Ζηρίνειο: Το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό

antidrasi-zhrineio1

Θυμάστε πριν κάμποσα χρόνια έναν υπουργό που είχε μετοχές σε off shore εταιρίες, αποκαλύφθηκε αυτό από πολιτικούς του αντιπάλους ότι δεν υποστηρίζει την ελληνική οικονομία και είχε πει το γνωμικό « Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό»; Ε αυτόν τον πολιτικό τον έφαγε το μαύρο σκοτάδι. Δεν ξαναεκλέχτηκε έστω και αν προσπάθησαν να τον ξεπλύνουν οι πολιτικοί του φίλοι.

Μάλλον στην ίδια κατηγορία βρισκόμαστε με την περίπτωση του Ζηρινείου. Μπορεί όλα να έχουν γίνει νόμιμα, οι διαδικασίες, οι άδειες ακόμη και οι επιτρεπόμενες λωρίδες στο ταρτάν του στίβου για να μπορέσουν να προπονηθούν ή να γίνουν και υποτυπώδεις αγώνες σύμφωνα και με την Γραμματεία Αθλητισμού, αλλά δυστυχώς δεν είναι ηθικό. Και δεν είναι ηθικό γιατί στην Κηφισιά εκτός από την μεγάλη τη super ομάδα μας του ποδοσφαίρου υπάρχουν και άλλοι σύλλογοι και άλλες ομάδες που χρησιμοποιούν το γήπεδο αλλά και τον στίβο και αυτές εξορίζονται από το σπίτι τους.

Αμέσως μετά το κόψιμο της μίας λωρίδας του κουλουάρ, την περασμένη Παρασκευή 17 Ιουνίου έχουν ανοίξει οι ασκοί του Αιόλου για την Δημοτική μας Αρχή.

tentoglou-zhrineioΑθλητικού Σύλλογοι του στίβου και όχι μόνο, αθλητές μας με πρώτον τον ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου διαμαρτύρονται, δημοτικές παρατάξεις έχουν βγάλει ανακοινώσεις, διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά τους και γίνεται ένας μεγάλος χαμός.

Σήμερα Τετάρτη 22 Ιουνίου θα γίνει τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο. Οι θιγόμενοι αθλητικοί σύλλογοι έχουν καλέσει τα μέλη του να συγκεντρωθούν έξω από την αίθουσα και να διαμαρτυρηθούν στους δημοτικούς μας άρχοντες για το Ζηρίνειο. Μάλλον θα έρθουν και οπαδοί της ΠΑΕ Κηφισιάς.

Σε κάθε περίπτωση ελπίζουμε να επικρατήσει η λογική και να μην έχουμε οπαδική βία.

Για το θέμα του Ζηρινείου έχουν δημοσιεύσει καταγγελίες πολλοί φορείς και παρατάξεις. Ας δούμε μερικές με πρώτη την ανακοίνωση της ΠΑΕ Κηφισιάς για το γήπεδο:

Ως ΠΑΕ Κηφισιά παρακολουθούμε με μεγάλη αμηχανία όσα εξελίσσονται τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την τροποποίηση που θα χρειαστεί να γίνει στο Δημοτικό Στάδιο Κηφισιάς “Ιωάννης Ζηρίνης”, προκειμένου το Στάδιο της πόλης μας να λάβει την σχετική αδειοδότηση και να μπορεί να φιλοξενήσει την ομάδα μας σε αγώνες ποδοσφαίρου.

Ο σύλλογός μας, με 90ετή ιστορία στα αθλητικά δρώμενα της πόλης, κατάφερε για πρώτη φορά μετά από προσπάθειες πολλών δεκαετιών να προβιβαστεί -κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο- στις επαγγελματικές κατηγορίες. Μία επιτυχία που καταγράφηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος στα Βόρεια Προάστια και που, δυστυχώς, λόγω της ακαταλληλότητας του Δημοτικού Σταδίου “Ιωάννης Ζηρίνης” υποχρέωσε την ΠΑΕ Κηφισιά να “ξεσπιτωθεί”, να μετακομίσει και να φιλοξενηθεί για τις προπονήσεις και όλους τους εντός έδρας αγώνες στο Δημοτικό Στάδιο Καισαριανής “Μιχάλης Κρητικόπουλος”.

