ΕΞ ΑΜΑΞΗΣ 26/2/2016

πίτα ΣΥΡΙΖΑ

Κυβερνητική η γιορτή για την κοπή της πίτα του ΣΥΡΙΖΑ Κηφισιάς το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου. Παρόντες στην πίτα εκτός από το δήμαρχο Κηφισιάς, Γιώργο Θωμάκο, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης και ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ (Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ.λ.π.κ.λ.π.), Πάνος Σκουρλέτης, που είναι και μέλος της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Κηφισιάς. Παρόντες επίσης και οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθηνών, Ελένη Αυλωνίτου, Χαρά Καφαντάρη και Ανέτα Καβαδία.Η Κηφισιά εξακολουθεί να συγκεντρώνει μέλη της Κυβέρνησης, παλιά με σφραγίδα Νέας Δημοκρατίας, σήμερα με σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ.

Η Λαϊκή Ενότητα Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας με ψήφισμά της μας θύμισε ότι ο συνδυασμός “Δύναμη Ζωής” με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου, είχε βγει με τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ.  Η Περιφέρεια Αττικής όμως μάλλον εναρμονίζεται με το νέο ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο όμως καμία σχέση δε θέλει να έχει η Λαϊκή Ενότητα, αφού θεωρεί ότι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ έχει δυσφημήσει το τελευταίο διάστημα τις προδιαγραφές της Αριστεράς. Έτσι λοιπόν υποστηρίζει τη στάση των Περιφερειακών Συμβούλων μελών της ΛΑΕ που καταψήφισαν τον προϋπολογισμό της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής που εναρμονίζεται με το 3ο μνημόνιο και αποχώρησαν από το συνδυασμό «Δύναμη Ζωής».

“Μέχρι πότε βλέπετε το διπλό νόμισμα; Μέχρι το Πάσχα ή νωρίτερα;” ρώτησε ακροατής στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου των Νίκου Κυριαζή και Εμ. Μ. Οικονόμου “Δημοκρατία και Οικονομία”.  “Την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν απαισιόδοξος”, ξεκίνησε να απαντάει ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γ. Μπήτρος και μια ανακούφιση υπήρξε στο ακροατήριο μαντεύοντας ότι τα πράγματα αυτή την εβδομάδα είχαν αλλάξει. “Αλλά τώρα είμαι πολύ περισσότερο απαισιόδοξος” συνέχισε διαψεύδοντας τις ελπίδες, για να εισπράξει από τον ακροατή “Ααα, μετράμε μέρες δηλαδή”, παρατήρηση στην οποία δεν έδωσε καμία απάντηση.

“Αυτή η διαβολογυναίκα, η Φράγκου”, άρχισε να λέει ο Γεώργιος Μπήτρος, με την κολακευτική έννοια του όρου από ότι καταλάβαμε, χαρακτηρίζοντάς την ως μία από τις μεγαλύτερες εφοπλιστικές δυνάμεις της χώρας μας. “Κηφισιώτισα είναι”, είπε από το ακροατήριο ο συγγραφέας Αλεξόπουλος.  Η Κηφισιά έχει από όλα και πρωθυπουργούς και ακαδημαϊκούς και συγγραφείς και επιχειρηματίες, φυσικά εφοπλιστές και δε θα μπορούσαν να λείπουν οι διαβολογυναίκες.

Ορίστηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι και είναι οι ίδιοι με τους παλιούς. Προφανώς δεν οφείλονταν χάρες σε δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας ή όλοι ήταν ευχαριστημένο με την υπάρχουσα κατάσταση, οπότε η νέα χρονιά δεν έφερε σημαντικές αλλαγές στη δημοτική Αρχή. Έτσι έξι παραμένουν οι αντιδήμαρχοι, οι δύο εξ αυτών και συγκεκριμένα οι Χρήστος Καλός και Γιώργος Τσούλος άμισθοι. Οι αρμοδιότητες παραμένουν σε γενικές γραμμές ίδιες, με την αντιδημαρχία καθαριότητας να έχει εξαφανιστεί. Προφανώς βρέθηκε τρόπος αυτοδιαχείρισης των σκουπιδιών.

Ίδιος παραμένει και ο δημοτικός σύμβουλος εκπρόσωπος του συνδυασμού “ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΗ “. Προεκλογικά είχε ανακοινωθεί η καινοτομία από το συνδυασμό ότι τη θέση του δημοτικού συμβούλου θα την κράταγε ένας από το συνδυασμό κάθε χρόνο, ανάλογα με τη σειρά που πήραν στις εκλογές.  Έτσι θα δινόταν η ευκαιρία σε περισσότερους να συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο με προοπτική τις νέες ιδέες και την καθιέρωση του συνδυασμού στη συνείδηση των Κηφισιωτών.

Η Κηφισιά δεν λείπει από μικρές και μεγάλες οθόνες. Παλιότερα ήταν κινηματογραφική με τις περισσότερες ελληνικές ταινίες να έχουν κάποιο γύρισμα στην Αλάσκα ή σε αρχοντικά της Κηφισιάς, ενώ τελευταία όλο και εισβάλλει στις τηλεοράσεις μας με διάφορες αφορμές. Ευτυχώς όχι κακές αλλά κυρίως νοσταλγικές.

Γέμισε η Κηφισιά τουλίπες το πρωινό της 14ης Φεβρουαρίου, ημέρας των ερωτευμένων.  Η Ασφαλιστική Nationale Nederlande μοίραζε μπουκέτα με την καρτούλα της, που υπενθύμιζε να φροντίσουμε να νιώθουμε ασφαλείς εμείς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα και μας προέτρεπε να δώσουμε το μπουκέτο σε κάποιον που είχε σημασία για εμάς. Ακόμα κι αν δεν έχουμε λεφτά για ασφάλειες τουλάχιστον μας έμεινα τα όμορφα λουλούδια. Λουλούδια που μπορούσαμε να κρατήσουμε για τον εαυτό μας, όπως είπε και μητέρα στη μικρούλα κόρη της, όταν την ρώτησε πού έπρεπε να δώσει τα λουλούδια. “Αν αγαπάς τον εαυτό σου, κράτα τα για εσένα”. Καθόλου κακή συμβουλή.

Πλατεία Κηφισίας, Κυριακή πρωί, πολύωρη αναμονή στην πιάτσα. Όχι από πελάτες, από οδηγούς.  Έρχεται κάποιος και ρωτάει πόσο θα του κοστίσει η κούρσα για να πάει στον προορισμό του. Σιγοστάθηκε όταν του είπαμε πάνω κάτω τα χρήματα που θα έπρεπε να δώσει. «Αλλιώς τα είχα υπολογίσει αυτά τα λεφτά, τώρα είναι δύσκολα τα πράγματα και δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα. Πρέπει να πάμε όμως.»Όλοι του απαντήσαμε «Ποιος μπορεί;»Και αυτό το φαινόμενο είναι πλέον όλο και πιο συχνό και η απάντηση της Κυβέρνησης είναι λίγη ακόμα φοροαρπαγή.

 

«Ο ανελκυστήρας που οδηγεί στην έξοδο, στο σταθμό … δε λειτουργεί. Παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες που χρειάζονται ανελκυστήρα να κατεβούν στο σταθμό …». Κάτι τέτοιοι ακούγεται στο μετρό και το τραίνο σχεδόν καθημερινά. Και αναρωτιόμαστε άραγε αν κοροϊδεύουν αυτούς που θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τον ανελκυστήρα, προτείνοντάς τους να κατεβούν σε άλλο σταθμό; Νομίζουν ότι τυχαία επιλέγουν οι επιβάτες το σταθμό που επιθυμούν να κατεβούν; Ότι δεν μπορούν να ανεβούν τη σκάλα αλλά μπορούν να περπατήσουν μερικά χιλιόμετρα για να βρεθούν στο σταθμό που θα ήθελαν να κατεβούν; Μήπως αντί να βγάζουν αυτές τις ανακοινώσεις θα ήταν προτιμότερο να φτιάξουν τον ανελκυστήρα ή να έχουν δύο υπαλλήλους να βοηθάνε κάποιον που χρησιμοποιεί καροτσάκι;

 

Στην ΠΡΟΝΟΗ παραμένει ως πρόεδρος η Αγγελική Τριανταφύλλου Πιτίδη, επί θητείας Γιώργου Θωμάκου, θέση που είχε και στη δημαρχεία Νίκου Χιωτάκη.  Ή είναι σημαντικό το έργο που επιτελεί εκεί, όντας και γιατρός, ή ο Γιώργος Θωμάκος δεν διακατέχεται από την ανάγκη αλλαγής προσώπων μόνο και μόνο επειδή εργάστηκαν με την προηγούμενη δημοτική αρχή. Μπορεί βέβαια να συμβαίνουν και τα δύο.