«Σχέσεις, το Κάλλος της Δημιουργίας» ένα βιβλίο της Μαλαματένιας Καϊντατζή

malamatenia-biblia1
Συνέντευξη στην Έρικα Αθανασίου
H Μαλαματένια Καϊντατζή αναζητώντας την ολιστική υγεία για τον εαυτό της, εφάρμοσε αρχαίες μεθόδους και μελέτησε πολλές παραδόσεις πριν αφιερωθεί πλήρως στην Θεραπευτική και την μετάδοση αυτών των γνώσεων.
Είναι μια εμπειρική σύμβουλος και ολιστική θεραπεύτρια συγκεντρώνοντας γνώσεις από Ινδία, Θιβέτ, Ταϊλάνδη και κάποιες περιοχές της Ευρώπης και της Αιγύπτου.
Στα 48 της χρόνια γράφει 21 χρόνια εμπειρίας στην ολιστική θεραπεία.
Έχει δημιουργήσει το δικό της πρόγραμμα και εκπαιδευτικό σύστημα θεραπειών την Ενεργονοητική.
malamateniaΕίναι Ιδρύτρια του Κέντρου Θεραπείας & Έρευνας ΙΛΑΡΙΩΝ στην Κηφισιά.
Δημιουργεί ειδικές κατασκευές με πηνία, μαγνήτες, ορυκτά, βότανα, και γεωμετρικές συνθέσεις για την ενίσχυση της υγείας των θεραπευόμενών της όπως και ειδικά αρώματα με συγκεκριμένες επιδράσεις πάνω στις νευρικές λειτουργίες και την μνήμη.
Είναι ιδρύτρια των εκδόσεων “Hilarion Publications” και συγγραφέας των βιβλίων:

 

  • Αισθήσεις – η γνώση της ελευθερίας
  • Σχέσεις, το Κάλλος της Δημιουργίας.
Το έργο της είναι γνωστό σε πολλές χώρες καθώς έχει μαθητές στην Αμερική, την Ιρλανδία, την Ελβετία, την Αίγυπτο, τη Κίνα, την Ιταλία , τη Γερμανία, τη Ρουμανία, το Βέλγιο, την Αγγλία και διάφορα μέρη της Ελλάδος, ενώ μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει τις 3000 προσωπικές θεραπείες συνεδριών που έχει προσφέρει.
Μαλαματένια Καϊντατζή
Σχέσεις – Το κάλλος της δημιουργίας
  • Στο βιβλίο σας εκμυστηρεύεστε προσωπικές στιγμές και συναισθήματα. Είναι πιο εύκολο να εμπιστεύεστε αγνώστους, τον τυχαίο αναγνώστη ή έναν άνθρωπο που γνωρίζετε;

sxeseis-malamatenia1Η εξομολόγηση είναι αναγκαία και το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα καλό αυτί. Δεν έχει σημασία ποιος ακούει αρκεί να ακούει για να εκπληρώσουν και οι δυο πλευρές το έργο τους.

Το βιβλίο έχει γίνει πλέον και ηχητικό μα η εμπιστοσύνη που γράφεται στις σελίδες μένει ανεξίτηλη στο χρόνο. Το γραπτό δημιουργεί μια άλλη δομή μέσα σου. Γίνεται δική σου φωνή και δική σου εικόνα. Ο συγγραφέας πολλές φορές έχει περισσότερη ευκολία να γράψει για θέματα που δύσκολα θα έδινε ήχο. Η εμπιστοσύνη είναι κατάσταση και την αποφασίζεις.Η απώλεια της γαλήνης συμβαίνει όταν έχεις επιλέξει την καχυποψία ή αλλιώς την ¨προστατευτική απομόνωση¨.

Ο χρόνος είναι σύμμαχός σου, όταν εκμυστηρεύεσαι τα από καρδιάς σου βιώματα. Κάνουν έργο για τους επόμενους, δίνοντας έτσι την έμπνευση, το ερέθισμα, την ταύτιση, τον προβληματισμό, τον συγκρητισμό και την θεραπεία, για βιώματα που ψάχνουν ερμηνεία καρδιακή.

