Από το μαυροπίνακα στο… λιοτρίβι

Πετυχημένος καθηγητής Φυσικής ο Δημήτρης Βαρελάς, μεγάλωσε γενιές και γενιές Κηφισιωτών. Εκτός από  την εκπαίδευση, όμως, ο Μίμης είχε πάθος και για τα κοινά, υπηρετώντας σχεδόν όλες τις βαθμίδες αυτοδιοίκησης, όντας δημοτικός και περιφερειακός σύμβουλος. Όχι ότι τα βαρέθηκε όλα αυτά, αλλά μαζί με τη σύνταξη αποφάσισε να ρίξει αλλού την ενεργητικότητά του, στη γη της Μεσσηνίας, από την οποία και κατάγεται.

messlofoi2a

Καλύτερα, όμως, να μας μιλήσει ο ίδιος για τη νέα του δραστηριότητα:

messlofoi5a

«Αφήνοντας πριν λίγο καιρό οριστικά την διδασκαλία, επέστρεψα αφενός στην παραδοσιακή οικογενειακή δραστηριότητα, την καλλιέργεια της ελιάς και αφετέρου υλοποίησα ένα παλιό μου όνειρο, την τυποποίηση του ελαιολάδου. Επιστατώντας  προσωπικά την κ
αλλιέργεια των κτημάτων που γίνεται με πιστοποιημένες μεθόδους, συλλέγουμε σχετικά νωρίς τον ελαιόκαρπο (από 25 Οκτωβρίου έως 10 Νοεμβρίου ανάλογα με τη χρονιά) και αυθημερόν εξάγεται το ελαιόλαδο από σύγχρονο ελαιοτριβείο και σε θερμοκρασία έως 270 C. Η ηλιοφάνεια της περιοχής, ο καλός αερισμός των ελαιοδέντρων από τον Ζέφυρο του Ιονίου και γενικότερα το μικροκλίμα την λόφων συντελούν στην παραγωγή, ενός ιδιαίτερα ποιοτικού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.

Τα ελαιόδεντρα από τα οποία παράγεται ανήκουν στην οικογένεια Βαρελά και βρίσκονται, στο σύνολό τους, στους λόφους γύρω από το χωριό Ράχες Μεσσηνίας, σε υψόμετρο περί τα 150 μέτρα και σε απόσταση 2000 μέτρα, κατά μέσο όρο, από τις ακρογιαλιές του Κυπαρισσιακού κόλπου, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

messlofoi3amesslofoi4a

Το διαθέτω με την επωνυμία ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΙ ΛΟΦΟΙ, αφιλτράριστο (εμφιαλώνεται αφού “κατασταλάξει”), ώστε να μην υποβαθμίζονται τα άριστα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά που αναγράφονται και στην οπίσθια ετικέτα της φιάλης.

Προς το παρόν διαθέτω την φιάλη των 750 ml,  αλλά σύντομα θα υπάρξουν και άλλες συσκευασίες.

Στο Δήμο μας το βρίσκουμε στα super market ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ.

Προς το παρόν διαθέτω την φιάλη των 750 ml, σύντομα θα υπάρξουν και άλλες συσκευασίες».