Η πίτα του πολιτιστικού συλλόγου Χίων Κηφησιάς και Βορείων Προαστείων

xioi

Της ΜΑΡΘΑΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Συνεχίζοντας τις ποιοτικές εκδηλώσεις ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χίων Κηφισιάς

και Βορείων Προαστίων, συγχρόνως με την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, βράβευσε τον συμπολίτη μας Λέανδρο Ρακιτζή, Γενικό Επιθεωριτή Δημοσίας Διοίκησης.

Κυριακή πρωί, γέμισε η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Κηφισιάς από Χιώτες, μέλη και φίλων του Συλλόγου. Αλλά για να λέμε και την αλήθεια, όποια εκδήλωση κι αν πραγματοποιήσει αυτός ο Σύλλογος, η αίθουσα γεμίζει. Εν μέσω πολύ ζεστής και εορταστικής ατμόσφαιρας, ο Χιακής καταγωγής πατήρ Χρήστος εφημέριος του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας Νέας Ερυθραίας, ευλόγησε τη πίτα περιστοιχιζόμενος από την Πρόεδρο του Συλλόγου Δρ. Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου.

 

 Μαρία Μενδωνίδου, Κίτσα Παντελούκα, Ειρήνη Κολλιού, πατήρ Χρήστος, Αγγελική Τριανταφύλλου – Πιτίδη, Αγγελική Καρμίρη, Έφη Παριάρου και Ρίτα Ντούλη

Η πρόεδρος αφού καλωσόρισε, ως είθισται, τους παριστάμενους, αναφέρθηκε στους στόχους του Συλλόγου, που είναι η επικοινωνία των μελών μέσω των δραστηριοτήτων του, η αρωγή Ιδρυμάτων και ιδιωτών που έχουν ανάγκη και η προβολή υγιών προτύπων, μέσω των ατόμων που επιλέγουν και τιμούν. Η ταμίας του Συλλόγου Αγγελική Καρμίρη, παρουσίασε τον ετήσιο οικονομικό απολογισμό και αναφέρθηκε στις πολλές δωρεές του Συλλόγου, όπως: Για αγορά τροφίμων για αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας 600 ευρώ, για γεύμα το καλοκαίρι στα Παιδιά της Κιβωτού στη Χίο 300 ευρώ, στο Ίδρυμα Αγίας Άννας στη Νέα Κηφισιά 300 ευρώ, στην «Κιβωτό» 500 ευρώ, στο Λύρειο Ίδρυμα στο Νέο Βουτζά 300 ευρώ, στο Πολιτιστικό της Νέας Ερυθραίας για την αγορά προτζέκτορ και οθόνης 445 ευρώ, στο Γηροκομείο της Χίου 500 ευρώ και τέλος σε νεαρό στη Χίο με ανεπάρκεια νεφρού για κάλυψη των ιατρικών του εξόδων 400 ευρώ. Πλούσιο το φιλανθρωπικό έργο του Συλλόγου. Συγχαρητήρια!!!

Ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος στον χαιρετισμό που απηύθυνε, ευχαρίστησε το Σύλλογο για την πολιτιστική και όχι μόνο παρουσία του στη Κηφισιά, αναφέρθηκε και στην πνευματική παράδοση της Χίου. Στην εκδήλωση ήταν παρών και ο καθηγητής παθολογίας και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Μελέτιος Δημόπουλος που τόνισε την ακεραιότητα του τιμώμενου Λέανδρου Ρακιτζή.

Αλλά για το τιμώμενο πρόσωπο του Λέανδρου Ρακιτζή, μίλησε ο Δημήτρης Λινός επίτιμος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και αναφέρθηκε στο ιστορικό Λύκειο Χίου, όπου φοίτησε με τον Λέανδρο Ρακιτζή και ζωντάνεψε ένα ταξίδι αναμνήσεων στη σχολική τους ζωή.

Ο τιμώμενος ευχαρίστησε το Σύλλογο και το φίλο Δημήτρη Λινό για την τιμητική παρουσία που του έγινε και αναφέρθηκε σε σημαίνοντα ιστορικά γεγονότα που αφορούσαν τη περίοδο της νιότης του και εν συνεχεία, με ιδιαίτερη ευαισθησία και χιούμορ, στη μαθητική ζωή του στη Χίο. Τέλος με ένα πλατύ χαμόγελο, που πάντα τον συνοδεύει, ευχαρίστησε αυτούς που παρευρέθηκαν σε μια τόσο ιδιαίτερη συναισθηματικά εκδήλωση για τον ίδιο και το Σύλλογο.

Και η εκδήλωση τελείωσε με τον Νίκο Ανδρουλακάκη στο πιάνο και τη Βάσω Ανδρουλακάκη που τραγούδησαν τα κάλαντα. Ακολούθησε μικρή δεξίωση.