Οι ανθρώπινες σχέσεις όλων των ειδών είναι προτεραιότητα και αν εκπαιδευτούμε να εκφραζόμαστε από καρδιάς θα απολαμβάνουμε καλύτερες σχέσεις.

  • Σε ποιον αναγνώστη απευθύνεται κυρίως το βιβλίο σας;

Το βιβλίο μου είναι ιδανικό για όλους, ίσως μόνο οι μοναχοί να μην το βρουν ενδιαφέρον. Εκείνοι σχετίζονται κυρίως με τα Θεία. Ο υπόλοιπος κόσμος κατοικεί στο μυαλό του. Αυτή είναι και η δυστυχία του. Όλοι δημιουργούν σχέσεις λογικές ενοχοποιώντας τις συναισθηματικές σχέσεις ως μη λειτουργικέςκαι ¨όχι έξυπνη επένδυση¨. Οι δυστυχισμένοι θα βρουν καταφύγιο σε αυτό το βιβλίο ξεκινώντας πάλι από την βρεφική μέχρι και την τωρινή τους ηλικία. Ένα πέρασμα που δημιουργώ για να βιωθεί και πάλι ο εαυτός, για να χτίσει μέσα του έναν νέο εαυτό πιο αναβαθμισμένο.     Αυτή η ανάγκη είναι έμφυτη. Απευθύνεται στον αναζητητή λοιπόν μιας αληθινής ζωής.

  • Τι θα θέλατε να κερδίσει στο τέλος ο αναγνώστης από το βιβλίο σας;

periexomena-xilarion1Το κέρδος είναι η ωρίμανση της καρδιάς. Η ανωριμότητα και η ψυχρή λογική έχει καταργήσει  βασικές πνευματικές και ηθικές αρχές. Αν καταφέρει μέσα από την ανάγνωση να αναβαθμίσει και να καταργήσει αντιλήψεις, πεποιθήσεις και ερμηνείες διαστρεβλωμένες, τότε θα βρεθεί αντιμέτωπος με την υπέρτατη αλήθεια. Η αλήθεια είναι το πιο ακριβό αγαθό, μια αρετή που κάθε μέρα φθίνει ως επιλογή. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν την πλάνη, την άγνοια και την διαστρέβλωση. Η αλήθεια θέλει τολμηρούς ανθρώπους. Η αλήθεια σε κάνει υπηρέτει του Φωτός. Όταν υπηρετείς το Φως έχεις την ύψιστη προστασία. Η ώριμη καρδιά έχει μόνιμο ένδυμα την αλήθεια, οι ανώριμες στολίδια και λαμπάκια και ενδύματα  πλάνης. Όποιος θέλει αληθινές σχέσεις ξεκινά με τον εαυτό του και την σχέση του με τις επιθυμίες τις ανάγκες και την καλλιέργειά του. Αν δεν ασχοληθείς ποτέ με την αλήθεια, δεν θα βρεις ποτέ τον εαυτό σου.

Μέσα σε αυτές τις σελίδες βλέπεις την κοινωνία και τις επιλογές σου. Εσύ αποφασίζεις αν η αλήθεια είναι ο δρόμος. Δεν προτείνω κάτι πέρα από το φυσικό, θέλω να δω και πάλι τον άνθρωπο να είναι φυσικός, σε όλα. Αυτό στοχεύω και στο 1ο και στο 2ο βιβλίο μου. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω ως θεραπεύτρια πάντα ρωτώ τι θέλεις; Όχι πως να το κάνεις αλλά να σου δείξω τις επιλογές. Εσύ είσαι σημαντικός για μένα, γιατί η ευτυχία μου εξαρτάται από το σύνολο. Θέλω να γίνεις ευτυχισμένος αναγνώστη μου, αλλά μέσω της αλήθειας.

