Διήμερο Σεμινάριο Σεναρίου στο Μουσείο Δροσίνη

syntelestes
Οι συντελεστές του σεμιναρίου Σεναρίου ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γεώργιος Θωμάκος, η Πρόεδρος του ΝΠΠΔ Αθλητισμού και Πολιτισμού "Δ.Βικέλας" Νίνα Βλάχου ο εκδότης των εκδόσεων Κηφισιά Γιάννης Γρηγοράκος , η υπεύθυνη οργάνωσης των εκδόσεων κυρία Φλώρα Μυρσαλιώτη και ο Αντιδήμαρχος Aειφόρου Aνάπτυξης Σταύρος Ζαπάντης στη λήξη του τριημέρου

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στο διήμερο Σεμινάριο Σεναρίου που πραγματοποίησε η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδας, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Κηφισιάς, τις εκδόσεις Κηφισιά και με την αρωγή  της Περιφέρειας Αττικής, στο χώρο του Μουσείου Δροσίνη, το Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Ιουνίου.

kakavas-thomakos1
Ο Γιώργος Θωμάκος και ο Αλέξανδρος Κακαβάς στο αίθριο του Μουσείου Δροσίνη

Πάνω από 50 συμπολίτες μας εκδήλωσαν την επιθυμία να συμμετάσχουν και να ακούσουν την τέχνη της ανάπτυξης του σεναρίου από  οκτώ εξαίρετους εισηγητές/σεναριογράφους, μέλη της Ε.Σ.Ε. (κατά σειρά εμφάνισης) Ηλία Φλωράκη, Στάθη Βαλούκο, Ρένα Ρίγγα, τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Ε. Αλέξανδρο Κακαβά, Αλεξάνδρα Μπελεγράτη, Αλέξη Γιαννούλη, Θανάση Σκρουμπέλο και Γιάννη Ξανθόπουλο.

 

florakis1
Ηλίας Φλωράκης,
baloukos1
Στάθης Βαλούκος,
rigga1
Ρένα Ρίγγα,
giannoulis1
Αλέξης Γιαννούλης και Φλώρα Μυρσαλιώτη
skroubelos1
Θανάσης Σκρουμπέλος
xanthopoulos1
Γιάννης Ξανθόπουλος

 

Εκ μέρους του Δήμου Κηφισιάς και του ίδιου του Δημάρχου Γιώργου Θωμάκου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε το εγχείρημα, υπεύθυνη ήταν η πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Βικέλα Νίνα Βλάχου και από τις εκδόσεις Κηφισιάς η Φλώρα Μυρσαλιώτη.

Πολλές ώρες διδασκαλίας αφού τα σεμινάρια ξεκινούσαν στις 10.30 πμ και τελείωναν στις 4.30 μμ και αν και έγιναν καλοκαίρι και μάλιστα μεσημεριανές ώρες οι συμμετέχοντες προσπαθούσαν να κρατήσουν τους σεναριογράφους περισσότερη ώρα με ερωτήσεις και απορίες.

kakavas1Ο πρόεδρος των σεναριογράφων Αλέξανδρος Κακαβάς στην ώρα του master class εξήγησε πόσο σημαντική είναι η κατοχύρωση των πνευματικών δικαιωμάτων ενός σεναρίου αλλά και εξομολογήθηκε πολλά μυστικά για την συγγραφή του.

 

Το σεμινάριο Σεναρίου εντάχθηκε στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ προβολών ταινιών μικρού μήκους, που πραγματοποιήθηκε στο αίθριο του Μουσείου Δροσίνη από τις 17 έως τις 19 Ιουνίου και οι διοργανωτές εισέπραξαν πολύ καλές κριτικές για την διοργάνωσή του από όσους το παρακολούθησαν.