Κάπου εδώ, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι η προαναφερθείσα τροποποίηση αφορά σε διεύρυνση του πλάτους του αγωνιστικού χώρου κατά ένα (1) μέτρο! Τούτο όμως δεν συνεπάγεται επ’ ουδενί την αποχώρηση των λοιπών αθλητικών συλλόγων της πόλης μας, όπως αντίστοιχα συνέβη με την ΠΑΕ Κηφισιά τη φετινή αγωνιστική αγωνιστική περίοδο.

Μετά λύπης όμως, παρατηρούμε ότι ως ένα βαθμό οι δημότες της πόλης και το κοινό πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης σε ό,τι αφορά στα έργα που γίνονται στο Δημοτικό Στάδιο Κηφισιάς “Ιωάννης Ζηρίνης” με την ΠΑΕ Κηφισιά να καταγράφεται ακόμη κι ως υπόλογη (!) για ό,τι συμβαίνει.boultoza1

Γι αυτούς τους λόγους, οφείλουμε να τονίσουμε πως ουδέποτε θέσαμε δίλημμα στη Δημοτική Αρχή ή σε άλλους φορείς προκειμένου να έχουμε την αποκλειστική χρήση του Σταδίου της πόλης μας. Αντίθετα, το μόνο που αιτούμαστε είναι να μπορούμε κι εμείς, ως ΠΑΕ Κηφισιά, να φιλοξενηθούμε στο Δημοτικό Στάδιο Κηφισιάς “Ιωάννης Ζηρίνης”, όπως συμβαίνει με τα υπόλοιπα αθλητικά σωματεία. Πάγια θέση μας άλλωστε είναι πως άπαντες έχουν δικαίωμα στον αθλητισμό, μαζί τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τους αθλητικούς χώρους της πόλης.

Ως σύλλογος, που έχει αναδείξει εκατοντάδες αθλητές όλα αυτά τα χρόνια, φιλοξενεί περισσότερα από 400 παιδιά στα τμήματα υποδομής κι έχει την καλύτερη δυνατή φήμη στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, θεωρούμε πως έχουμε κι εμείς το δικαίωμα στην χρησιμοποίηση του Δημοτικού Σταδίου “Ιωάννης Ζηρίνης” ως έδρα, όπως γινόταν εδώ και πολλές δεκαετίες.

Αυτό που θεωρούμε σωστό και δίκαιο ως ΠΑΕ Κηφισιά είναι όλοι, δημότες και σωματεία του στίβου, να χρησιμοποιούν ελεύθερα το Στάδιο της πόλης μας, παράλληλα όμως να έχουμε κι εμείς τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε έχουμε ως έδρα, προκειμένου να μπορούν όλοι να παρακολουθούν από κοντά τις προσπάθειες του συλλόγου μας, τόσο στη Super League 2 όσο και στο Κύπελλο Ελλάδας.

Για να αποτελέσει το Δημοτικό Στάδιο Κηφισιάς “Ιωάννης Ζηρίνης” ακόμη ένα σημείο συνάντησης των πολιτών και διαφήμισης της πόλης σε όλη την Ελλάδα.

Μπορεί παντού να καταγραφόμαστε ως ΠΑΕ Κηφισιά, αυτό όμως δεν σημαίνει πως είμαστε μια απρόσωπη ανώνυμη εταιρεία, είμαστε μια ομάδα ρομαντικών Κηφισιωτών, που έχει επενδύσει σε δύσκολες εποχές.

Όλοι μαζί λοιπόν, όλοι ενωμένοι. Αυτό θέλουμε και φιλοδοξούμε να συμβεί. Με το ιστορικό Στάδιο της πόλης να μας ενώνει κι όχι να μας χωρίζει. Για την πρόοδο του αθλητισμού στην πόλη μας!