  • Πιστεύετε στο πεπρωμένο ή θεωρείτε ότι είμαστε κύριοι της ζωής μας;

Μελετώντας Δύση Ανατολή Βορρά και Νότο λέξεις όπως πεπρωμένο, κάρμα, μοίρα, ειμαρμένη, φιγουράρουν σε όλα τα αρχαία γραπτά. Η μελέτη μου πάνω σε αυτές τις έννοιες οδηγούν στο 30% να είναι Θείες Αποφάσεις και το 70% η δύναμη της βούλησης του κάθε ανθρώπου.

Σε αυτή την διαδρομή έχουμε τα εκ γενετής θέματα όπως νοητικές στερήσεις, αναπηρίες, μικροζωική ή μακροζωική διαδρομή, μα έχουμε και ένα δυναμικό που αν ενεργοποιηθεί τότε θα μεγαλουργήσουμε. Το έχουμε δει σε ανθρώπους με αναπηρίες να γίνονται επιτυχημένοι, με τεράστια φήμη και άλλοι αντικειμενικά υγιείς, να φεύγουν γρήγορα χωρίς να αφήνουν ίχνη παρά μόνο σε λιγοστούς που πρόλαβαν να τους αγαπήσουν. Η ψυχική δύναμη και το διαυγές Πνεύμα κάνει την διαφορά. Οι αδύναμοι δεν μπορούν να ενεργοποιήσουν την αυτοκυριαρχία τους και έτσι χρειάζονται την στήριξή μας. Οι δυνατές ψυχές γίνονται Κύριοι του εαυτού τους. Έχουν επαφή με την Αγνό πνεύμα τους και δεν λυγίζουν με τίποτα. Ένας αδύναμος δίνοντας ένα παράδειγμα θα εμπλακεί με ναρκωτικά για να μπορεί να αντέξει τον ίδιο του τον εαυτό ή για να γίνει κάτι άλλο. Ένας δυνατός δεν θα μπει ποτέ στα ναρκωτικά γιατί θέλει την πλήρη εξουσία των αισθήσεων του και των λειτουργιών του. Η πρώτη περίπτωση δίνει αλλού την κυριότητα.   Το πεπρωμένο λοιπόν είναι υπαρκτό αλλά και μεταβλητό από την ελεύθερη βούλησή μας. Αν χρησιμοποιήσουμε το 70% σε ανήθικες και καταστρεπτικές επιλογές τότε το σώμα σου θα γίνει μια φυλακή με τις χειρότερες συνθήκες. Η ύπαρξη σου θα κινδυνεύει από τον ίδιο σου τον εαυτό.           Ό,τι και αν έχει οριστεί, εσύ έχεις τη δύναμη μαζί με το πεπρωμένο σου να φτάσεις στην Ανώτερη εξέλιξη που σου αναλογεί στο 100% σου.

Σκέψου μόνο Υπερβατικά πρόσωπα, Σωκράτης, Ιησούς, Καποδίστριας, Νικηταράς, Νταβίντσι, Μπετόβεν, Πυθαγόρας και πόσοι άλλοι που έκαναν την διαφορά. Ήταν Κύριοι του εαυτού τους και κάποιοι θεοποιήθηκαν. Όποιο και αν είναι το πεπρωμένο σου δεν είναι αρκετό για να γράψει ολοκληρωτικά την ιστορία σου, παρά μόνο όψεις αυτής.

