Εξ Αμάξης 13-7-2016

examaxis1a
  • Τέσσερα πλατάνια υπήρχαν στο πεζοδρόμιο ενός καταστήματος στην οδό Τατοΐου και τώρα έχει μείνει μόνο ένα και αυτό κουστουρεμένο, σύμφωνα με καταγγελία του Βασίλη Βάρσου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Ιουνίου. Ο Γιάννης Καπάτσος, πρόσθεσε ότι σε περίπτερο της Κασαβέτη κάποιοι έκοψαν το πλατάνι για να φτιάξουν την τέντα του περιπτέρου. Πλατάνια υπήρξαν και «θύματα τροχαίου», στη Λ. Κηφισίας, όταν αυτοκίνητο έπεσε απάνω τους αμέσως μετά τη μεγάλη νεροποντή. Ο Γιώργος Κομιανός παρατήρησε από τη μεριά του ότι στο περίπτερο ήταν ακακία και όχι πλατάνι και ότι μετά τη μεγάλη ζημιά που έγινε στο πράσινο της πόλης με την ανοικοδόμηση του 80’ – ’90, με τη δημιουργία των εμπορικών, τα τελευταία χρόνια μάλλον ο όγκος του πρασίνου στην πόλη μας, παραμένει σταθερός ή αυξάνεται, ενώ τον τελευταίο καιρό φυτεύτηκαν 250 δέντρα.
  • «Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα» μας τραγούδησαν οι Locomondo στο Ζηρίνειο, πράγμα ολοφάνερο από τα καλοκαιρινά ενδύματα του κόσμου, την ίδια ώρα που οι ζηλιάρηδες Ευρωπαίοι, που δε βλέπουν την ώρα να έρθουν για διακοπές στα νησιά μας, έχουν μουλιάσει στη βροχή. Μια συναυλία που απόλαυσαν δωρεάν μέλη του Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρίες «NIKH Victor ArtAnt», καθώς και οι νεαροί φίλοι του συγκροτήματος, έστω κι αν τα έξοδα της συναυλίας μπορεί να μη βγήκαν, διότι η διασκέδαση και η προσφορά δε μετριούνται σε ευρώ.
  • Καταδικασμένοι στο σκοτάδι, νιώθουν οι κάτοικοι της οδού Ήρας στο Καστρί και συγκεκριμένα στο τμήμα από τη λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου έως την οδό Αθηνάς 2 και αυτό όχι μεταφορικά αλλά κυριολεκτικά, ύστερα από την αιφνίδια διακοπή ηλεκτροδότησης τεσσάρων φωτιστικών στύλων. Η εξώδικη διαμαρτυρία που έκαναν προς το Δήμο Κηφισιάς για να επανέλθει το φως στη γειτονιά τους, έπεσε στο κενό, λόγω νομικών κωλυμάτων και μετά από διάφορες μικροκλοπές και απόπειρες διάρρηξης που συνέβησαν κάτω από τη θαλπωρή του βαθύ σκότους, στις αρχές Ιουνίου, από πολυτελή κατοικία της περιοχής κλάπηκε τζιπ μεγάλης αξίας.
  • Ξεκίνησαν τα θερινά μπάνια που οργανώνει ο Δήμος μας, μόνο που έταξε τα 10 πρώτα μπάνια δωρεάν ή έτσι κατάλαβαν στην αναγγελία μέλη του ΚΑΠΗ, παρόλα αυτά κλήθηκαν να πληρώσουν 5 ευρώ για τη μεταφορά τους με πούλμαν, όσο παίρνουν τα πρακτορεία. Τουλάχιστον βέβαια είχαν εξασφαλισμένη την παρέα τους των ΚΑΠΗ και δε θα συνταξίδευαν με όποιον να ‘ναι. Μια όμως και πάνε τα ΚΑΠΗ για μπάνιο, καλό είναι να βρουν κάποια από τις παραλίες της Αττικής που διαθέτουν και εγκαταστάσεις για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, κάτι που επιτέλους πρόσθεσαν στις παροχές τους πολλές παραλίες. Διότι μπορεί κάποιος να μην μπορεί να μπει με μπαστούνι, πατώντας σε άμμο και πέτρες αλλά το κολύμπι είναι σίγουρο ότι ενδείκνυται και για όσους δυσκολεύονται να περπατήσουν.
