Η ισχύς εν τη γνώση

isxys

Για μία ακόμη φορά νέοι και παλιοί πρόσκοποι ήρθαν κοντά.

Πιο συγκεκριμένα, το 2ο Σύστημα Προσκόπων Κηφισιάς και η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Κηφισιάς έκοψαν από κοινού, το βράδυ του Σαββάτου 23 Ιανουαρίου, τις πρωτοχρονιάτικες πίτες τους στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Κηφισιάς «Βασίλης Γκατσόπουλος».

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από γονείς, κηδεμόνες, φίλους, παλαιούς προσκόπους και βαθμοφόρους που πέρασαν από το 2ο Σύστημα. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προσευχή και τον ύμνο των προσκόπων και ακολούθησε προβολή διαφανειών για τη δράση του 2ου Συστήματος και της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Κηφισιάς.

Στη συνέχεια, με απόφαση του Δ.Σ. του ΣΕΠ, απονεμήθηκε το Μετάλλιο του Παλαιού Προσκόπου στα μέλη της Ένωσης Συμσάρη Χρήστο, Ιωαννίδη Γρηγόρη, Καττέ Παρασκευά, το Μετάλλιο Αθανασίου Λευκαδίτη στους Καλού Ολυμπία, Διονυσιώτη Ιωάννη, Κυπραίο Νίκο, ενώ τιμητικές διακρίσεις δόθηκαν στους Αναστασόπουλο Γεώργιο, Παπαλεοντίου Λεόντιο, Λαδάκη Ιωάννη, Στρατόγλου Εμμανουήλ.

Για τη ζωή τους στον προσκοπισμό της Κηφισιάς μίλησαν ο κ. Γιώργος Αναστασόπουλος, τ. πρόεδρος της UNESCO και ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Κηφισιάς και πρώτος πρόεδρός της, κ. Λεόντιος Παπαλεοντίου, ο θρυλικός Ακέλας.

Να σημειωθεί ότι με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Κηφισιάς, ο πρόεδρος κ. Ιωάννης Διονυσιώτης απένειμε το προσκοπικό μαντίλι μετά κρίκου στο φίλο του κηφισιώτικου Προσκοπισμού και πρόεδρο της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής Κηφισιάς, κ. Φραντσέσκο Βιανέλλο, ανακηρύσσοντάς τον επίτιμο μέλος της Ένωσης.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η πρόεδρος του ΕΚΣ του 2ου Συστήματος, κ. Τάνια Γεωργίτση, ο περιφερειακός έφορος, κ. Δημήτρης Χαζάπης, ο πρόεδρος της ΚΕΠΠΕ, κ. Δημήτρης Μαναράκης, οι εκπρόσωποι της ομάδας συνεργασίας του ΣΕΟ Κηφισιάς, κ.κ. Χριστίνα Κυπραίου και Θάλεια Ξηρομερίτου, η εκπρόσωπος του ΕΚΣ του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων, κ. Μεταξία Τράνακα, αντιπροσωπείες των Ενώσεων Παλαιών Προσκόπων Ζωγράφου, Χαλανδρίου, Ν. Φιλαδέλφειας, ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Παλ. Προσκόπων Κηφισιάς, κ. Γιώργος Καράλης, ο αντιδήμαρχος κ. Γ. Τσούλος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γ. Σκορδίλης και η πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ, κ. Έφη Κούτση.

Η σεμνή τελετή έκλεισε με την αποχώρηση της σημαίας και την ευχή του αρχηγού του 2ου Συστήματος, κ. Ιωσήφ Δακορώνια, να ξαναγιορτάσουμε του χρόνου πάλι όλοι μαζί.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αρχηγό και τους βαθμοφόρους του 2ου Συστήματος Προσκόπων της Τ.Ε. Κηφισιάς για την άψογη συνεργασία τους.

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΡΑΝΑΚΑΣ