Η βασιλόπιτα του Μουσείου Δροσινη

test

Με αθρόα συμμετοχή μελών και φίλων του συγγραφικού, δημοσιογραφικού

και ποιητικού έργου του εθνικού μας ποιητή, Γ. Δροσίνη, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Ιανουαρίου στο Μουσείο Γ. Δροσίνη η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του συλλόγου «Οι Φίλοι του Μουσείου Γ. Δροσίνη».

Καλωσόρισμα και ευχετήριο χαιρετισμό απηύθυνε η δραστήρια πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Ελένη Βαχάρη. Κατόπιν, η γενική γραμματέας, κ. Ελένη Κορκολή ανέγνωσε τα πεπραγμένα του Συλλόγου για το 2015. Σημειώνεται ότι μόνο τη χρονιά που πέρασε 670 βιβλιοθήκες εμπλουτίστηκαν με ανατυπωμένα βιβλία του Γ. Δροσίνη, προκειμένου να γίνουν κτήμα των μαθητών σχεδόν όλων των σχολείων της Ελλάδας.

Την κ. Κορκολή διαδέχτηκε στο βήμα ο λογοτέχνης, κ. Αναστάσιος Στέφος, που αναφέρθηκε στα έργα του Συλλόγου, μίλησε για τον ποιητή Δροσίνη και έκανε ιδιαίτερη μνεία στην επισκευή του Πύργου Γουβών στην Εύβοια, όπου έμενε ο ποιητής, σε συνεργασία με τη Δήμαρχο Ιστιαίας, κ. Ελένη Παρίση.

Στη συνέχεια η κ. Βαχάρη κάλεσε στο βήμα το δημοτικό σύμβουλο Κηφισιάς, κ. Γιώργο Παπαδόπουλο, ζητώντας του να βοηθήσει από την πλευρά του την έγκριση για την ονοματοθεσία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς σε «Γεώργιος Δροσίνης», ύστερα από την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Μουσείου για την κατάθεση του αιτήματος.

Ας μου επιτραπεί στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι η συγκεκριμένη κίνηση ξεκίνησε από δημοσιεύματα της εφημερίδας «Κηφισιά» και του γράφοντος και είχε αποφασιστεί με τη συνεργασία φυσικά του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Μουσείου Γ. Δροσίνη» να αιτηθεί η ονοματοδοσία του 1ου Δημ. Σχολείου στα Αλώνια. Έγιναν τα σχετικά έγγραφα προς το υπουργείο Παιδείας, το οποίο ενέκρινε την πρόταση, ωστόσο παράγοντες του Μουσείου ανέφεραν ότι τελικά το 1ο Δημοτικό Σχολείο δεν αποδέχτηκε την ονομασία.

Ωστόσο, η κ. Βαχάρη ήρθε άμεσα σε επαφή με τους υπεύθυνους του 2ου Δημοτικού, που με χαρά αποδέχτηκαν την μετονομασία του σχολείου σε «Γεώργιος Δροσίνης».

Ήδη το 4ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, κατόπιν ενεργειών του Δημάρχου Γ. Θωμάκου, έχει ονομαστεί «Πηνελόπη Δέλτα» και το 7ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, με ενέργειες του διευθυντή του, κ. Παναγιώτη Κορδονούρη, ονομάστηκε «Οδυσσέας Ελύτης».

Ακολούθως, η κ. Βαχάρη και η κ. Κορκολή έκοψαν τη βασιλόπιτα υπό τα χειροκροτήματα του κοινού, ενώ μετά τη λήξη της εκδήλωσης προσφέρθηκε στους παρευρισκόμενους εκλεκτός μπουφές με εδέσματα και αναψυκτικά.

Κλείνοντας, να συγχαρώ και εγώ με τη σειρά μου τον υπεύθυνο της βιβλιοθήκης του Μουσείου, κ. Βασίλη Πάστρα, με την ευθύνη του οποίου απεστάλησαν τα έργα του Γ. Δροσίνη σε 670 βιβλιοθήκες ανά την Ελλάδα.

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΡΑΝΑΚΑΣ