Η «Μαϊμού» τιμωρήθηκε για συκοφαντία

δικαστήριο σφυρί

Την πρωτόδικη καταδίκη του εκδότη της σατυρικής εφημερίδας «Μαϊμού της Κηφισιάς» Αριστείδη Ξηντάρα για συκοφαντική δυσφήμιση, πέτυχε,  τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος.

Ο κ. Θωμάκος ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 21 Σεπτεμβρίου, ότι μετά από πέντε αναβολές, έγινε τελικά το δικαστήριο της μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου, την οποία είχε υποβάλει ο δήμαρχος στο μεσοδιάστημα ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, όταν η εφημερίδα είχε βγει με πρωτοσέλιδα εναντίον του ίδιου και του συνδυασμού του. Μάλιστα ως υποψήφιος Δήμαρχος είχε βγει και είχε ζητήσει από τον αντίπαλό του κ. Χιωτάκη να καταδικάσει τις συκοφαντίες, κάτι που ποτέ δεν έκανε. Μάλιστα στη δίκη της Δευτέρας παρευρέθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης ο πρώην Δήμαρχος, Βασίλης Βάρσος και σύμβουλος εκλεγμένος με το συνδυασμό Χιωτάκη.

Η πρωτόδικη ποινή από το δικαστήριο ήταν 12 μήνες χωρίς αναστολή και εξαγοράσιμη. Θα ακολουθήσει το Εφετείο, όπου ο κ. Βάρσος είπε ότι θα ξαναείναι μάρτυρας υπεράσπισης, παρόλο που από το συγκεκριμένο έντυπο έχει γίνει αντικείμενο σάτιρας στο παρελθόν.