Κέφι και τραγούδι στο φεστιβάλ Κηφισιάς

logomodo

Εντυπωσιακή η έναρξη του δεύτερου φεστιβάλ καλοκαιρινού Κηφισιάς, με τους  Locomondo  να ξεσηκώνουν τον κόσμο την Πέμπτη 23 Ιουνίου, στο Ζηρίνειο.  Το στάδιο ήταν γεμάτο ήδη από νωρίς το απόγευμα, ενώ η συναυλία εξελίχτηκε σε ένα κεφάτο πάρτυ, όπου οι φωνές του κοινού ενώνονταν με τους ήχους τους συγκροτήματος. Ότι “δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα”  ήταν ολοφάνερο, από την ενδυμασία του κόσμου, την ίδια ώρα που οι ζηλιάρηδες Ευρωπαίοι έχουν μουλιάσει στη βροχή.

Επίσης ο ΒΙΚΕΛΑΣ, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρίες “NIKH Victor ArtAnt”, αγνόησαν οικονομικά στατιστικά για την κερδοφορία της συναυλίας και πρόσφεραν δωρεάν είσοδο σε παιδιά του συλλόγου και τους γονείς τους, που απόλαυσαν την συναυλία.

Στο τέλος της συναυλίας, όλα τα μέλη των Locomondo, κατέβηκαν από τη σκηνή για να μοιράσουν με μεγάλη χαρά αγκαλιές και αυτόγραφα στον κόσμο που τους καταχειροκρότησε.

 

Η φωνή του Σταμάτη Κόκκοτα γέμισε το Ζηρίνειο την Πέμπτη 30 Ιουνίου, σε μια συναυλία όπου τραγούδησαν μαζί του, εκτός από το γιο του Δημήτρη Κόκκοτα και τη Ζωή Παπαδοπούλου, όλοι όσοι παρευρέθηκαν στη συναυλία.kokkotas

Κηφισιώτης ο γνωστός τραγουδιστής και πριν την έναρξης σε μια συγκινητική στιγμή ο πρόεδρος του ΒΙΚΕΛΑ, Σταύρος Ζαπάντης του παρέδωσε τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι.

Η συναυλία ξεκίνησε με τον Δημήτρη Κόκκοτα, ο οποίος τραγούδησε αρκετές επιτυχίες του και την Ζωή Παπαδοπούλου, η οποία με τη σειρά της και με τη μελωδική φωνή της ερμήνευσε παλιά γνωστά λαϊκά τραγούδια.

Το φεστιβάλ Κηφισιάς συνεχίζεται

Στο Αίθριο της Κηφισιάς για πρώτη φορά θα φιλοξενηθεί και όπερα τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, στις 9.00 μ.μ. Πρόκειται για την Κάρμεν του Μπιζέ, βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του Προσπέρ Μεριμέ.

Την Κάρμεν ερμηνεύει η  Κασσάνδρα Δημοπούλου. Μαζί της είναι οι Φίλιππος Μοδινός, Δημοσθένης Σταυριανός, Αθανάσιος Μαργούτας και άλλοι. Στην παράσταση συμμετέχει 10μελής ορχήστρα και 8μελής χορωδία.dimopoulou

Η υπόθεση είναι γνωστή από δεκάδες μεταφορές σε όλες τις μορφές της τέχνης.   Στο μπαρ του Λίλας Πάστια, η αισθησιακή τραγουδίστρια Κάρμεν συναντιέται με τον στρατιώτη Δον Χοσέ και ερωτεύονται. Αυτός για χάρη της φυλακίζεται, μπλέκει σε μάχη με ανώτερό του και τελικά, λιποτακτεί και ακολουθεί την παράνομη και περιθωριακή ζωή της Κάρμεν και των συντρόφων της. Σύντομα όμως η Κάρμεν στρέφει το ενδιαφέρον της προς το διάσημο ταυρομάχο Εσκαμίγιο, οδηγώντας τον Δον Χοσέ σε παράφορη ζήλεια. Κόστος εισιτηρίων 14 ευρώ, προπώληση 12 ευρώ και ειδικές ομάδες 8 ευρώ.