Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη…

skiaxtro1

Σε αντίθεση με τις διαφημίσεις εκείνων των υπεραγορών, κινέζικων πλαστικών, εγώ, ξέρω πως είσαι εσύ αυτός που μας φέρνει τα δώρα! Φέτος τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά, (δεν μου κάνει διαφορά, «περί ορέξεως… βασιλόπιτα», που λένε κιόλας), φέτος στις γιορτές λοιπόν, θα ήθελα να μας φέρεις κάποια από τα παρακάτω. Ε, και αν μας απαλλάξεις και από κάποια άλλα, καλό θα μας κάνεις! Ελπίζω πάντως να χωρέσουν στον σάκο σου, όσα θα μας φέρεις και απ’ όσα θα μας απαλλάξεις. Σάκος, έτσι, όχι μεγάλες πλαστικές σακούλες, που σκοτώνουν τη θαλάσσια πανίδα και καταλήγουν στο πιάτο μας…

Αρχίζω λοιπόν και μπαίνω κατευθείαν στην ουσία, γιατί το 2019 ήμαθταν καλά παιδιά και θα θου ζητήθουμε πολλά!

Καλέ μου Άγιε, φέρε μας μερικά JCB, όχι παιχνίδια, κανονικά μηχανήματα, να είναι σε αναλογία ένα προς ένα, για να μαζεύονται τα κηπαία μας στις γειτονιές. Το ξέρω ότι όταν παίζουμε με τέτοια μηχανήματα στις γειτονιές μας, τις καταστρέφουμε. Χαλάμε πεζοδρόμια, πληγώνουμε δέντρα και φυτά και σκάβουμε κρατήρες ολόκληρους, αλλά μέχρι να τελειώσουμε το Δημοτικό και να μάθουμε να λύνουμε εξισώσεις, δυσκολευόμαστε να βρούμε άλλον τρόπο για να μαζεύουμε τα υλικά. Είμαθτε μικρά ακόμα…

Φέρε μας μια όμορφη ξύλινη σκαλίτσα, για εκείνα τα παιδάκια, που καβαλήσαν το καλάμι λέγοντας ότι θα είναι ο επόμενός μας Δήμαρχος και τώρα, δεν μπορούνε να κατέβουν. Να είναι γερή όμως η σκαλίτσα, για να αντέχει και τα πιο «βαρυκόκκαλα» παιδιά. Α ναι! Και ένα γυαλιστικό για το δαχτυλίδι της διαδοχής, που ισχυρίζονται ότι έχουν ήδη! Αν και μόλις φέτος, είχαμε εκλογές.

Για όλα τα παιδάκια, που πέταξαν το στρωματάκι τους, τη λεκανίτσα τους ή τα παλιά τους έπιπλα στον δρόμο, φέρε τους λίγο μυαλό. Όχι όχι… μάλλον, φέρε τους πολύ μυαλό και το τηλέφωνο κάποιου που να νοικιάζει κάδους. 80 ευρώ κάνουν οι μικροί, 120 ευρώ κάνουν οι μεγάλοι. Ο μεγάλος κάδος είναι 7.5 mκαι χωράει πολλές λεκανίτσες. Μπορούνε να ανακαινίσουν το μπάνιο τους 20 φορές άμα θέλουν!

Για την Κηφισίας, εκεί στον «Τροχονόμο», μιας που δεν έχουμε τροχονόμους πια, αν και το βαρέλι ελαίω παραδόσεων, μπαίνει κανονικά κάθε χρόνο, φέρε μας μερικούς φουσκωτούς τροχονόμους ή τροχονόμους «σκιάχτρα», αφού δυστυχώς σήμερα, δεν υπάρχει τίποτα που να αποθαρρύνει όσους παρκάρουν παράνομα πάνω στον δρόμο. Αντιθέτως, (και παραλόγως), υπάρχουν κάποιοι, που τους ενθαρρύνουν να το κάνουν! Για να δουλέψουν, όπως λένε, τα μαγαζιά. Και τα παραμάγαζά τους.

Και τώρα Άγιε μου, κάτι που σε αφορά… «επαγγελματικά». Πάρε μαζί σου στον Β. Πόλο, όσους ψεύτικους Άγιους Βασίληδες έχουν εμφανιστεί στην Κηφισιά και μας υπόσχονται δώρα πολλά, αρκεί να τους προτιμήσουμε μια στις τόσο, όταν κάνουμε τα εκλογικά μας καθήκοντα. Φρόντισε να τους έχεις καρεκλίτσες εκεί που θα τους πας, για να κάθονται όσο φτιάχνουν τα δώρα μας. Κάνει κρύο εκεί πέρα απ’ ό,τι ξέρω, οπότε θα χρειαστούν και ζεστές καλτσούλες.

