Η σωτηρία είναι πολύ μεγάλο πράγμα

μποτιλιάρισμα

«Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα, σαν ταξιδάκι αναψυχής με ένα κρυμμένο τραύμα» τραγουδάει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου.

Κι αν η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα, η σωτηρία του πλανήτη, που φιλοξενεί δισεκατομμύρια ψυχές άραγε πόσο μεγάλο είναι; Για τη σωτηρία του πλανήτη διαδηλώνουν λοιπόν σήμερα 20 Σεπτεμβρίου, σε όλο τον κόσμο, σε μια Παγκόσμια Ημέρα Δράσης.

Έτσι, στις 12.00 το μεσημέρι έχει δώσει ραντεβού η μαθητική κοινότητα στο Σύνταγμα, ενώ στις 6.00 το απόγευμα το κάλεσμα απευθύνεται σε όλο τον κόσμο.  Ταυτόχρονα θα γεμίσουν πλατείες σε όλο τον κόσμο, ενόψει και της συνόδου κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα στις 23 Σεπτεμβρίου.

Στην Κηφισιά η κινητοποίηση είναι ποδηλατική και πραγματοποιείται το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, από τις ποδηλατικές ομάδες του Βόρειου Τομέα της Αττικής, όπου θα περάσουν  από τα 14 Δημαρχεία της Βόρειας Αττικής και θα καταλήξουν στο υπουργείο Περιβάλλοντος στην Μεσογείων όπου τους ποδηλάτες θα υποδεχθεί ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Κωστής Χατζηδάκης.  Η Ποδηλατοδρομία  αναμένεται να περάσει και από το Δημαρχείο Κηφισιάς περίπου στις 3.00 μ.μ.

Στην Κηφισιά βαριές βιομηχανίες που επιβαρύνουν το περιβάλλον δεν έχουμε, για την ακρίβεια στην Ελλάδα γενικά δεν υπάρχουν βαριές βιομηχανίες. Στην πόλη μας κυρίως εδρεύουν φαρμακοβιομηχανίες ή φιλοξενούνται τα γραφεία μεγάλων εταιριών. περισσότερες βρίσκονται κατά μήκος της Εθνικής Οδού αλλά κάποιες έχουν καταφέρει με διάφορα τερτίπια να «εισβάλλουν» και μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης. Αυτοκίνητα χιλιάδων υπαλλήλων διανύουν τους δρόμους της ή σταθμεύουν σε ανοικτά οικόπεδα καθημερινά αφήνοντας και αυτά το αποτύπωμά τους στον πλανήτη, ενώ η συμβολή μας στους όγκους των σκουπιδιών δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μικρή. Ακόμη μεγάλοι οδικοί άξονες τη διασχίζουν με προορισμό μόνο και μόνο τη διέλευσή τους από το κέντρο στον Βορά και αντίστροφα.

Το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα σίγουρα δεν είναι αμελητέο.