  • Υπάρχει η τέλεια σχέση;

Ναι υπάρχει και συμβαίνει όταν μέσα σου κατοικεί η αγάπη μόνιμα.  Πολλοί θεωρούν πως η αγάπη είναι ενέργεια που λαμβάνουμε από τους άλλους. Η αλήθεια είναι πως η αγάπη είναι συστατικό που περιέχουμε. Αν δεν υπήρχε αυτό το συστατικό με την πρώτη σκέψη θανάτου τα κύτταρα σου θα ακολουθούσαν την εντολή. Ευτυχώς που έχουν λοιπόν το συστατικό της αγάπης και σε κρατούν στη ζωή. Αυτή η κυτταρική αγάπη θα έπρεπε να ήταν αρκετή για να λειτουργούμε στοργικά με τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις πράξεις μας προς τον εαυτό μας.                                                                                                                              Η τέλεια λοιπόν σχέση δεν μπορεί να προσελκυστεί αν η σκέψη μας και η σχέση μας με τον εαυτό μας είναι βλαπτική. Αν η αγάπη ξεχειλίζει μέσα σου τότε είσαι έτοιμος για μια τέλεια σχέση.

Δεν έχει σημασία που είναι ο άλλος, η δική σου αγάπη θα ανιχνεύσει το περιεχόμενο της αγάπης του και θα το ενεργοποιήσεις.                                                                              Μέσα στο βιβλίο θα βρεις και τα υπόλοιπα συστατικά της αγάπης για να εξετάσεις τον εαυτό σου μέσα από αυτά. Οι υπόλοιπες σχέσεις που κάνουμε, φίλοι, γονείς, παιδιά, συνεργάτες, έχουν κοινό σκοπό την αγάπη μα εκεί χρειάζεται και η ελευθερία για να μπορούν να χωρούν και άλλοι άνθρωποι.

Η προσωπική σχέση είναι αποκλειστική, είναι σχέση παράδοσης, σχέση ανιδιοτελή, σχέση που σε ολοκληρώνει σε όλους τους ρόλους που αποκτάς στη ζωή, σύντροφος, σύζυγος, γονέας, παππούς γιαγιά.                                                                                                   Μα για όμορφα γεράματα η σχέση σου με τον εαυτό σου είναι η μόνη τέλεια σχέση που δεν αποχωρίζεσαι.

  • Έχει παίξει ρόλο κάποιο παγκάκι σε σχέση σας;

Ναι, το πολιτειακό παγκάκι.

Ήταν το παγκάκι της ντροπής, το παγκάκι ενός αστέγου. Βρισκόμουν στο κέντρο της Αθήνας και περνούσα μέσα από μια πορεία για κάποια δικαιώματα με σημαίες ανούσιες.

Ο χρόνος σταμάτησε και ο βηματισμός μου επίσης, όταν στάθηκα να παρατηρώ τον άστεγο και το ύφος του. Πίσω από το κυνικό του χαμόγελο υπήρχαν λέξεις όπως:

Τι τρέχουν αυτοί οι τρελοί, πάνε να ζητήσουν δικαιώματα από ένα στόμα που μόνο τρώει και δεν δίνει;  Αδιάφορος για να σηκωθεί, ούτε να ζητήσει, ούτε και να απαιτήσει δικαιώματα.  Επέλεξε την απόλυτη πολιτειακή αποχή, επέλεξε να μην έχει ντουβάρια, επέλεξε να μη τρέχει πίσω από το χρήμα  αλλά να του πετάνε χρήμα. Επέλεξε το παγκάκι όχι γιατί δεν είναι πρωταγωνιστής  και μένει στον πάγκο αλλά επειδή δεν θέλει καμία συμμετοχή με αυτούς τους πρωταγωνιστές. Εκείνοι σου στερούν τα παγκάκια, σου στερούν την ανεμελιά να απολαμβάνεις στο παγκάκι την θέα. Τα παγκάκια ακούν έφηβους που δοκιμάζουν κρυφά αταίριαστες ουσίες ή ζουν τους πρώτους έρωτες. Ακούν και τους ηλικιωμένους να νοσταλγούν το χωρίς πόνο ανάλαφρο κορμί τους και ίσως μια ακόμη περιπέτεια.

Τα πολιτειακά παγκάκια εύχομαι να γίνουν πιθάρια και να κατοικούν μέσα τους όχι άστεγοι αλλά κυνικοί Διογένηδες.

Σας χαιρετώ.

pagkaki-malamatenia1