Κυκλοφοριακά και άλλα

logoKifisia

Περίεργες «συμμαχίες» έγιναν το απόγευμα της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν ο πρόεδρος, κ. Δημήτρης Μωράκης, ψήφισε κατά, συμπλέοντας με τη μείζονα αντιπολίτευση, σε κυκλοφοριακά θέματα που αφορούσαν σε περιοχές της Ν. Ερυθραίας. Την πρόταση για τις αλλαγές είχε κάνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γιώργος Τσούλος και αφορούσε θέματα απαγόρευσης στάθμευσης σε γωνίες δρόμων, σε πεζόδρομους και άλλα σημαντικά θέματα που διευκολύνουν οδηγούς και πεζούς.
Ο κ. Μωράκης, μαζί με τους συμβούλους του συνδυασμού του κ. Χιωτάκη (χωρίς τον επικεφαλής, αφού απουσίαζε) ψήφισαν κατά και το παράξενο είναι και ενάντια σε άρθρα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Μονοδρομούνται δρόμοι γύρω από το Δημαρχείο ύστερα από πρόταση της Διοίκησης, προκειμένου να σταματήσει το κυκλοφοριακό κομφούζιο που προκαλείται από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και τους διπλής κατεύθυνσης δρόμους όπως η Διονύσου και η Μυρσίνης.
Έτσι, τα οχήματα που θα έρχονται από το Κεφαλάρι, θα στρίβουν από τη Λεβίδου και θα κατεβαίνουν στη μονοδρομημένη πλέον σε όλο το μήκος της Μυρσίνης και αν θέλουν, θα συνεχίζουν τη Διονύσου προς τη Δεληγιάννη, χωρίς να εμποδίζονται από αναδρομούμενο όχημα.
Όποιος έρχεται από τη Μουσώνος, απλά δεν θα στρίβει επάνω στη Μυρσίνης, κάτι που μάλλον θα διευκολύνει τους οδηγούς που κινούνται στο χώρο κοντά στο δημαρχείο.
Το σχέδιο αυτό βρήκε πολέμιους σχεδόν όλους τους συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης, αλλά υπερψηφίστηκε από τους υπόλοιπους.