Για τα παιδάκια που έγραψαν «πλούσιοι ερχόμαστε», σε έναν τοίχο της Όθωνος, φέρε τους μια ζακέτα, γιατί και εδώ στην Κηφισιά κάνει κρύο. Μην την αρπάξουν τα παιδιά την ώρα που κάνουν την επανάστασή τους. Κρίμα δεν είναι; Ααα και ένα εισιτήριο για το λεωφορείο, για να πάνε λίγο πιο κάτω, στις Εργατικές Κατοικίες και να δούνε ότι σε αντίθεση με τις ιδεοληψίες τους, δεν είμαστε όλοι πλούσιοι στην Κηφισιά. Μεγάλο δώρο η γνώση και η πληροφόρηση, κάτι που μάλλον στερούνται.

Και για όσους δεν εκτιμούμε την «τέχνη», τις μουντζούρες και τα ποδοσφαιρικά συνθήματα στην πόλη μας, φέρε μας κουβάδες με μπογιές και μεγάλα πινέλα, για να τα καλύψουμε. Είναι ντροπή να ζητάμε από ανθρώπους να μας ανοίγουν τα όμορφα νεοκλασικά τους σπίτια κάθε τόσο και να αδιαφορούμε για την εικόνα γύρω από αυτά. Ας τους βάψουμε τις μάντρες σαν αντάλλαγμα. Ως δείγμα της ευγνωμοσύνης μας, που διατηρούν κάτι ακόμα, από την Κηφισιά του παρελθόντος.

Καλέ μου Άγιε, τα γάντια του μποξ, δεν τα χρειαζόμαστε. Μην μας φέρεις τέτοια. Αλλά ένα όμορφο λεξικό, είναι ό,τι πρέπει για τις ημέρες που έχει Δημοτικό Συμβούλιο.
Έχουμε μια τόσο πλούσια γλώσσα εδώ στην Ελλάδα, που είναι κρίμα να περιορίζονται οι Αιρετοί μας, σε ένα φτωχό υβρεολόγιο.

Και μια απάντηση Άγιε Βασίλη μου, για το πώς έγινε το θαύμα! Θέλουμε να ξέρουμε πώς γίνονται τα μαγικά και στο οικόπεδο που είχε για χρόνια μια επιγραφή, που έλεγε ότι «το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ», το «έργο» τελικά, να είναι μια διπλοκατοικία! Εκεί, στο παλιό το βενζινάδικο, στην άλλη γωνία του ίδιου οικοδομικού τετραγώνου, όπου υπήρχε κάποτε μια άλλη επιγραφή, που έλεγε ότι ο χώρος ανήκει στον Δήμο Κηφισιάς, προτού γίνει ο κήπος μιας μεζονέτας. Άλλο μαγικό και τούτο, από παλαιότερο μάγο… Γιατί τι να κάνουμε, άλλοι έχουν το όνομα και άλλοι έχουν τη χάρη…

Και ένα βιβλίο με παραμύθια! Για να παίρνουν ιδέες… Από τον Πινόκιο, που μεγαλώνει η μύτη του όσο ασκεί διοίκηση. Τον κακό λύκο, που θα φάει τα περιθώρια κέρδους των επιχειρήσεων, άμα μπει κάποια μέρα τάξη στην παράνομη στάθμευση.

Τη Χιονάτη, που είναι αλλεργική στα μήλα, τα αχλάδια, τα μαρούλια, τους ξηρούς καρπούς και οτιδήποτε άλλο μας θυμίζει, πως και εδώ, ζούμε πραγματικοί άνθρωποι, με πραγματικές ανάγκες και στην Κασσαβέτη, πριν από 30 χρόνια, είχε τρία ή τέσσερα χασάπικα! Το ένα μάλιστα, πούλαγε μονάχα κοτόπουλα…

Όπως βλέπεις Άγιε μου, ακολουθώ τις παραδόσεις και σου γράφω και φέτος. Άσχετα αν πλέον, πρέπει να βάζω τα γυαλιά μου, όποτε θέλω να βρω το σωστό παραθυράκι, στο ημερολόγιο που μετράει τις ημέρες έως τα Χριστούγεννα. Δεν ξέρω πότε ήταν που μου χάρισες την πρεσβυωπία, αλλά δεν θυμάμαι να σου την είχα ζητήσει.

Δεντράκι βάλαμε, αλλά δεν το στολίσαμε ιδιαίτερα. Είναι σε γλάστρα έξω από το σπίτι και του έχουμε βάλει φωτάκια. Ευελπιστούμε, ότι θα μας μείνει για κάποια χρόνια.

Αυτά για φέτος. Καλές γιορτές Άγιε Βασίλη μου, Χρόνια Πολλά και καλά και ευτυχισμένο το 2020, για σένα και όλους τους Αναγνώστες μας! Το άλφα στους Αναγνώστες, με Άλφα κεφαλαίο, γιατί κάποιες φορές θέλει θάρρος, να διαβάζεις τις αλήθειες και ακόμα περισσότερο θάρρος, όταν συντάσσεσαι με αυτές. Ανιδιοτελώς, μονάχα για το καλό του τόπου σου, που τόσο αγαπάς…

Χρόνια σας Πολλά!

ποδηλάτης ανοιχτομάτης