Δ.Σ ΠΑΕ ΚΗΦΙΣΙΑ

“Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Ο στίβος-ερασιτεχνικός αθλητισμός δέχεται για μια ακόμη φορά ένα σοβαρό πλήγμα για χάρη του επαγγελματικού αθλητισμού.
Μέρος του προσφάτως κατασκευασθέντος ταρτάν στο Ζηρίνειο αποφασίστηκε να ξηλωθεί με συνοπτικές διαδικασίες, αποκλείοντας έτσι αυτομάτως τη διεξαγωγή αγώνων, αλλά καθιστώντας και εξαιρετικά δυσχερή την προπόνηση.
Οι αντιδράσεις των σωματείων, των αθλητών, των γονέων, αλλά και των πολιτών, ήταν άμεσες. Τα δύο σωματεία κλασσικού αθλητισμού της Κηφισιάς έχουν προσφύγει ήδη στη δικαιοσύνη, καθώς υπάρχουν παρατυπίες. Ωστόσο ο Δήμος Κηφισιάς επιμένει στην απόφασή του, χωρίς να δείχνει διατεθειμένος να αφουγκραστεί τις ανάγκες και τις επιθυμίες των δημοτών του.
Στην προσπάθειά του, μάλιστα, να μετατοπίσει την ουσία του θέματος, προσπαθεί να το θέσει ως «ενδο-αθλητικό εμφύλιο», χρησιμοποιώντας αυτές ακριβώς τις λέξεις.
Από την πλευρά μας, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι δεν πρόκειται για διαμάχη μεταξύ των αθλημάτων και αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, όσο και αν προσπαθεί η Δημοτική Αρχή να οδηγήσει σωματεία και δημότες προς αυτήν την κατεύθυνση.
Πρόκειται για διένεξη ανάμεσα στα ερασιτεχνικά σωματεία, που δραστηριοποιούνται στο Ζηρίνειο (Α.Ο. Ολυμπιάδα Κηφισιάς και Γυμναστικό Σύλλογο Κηφισιάς) και τον Δήμο Κηφισιάς.
Η στήριξη της κοινωνίας είναι πολύ σημαντική για εμάς. Σας καλούμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22/6/2022 και ώρα 19:00 μ.μ. έξω από το Δημαρχείο της Κηφισιάς, όπου θα συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
ΑΟ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΕΟΚΑ                         ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ”
dromeas1
Μια αθλήτρια περνάει τρέχοντας μπroστά στην μπουλτόζα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΑ

ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ, ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ ΚΑΙ ΕΚΑΛΗ

Να σταματήσει ΤΩΡΑ η κατάργηση κουλουάρ του στίβου στο ιστορικό Ζηρίνειο!

Δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν!

Με πρωτοφανείς και απαράδεκτες fast track διαδικασίες, μία μόλις εβδομάδα μετά την ερώτησή μας στο δημοτικό συμβούλιο της 8ης.6.2022 και τις ρητές διαβεβαιώσεις του Δημάρχου ότι θα προηγηθεί διαβούλευση για ένα τόσο μείζον ζήτημα τόσο με εμάς όσο και με τους αθλητικούς συλλόγους, το ΝΠΔΔ Δημήτριος Βικέλας του Δήμου μας αποφάσισε κατά πλειοψηφία την επέκταση του αγωνιστικού χώρου του χλοοτάπητα του Ζηρίνειου Δημοτικού Σταδίου (ΑΔΑ Ω525ΟΚΩΖ-120) και τη σχετική εξουσιοδότηση για υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού παραχώρησης χρήσης για ποδοσφαιρική έδρα ομάδας της superleague 2 (ΑΔΑ ΨΙΒ70ΚΩΖ-06Μ).

Σήμερα δε μείναμε εμβρόντητοι όταν μεταβήκαμε το πρωί στο Ζηρίνειο για να συνειδητοποιήσουμε ότι το έργο της αποξήλωσης του ενός διαδρόμου είχε ήδη ξεκινήσει, ότι είχε δοθεί σχετική άδεια από την υπηρεσία μόλις χθες, ενώ μόλις προχθές είχαν ληφθεί οι ανωτέρω αποφάσεις!!!

Αντιδράσεις μαζικές από αθλούμενους, από απλούς δημότες και δημότισσες, από τους αθλητικούς συλλόγους, από τους και τις δημοτικούς/ές μας συμβούλους, από τον ΣΕΓΑΣ δια της προέδρου του Σοφίας Σακοράφα, από τον κορυφαίο ολυμπιονίκη μας Μίλτο Τεντόγλου που βραβεύτηκε μάλιστα δις σε εκδηλώσεις του δήμου μας, έχουν αφήσει τη διοίκηση του Δήμου παγερά αδιάφορη.

Μετά από παρέμβαση όλων όσων είμασταν παρόντες το έργο σταμάτησε προσωρινά. Πλην όμως και επειδή συμβαίνουν αυτά τα πρωτοφανή γεγονότα, λάβαμε την πρωτοβουλία και ζητάμε την άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα ανωτέρω δημόσια προς την πληρέστερη ενημέρωση των δημοτών, στην οποία πρέπει να κληθούν να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους προφορικά ή και γραπτά, οι αθλητικοί σύλλογοι, ο ΣΕΓΑΣ και κάθε ενδιαφερόμενος.