  • «Μπόχα» η εφημερίδα στην παράexamaxis3aσταση «του Κουτρούλη ο γάμος», μια εφημερίδα που ειδικευόταν στα πληρωμένα άρθρα, προκειμένου να αναδειχτεί κανείς στην πολιτική, μια εφημερίδα για την οποία το κείμενο γράφτηκε το 1845, αλλά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από πολλές σύγχρονές της εφημερίδες, μηδέν εξαιρουμένου «ανθρώπων των media» της πόλης μας. Με πειστικότητα μετέφερε στη σκηνή του Αίθριου τον εκδότη της Μπόχας, ο Μιχάλης Συρίγος, ο οποίος όμως ως κηπουρός του Δήμου μας μόνο με ωραίες μυρωδιές έχει σχέση.
  • Τα καημένα τα ζωντανά βρίσκουν χώμα στα πάρκα και κάνουν εκεί ότι τα έβγαλαν οι ιδιοκτήτες τους να κάνουν έξω από τα διαμερίσματα. Έρχονται μετά τα παιδάκια τα βλέπουν όλα καφέ και δεν ξεχωρίζουν τα χώματα από ό,τι άφησαν οι σκύλοι και δε μερίμνησαν να απομακρύνουν οι ιδιοκτήτες τους. Οι πινακίδες που καμιά φορά υπάρχουν «απαγορεύονται οι σκύλοι» δεν είναι εύκολο να διαβαστούν από τα ίδια τα τετράποδα, ενώ μάλλον αγνοούν το νόημα των λέξεων αυτών και δίποδοι συνοδοί σκύλων. Κάποιοι από τους γείτονες τέτοιων πάρκων ζητούν κάποιος να μεριμνήσει ώστε τα πάρκα να μη χρησιμεύουν ως αφοδευτήρια κατοικίδιων.
  • Άλλαξε θέση η αποσχισθείσα δημοτική σύμβουλος από το συνδυασμό της πλειοψηφίας, Καλλιόπη Πάστρα και πλέον κάθεται στα δεξιά του κ. Καπάτσου στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Προς το παρόν δεν έχει αποδειχτεί να υπάρχει μεταξύ τους ταυτότητα απόψεων στα θέματα της πόλης. Ο κ. Καπάτσος έχει μια τάση καταγγελίας επί παντός επιστητού.
  • Μπορεί τα λεωφορεία, όπως και όλα τα μέσα συγκοινωνίας να έχουν αραιώσει τα δρομολόγιά τους και οι οδηγοί τους να επιδίδονται σε απεργίες, σύντομα όμως θα ξέρουμε και στην αφετηρία της Κηφισιάς, σε πόσο χρόνο πρόκειται να αναχωρήσουν, μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης της ηλεκτρονικής πινακίδας στην πλατεία Πλατάνου. Προς το παρόν υπάρχουν μόνο βουναλάκια από χώμα. Καλές είναι οι ευκολίες της τεχνολογία, προτιμότερο ακόμα περισσότερο θα ήταν να είναι συντηρημένα και καθαρά τα λεωφορεία και οι εργαζόμενοι να έχουν καλές συνθήκες εργασίας ώστε να μην μπαίνουν στην ανάγκη της απεργίας. Η πινακίδα μοιάζει λίγο σαν να αγοράζει την καλή γραβάτα, χωρίς να διαθέτεις καν κουστούμι.
  • Την αγάπη της στα στελέχη της Κυβέρνησης, οποιασδήποτε Κυβέρνησης, έδειξε γιαexamaxis4a ακόμα μια φορά η Κηφισιά, αυτή τη φορά σε συνεστίαση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, όπου παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθήνας Ελένη Αυλωνίτου.  Κανείς δεν τους έκραξε όταν συζήτησαν «για ραντεβού με την ανάπτυξη» και «βελτίωση της καθημερινότητας της ζωής των πολιτών». Όσον αφορά δε τη δήλωση του γραμματέα της οργάνωσης, Στάθη Γρίβα ότι «η μεγάλη συμμετοχή στην τρίτη διαδοχικά ανοικτή εκδήλωση που διοργανώνει η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΚΗΦΙΣΙΑΣ  μέσα σε λίγες μόνο μέρες,  αποδεικνύει  την κριτική στήριξη που έχει το κόμμα σε όλους τους πολίτες από όλα τα κοινωνικά στρώματα», θα διατηρούσαμε τις αμφιβολίες μας σχετικά με την ορθότητά της. Θα λέγαμε ότι πιο εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσαρμόστηκε σε συγκεκριμένο κοινωνικό στρώμα που αποτελεί τον κορμό της Κηφισιάς.
  • Θα μπορούσε να examaxis2aείναι τυχαίο το κάψιμο ενός κάδου ανακύκλωσης στην Κηφισιά. Όταν όμως ο κάδος δεν είναι ένας, αναρωτιέται κανείς ποιο είναι το μήνυμα που θέλουν να περάσουν οι εμπρηστές των κάδων αυτών. Μήπως ότι «τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια όμορφα καίγονται;».