ΑRTWORX – Ένας νέος χώρος στη Κηφισιά που αποπνέει ΤΕΧΝΗ

artworx
 Γράφει η Μάρθα Φωτοπούλου
Η Μαρία Ξανθάκου και η κόρη της Ιζαμπέλα Φρανσές έδωσαν την προσωπική τους σφραγίδα στο ARTWORX  δημιουργώντας  ενα νέο, φιλόξενο, οσο και διαφορετικό χώρο τέχνης στο κέντρο της Κηφισιάς, Κολοκοτρώνη 1 στον πρώτο όροφο.  Πάντα η δημιουργία ενός νέου χώρου τέχνης είναι μιά αισιόδοξη είδηση για όλους τους φιλότεχνους, αλλά και για τους καλλιτέχνες που βρίσκουν ένα χώρο να παρουσιάζουν τη δουλειά τους.
xanthakou1
Η Μαρία Σώζου, η Μαρία Ξανθάκου και η κόρη της Ιζαμπέλα Φρανσές

Έντονες προσωπικότητες και με άποψη, η Μαρία Ξανθάκου σύντροφος του αείμνηστου ζωγράφου Παύλου Σάμιου και η κόρη της Ιζαμπέλα Φρανσές αγαπούν και οι δύο την τέχνη και έχουν πολλά να τις συνδέουν, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους στο ARTWORX, που άνοιξε επίσημα στις 19 και 20 Μαϊου 2023.  Πολύ σωστή η σκέψη τα εγκαίνια να πραγματοποιηθούν δύο ημέρες, γιατί έτσι κάπως μοιράστηκαν οι φιλότεχνοι, οι οποίοι και τη δεύτερη ημέρα που πήγα κι εγώ, ήταν το αδιαχώρητο.  Βεβαίως τα εγκαίνια είχαν χαρακτήρα γιορτής.

petaloudes
Έργο της Αφροδίτης Λίττη
Η πρώτη έκθεση έχει τίτλο “Ηidden Colors” και έχει σκοπό να αποκαλύψει το χρωματικό μυστήριο, τους τόνους, τις διαφορετικές εκφράσεις που εμπεριέχει η δουλειά του κάθε καλλιτέχνη που συμμετέχει.
Οκτώ συνολικά εικαστικοί που συνοδοιπορούν σε αυτή την έκθεση, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και μιά τιμητική παρουσίαση έργου του Παύλου Σάμιου.
Οι εικαστικοί αυτοί είναι, ο Άγγελος Αντωνόπουλος, η Λυδία Βενιέρη, η Εριέττα Βορδώνη, η Μάριον Ιγγλέση, η Αφροδίτη Λίττη, ο Δαυίδ Μπενφοράδο, ο Κωνσταντίνος Πάτσιος και ο Μανώλης Χάρος.

Δίπλα στους πίνακες, κοσμήματα εξαιρετικής αισθητικήςμε την υπογραφή των Polina Elis, Maria Mastori – Costas Argiriou, Maria Sozou, καθώς και πρωτότυπα γλυπτά από πλεξιγκλάς από την SO8.

erga
Έργο της Μάριον Ιγγλέση
H Mαρία Ξανθάκου και η Ιζαμπέλα Φρανσές, οι οποίες εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν το ARTWORX, θέλησαν ο νέος αυτός χώρος, να είναι φιλικός και να προσφέρει στον επισκέπτη του την αίσθηση της οικειότητας και της ζεστασιάς και να φέρει τον αέρα της τέχνης σε μιά πολυσύχναστη γειτονιά στο κέντρο της Κηφισιάς.
Η έκθεση θα διαρκέσει εως τις 20 Ιουνίου 2023 και οι ώρες λειτουργίας είναι:  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 12 εως 9 το βράδυ.  Τετάρτη και Σάββατο 10 το πρωϊ εως 4 το απόγευμα.
ΑRTWORX, τηλ. 210 6236721