Ως «Κοινωνία Παρούσα» εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην εξέλιξη αυτή και καλούμε τους δημότες σε επαγρύπνηση και κινητοποίηση ώστε να αποτραπεί αυτή η σκανδαλώδης απόφαση.

Κηφισιά, 17.06.2022 – Από το Γραφείο Τύπου.

symbouloi-zhrineio1Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΡΙΝΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ
Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κηφισιάς, μεθοδεύει συστηματικά την ανάπλαση δημοτικών χώρων άθλησης με χρήματα του Δήμου και παράδοση τους έτοιμα προς χρήση σε ιδιώτες, οι οποίοι έχουν και την αποκλειστική διαχείριση, αυτών των Αθλητικών Δημοτικών Εγκαταστάσεων.
Το ερώτημα που τίθεται, πιστεύω σε όλους μας, είναι εάν πραγματικά με αυτές τις ενέργειες εξυπηρετούνται οι ανάγκες των δημοτών, των κατοίκων και των πολιτών για ελεύθερη πρόσβαση στους δημοτικούς αθλητικούς χώρους.
Επίσης τίθεται το ερώτημα πως εξυπηρετούνται οι ανάγκες των ερασιτεχνικών σωματείων της πόλις μας, όταν αυτοί οι χώροι, δίνονται στην αποκλειστική διαχείριση ιδιωτών.
Όλα αυτά βέβαια, η δημοτική αρχή τα μεθοδεύει χωρίς καμία διαβούλευση, χωρίς καμία συζήτηση με τους Φορείς και τους Πολίτες, χωρίς καμία συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο χρησιμοποιώντας το Νομικό Πρόσωπο Βικέλας στο οποίο διαθέτει πλασματική πλειοψηφία, ελέω κ. Θεοδωρικάκου που νομοθετώντας, κατάργησε τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών με την απλή αναλογική.
Η μεθόδευση που γινόταν, συνεχίζει να γίνεται στο Νομικό Πρόσωπο Βικέλας, ότι έμπαιναν έκτακτα θέματα προς συζήτηση χωρίς εισηγήσεις, χωρίς τεχνικές εκθέσεις, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και τέλος, χωρίς πειστικές απαντήσεις σε προβληματισμούς, που έθεταν αρκετά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Τελευταία εξέλιξη αυτών των μεθοδεύσεων, ήταν η εισαγωγή στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου Βικέλας, του θέματος για την παραχώρηση του Ζηρίνειου στην ΠΑΕ Κηφισιάς, χωρίς να ενημερωθούν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για όλες τις παραμέτρους αυτού του θέματος.
Αποφάσισαν δε, ότι δεν υποχρεούνται να ανεβάσουν στην διαύγεια τις αποφάσεις και τις όποιες συμφωνίες παραχώρησης έχουν κάνει με την ΠΑΕ Κηφισιάς, δείχνοντας για άλλη μια φορά την αλαζονεία τους και την καθεστωτική τους αντίληψη.
Με αυτές τις ενέργειες της η Δημοτική Αρχή και με τη δωρεάν παραχώρηση όλων των χώρων του Δημοτικού Σταδίου ΖΗΡΙΝΗΣ στην ΠΑΕ ΚΗΦΙΣΙΑΣ,
ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 15 ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή:
ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΖΗΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΕΥΡΕΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΑΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΒΗΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣ
ΚΑΝΑΚΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

gatzoulas1Για τη συρρίκνωση των εγκαταστάσεων στίβου στο Δημοτικό Στάδιο «Ζηρίνειο»

Στο Δημοτικό στάδιο «Ζηρίνειο» επιχειρείται η επέκταση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου ποδοσφαίρου, ως αποτέλεσμα της ανόδου της ποδοσφαιρικής ομάδας της Αθλητικής Ένωσης Κηφισιάς στη 2η επαγγελματική κατηγορία. Κατά συνέπεια θα συρρικνωθούν οι διαδρομές του ελαστικού τάπητα στο δημοτικό Στάδιο.

