Δύο Φυσικά Υλικά – Δύο Δημιουργοί

morali
Η Χριστίνα Μόραλη με τα κεραμικά της

 

Δημιουργίες από πηλό και μαλλί

Γράφει η Μάρθα Φωτοπούλου

Έτσι όπως το λέει ο τίτλος, έτσι ακριβώς είναι.  Δύο οι δημιουργοί, η γνωστή κεραμίστρια Χριστίνα Μόραλη με εργαστήρι στον Άγιο Στέφανο που δημιουργεί με πηλό και η Έλενα Κυριακαράκου που δημιουργεί με μαλλί. Και των δύο οι δημιουργίες θα παρουσιάζονται στο κατάστημα COCO-MAT στη Κηφισιά, μέχρι τα Χριστούγεννα του 2016.

Οι δύο καλλιτέχνιδες, μετά από την επιτυχημένη πρώτη κοινή παρουσίαση της δουλειάς τους στο ίδιο κατάστημα στη Βούλα το καλοκαίρι που μας πέρασε, ξανασυναντιούνται αυτή τη φορά στα βόρεια και μας ξεναγούν στις καινούργιες συλλογές τους από πηλό και μαλλί με μετάξι, με χειροποίητα αντικείμενα μοναδικά και απόλυτα εναρμονισμένα με το ύφος και τη φιλοσοφία του καταστήματος που τις φιλοξενεί.  Μεταξύ άλλων, οι επισκέπτες θα δουν τα κεραμικά φωτιστικά, τραπέζια και διακοσμητικά αντικείμενα από τη γνωστή, πλέον, κεραμίστρια Χριστίνα Μόραλη, με σπουδές κεραμικής στην Αγγλία και με πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.  Αλλά οι επισκέπτες, έχουν να δουν πολλά και από τη felt designer, Ελενα Κυριακαράκου, όπως μεταξωτά μαντήλια, γιλέκα, fashion items, wine accessories και άλλα χρηστικά αντικείμενα.

kiriakarakou
Η Έλενα Κυριακαράκου με τις δημιουργίες της

Η Έλενα Κυριακαράκου είναι πολιτικός μηχανικός του Ε.Μ.Π. με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διασφάλιση Ποιότητας.  Έρχεται σε επαφή με το μαλλί το 2009, το ερωτεύεται και αμέσως ξεκινά να δημιουργεί με αυτό.  Ταξιδεύει τακτικά στο εξωτερικό για περαιτέρω εξερεύνηση των ανεξάντλητων δυνατοτήτων του felt.  Δάσκαλοί της ήταν οι πιο διάσημοι καλλιτέχνες του felt.  Oι δημιουργίες της είναι αποκλειστικά από φυσικό ακατέργαστο μαλλί υψηλής ποιότητας (merino, cashmere, camel, alpaca) σε συνδυασμό με εξαιρετικά υφάσματα, όπως καθαρό μετάξι (chiffon, organza, satin muslin), λινό, βαμβακερό μετάξι κ.α. και βάφονται με πιστοποιημένες οικολογικές βαφές.

Noμίζω μετά από όλα αυτά, πολλοί θα θέλατε να δείτε από κοντά τις δουλειές αυτών των δύο δημιουργών στην οδό Τατοΐου 165.