Η συγκεκριμένη απόφαση έχει δημιουργήσει τις αντιδράσεις αθλητικών σωματείων και συλλογών της Κηφισιάς, μεταξύ αυτών του Γ.Σ. Κηφισιάς και του Α.Ο. Ολυμπιάδα Κηφισιάς, που αποτελούν ιστορικούς συλλόγους της περιοχής, του ΣΕΓΑΣ, διακεκριμένων αθλητών όπως του χρυσού ολυμπιονίκη Μίλτου Τεντόγλου, καθώς και πλήθους κόσμου που καθημερινά χρησιμοποιεί το στάδιο για άθληση. Να σημειώσουμε ότι το «Ζηρίνειο» είναι ο μοναδικός ελεύθερος χώρος άθλησης για αγωνίσματα στίβου στο Δήμο Κηφισιάς.

Μια τέτοια ενέργεια καθιστά αδύνατη την άθληση των δημοτών και θα επιφέρει μεγάλα προβλήματα στα τμήματα στίβου των αθλητικών συλλόγων, αφού θα πρέπει να συνωστίζονται δεκάδες αθλητές σε πολύ μικρό χώρο. Οι αθλητές βρίσκονται στον αέρα αφού είναι αμφίβολο αν και πώς θα μπορούν να προπονούνται κάτω από αυτές τις συνθήκες. Ακόμα θα περιορίσει τις δυνατότητες ανάπτυξης του σχολικού αθλητισμού στο Δήμο.

Ακόμα έρχεται να προστεθεί στο ήδη οξυμένο πρόβλημα των ελάχιστων ελεύθερων χώρων για αναψυχή και άθληση στο Δήμο μας, αφού για την κάλυψη αυτών των αναγκών οι δημότες καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Είναι φανερό ότι αυτές οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν αποτελεί προτεραιότητα ούτε για τη δημοτική Αρχή, αλλά ούτε και για την τωρινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Αντίθετα προκρίνεται η ενίσχυση του επαγγελματικού αθλητισμού ως πεδίο κερδοφορίας.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στα αθλητικά προγράμματα του Δήμου Κηφισιάς αμείβονται με ψίχουλα στην καλύτερη περίπτωση, αν δεν είναι απλήρωτοι για μήνες. Την ίδια ώρα για την απασχόληση των παιδιών τους καλοκαιρινούς μήνες οι γονείς καλούνται να πληρώνουν υπέρογκα ποσά που ξεκινούν από 200 ευρώ το μήνα.

Είναιδεδομένο ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να αξιοποιούνται τόσο από τα αθλητικά σωματεία και συλλόγους, όσο από τα σχολεία και τους δημότες για ελεύθερη άθληση, άσκηση και αναψυχή.

Διεκδικούμε δημόσιες, δωρεάν αθλητικές υποδομές για όλους με επαρκή στήριξη από το κράτος. Να δοθούν κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για την συντήρηση και αναβάθμιση όλων των αθλητικών χώρων του Δήμου μας, αλλά και τη δημιουργία ελεύθερων χώρων άθλησης και αναψυχής.

Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες επέκτασης του ποδοσφαιρικού γηπέδου και να αποκατασταθεί το τμήμα του στίβου που έχει ξηλωθεί, να αποδοθεί άμεσα στο λαό και τη νεολαία της περιοχής!

ΚΟΒ Κηφισιάς-Νέας Ερυθραίας του ΚΚΕ

 

ΕΝΩΣΗ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
                                                                                    Αρ. ΠΡΩΤ. 141
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Κηφισιάς εκφράζει την πλήρη αντίθεση του στην απόφαση της δημοτικής αρχής να αφαιρέσει δυο διαδρόμους του στίβου στο Ζηρίνειο αθλητικό κέντρο για την επέκταση του γηπέδου ποδοσφαίρου.
    Η αναβάθμιση μιας ομάδας ποδοσφαίρου δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος όλων των υπολοίπων ομάδων αλλά και των πολιτών.
    Η αφαίρεση των δυο διαδρόμων στερεί από παιδιά και ενήλικες την δυνατότητα δωρεάν άθλησης στο στίβο σε κατάλληλες ασφαλείς εγκαταστάσεις. Είναι ένα ακόμα βήμα περιορισμού του δωρεάν μαζικού λαϊκού αθλητισμού που προστίθεται στο γεγονός ότι στο Δήμο μας η πρόσβαση στη συντριπτική πλειοψηφία των αθλητικών εγκαταστάσεων γίνεται επί πληρωμή. Ακόμα και οι αθλητικές εγκαταστάσεις των σχολείων έχουν παραδοθεί  σε αθλητικούς συλλόγους που λειτουργούν προγράμματα μόνον επί πληρωμή (π.χ. ΑΕΝΚ που έχει ιδιοποιηθεί πλήρως το γυμναστήριο του 8ου Δημοτικού σχολείου Κηφισιάς).
    Ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόφασης αφαίρεσης των διαδρόμων του στίβου στο Ζηρίνειο. Οι δημοτικές αθλητικές υποδομές πρέπει να υπηρετούν τον δωρεάν μαζικό αθλητισμό όλων των ηλικιών και όχι επαγγελματικές ομάδες ή ιδιωτικά συμφέροντα.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΤΟΥ ΖΗΡΙΝΕΙΟΥ ΣΕ ΕΔΡΑ ΠΑΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΙΒΟΥ.

Η ομάδα γυναικών Κηφισιάς-Νέας Ερυθραίας καταδικάζει την προκλητική κίνηση της δημοτικής αρχής να μεγαλώσει το γήπεδο ποδοσφαίρου στο Ζηρίνειο κατ’ εντολή της ΠΑΕ Κηφισιάς κόντρα στη θέληση των αθλητικών σωματείων του στίβου, επαγγελματιών και ερασιτεχνών αθλητών, γονέων και δημοτών.

Σε μία περίοδο που η μέση λαϊκή οικογένεια δοκιμάζεται σκληρά από το κύμα ακρίβειας σε όλα τα βασικά αγαθά και τη διαχρονική έλλειψη ελεύθερων χώρων και χώρων άθλησης για τα παιδιά της, ο δήμος Κηφισιάς έρχεται να ικανοποιήσει επιχειρηματικά συμφέροντα, καταπατώντας ακόμα και την υπάρχουσα νομοθεσία.

Το πρόβλημα δεν είναι απλώς η μείωση των διαδρόμων του στίβου από 6 σε 4, αλλά η πλήρης αλλαγή του χαρακτήρα του Ζηρινείου ως σταδίου στίβου αλλά και φυτωρίου ερασιτεχνικού αθλητισμού όπου παιδιά και ενήλικες έχουν καθημερινά πρόσβαση για να αθληθούν.

Και δε μπορεί να λειτουργήσει ένα στάδιο στίβου με συρρικνωμένες εγκαταστάσεις, και δε μπορεί να συνυπάρχει αρμονικά η επαγγελματική δραστηριότητα επιπέδου ΠΑΕ με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Όποτε τέθηκε αυτό το ζήτημα, ο ερασιτεχνικός αθλητισμός παραγκωνίστηκε ολοκληρωτικά.

Ο αθλητισμός είναι μία από τις πιο όμορφες και δημιουργικές ασχολίες για τη νεολαία και όλη την κοινωνία. Διδάσκει τη συλλογικότητα, το σεβασμό και χτίζει υγιή πρότυπα μακριά από τα ναρκωτικά, και διάφορες ακόμη κοινωνικές παθογένειες από τις οποίες προσπαθούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας.

Επιπλέον, σε μία χώρα που χύνονται κροκοδείλια δάκρυα για την πανευρωπαϊκή πρωτιά στην παιδική παχυσαρκία, πάει πολύ να θυσιάζουν έναν από τους ελάχιστους χώρους άθλησης στα βόρεια προάστια με δραστήριο σχολικό αθλητισμό, χάριν μίας δράκας επενδυτών. Άλλωστε υπάρχει μεγάλη εμπειρία από την υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων περιοχών όπου λειτουργούν γήπεδα επαγγελματικών ομάδων ποδοσφαίρου, με τη στέρηση πρόσβασης των δημοτών σε αυτά και με φαινόμενα χουλιγκανισμού και καταστροφών στις γειτονιές.

Δε δεχόμαστε και δε θα επιτρέψουμετην υποβάθμιση του ιστορικού αυτού σταδίου.

 Οργανώνουμε την αντίστασή μας από κοινού με τα αθλητικά σωματεία, συμμετέχουμε στη διαμαρτυρία στο δημαρχείο Κηφισιάς, Τετάρτη 22 Ιουνίου 7μμ, και συντονιζόμαστε για τις δράσεις που θα αποφασιστούν στη συνέχεια.

Οργανωμένοι μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω!

 ogekifisias.blogspot.gremail: oge.kifisias@gmail.comτηλ.: 6981987307