Ξεπερνάμε τα χρόνια της απραξίας, +εργαζόμαστε και προχωράμε μπροστά

xiotakis1

Τα τελευταία 5 χρόνια η πόλη μας έχασε πολύτιμες ευκαιρίες ανάπτυξης.
Η καθημερινότητά μας υποβαθμίστηκε. Αυτή είναι μια διαπίστωση που την κάνουν όλοι οι συμπολίτες μας, ανεξάρτητα αν συμπαθούν ή όχι τον απερχόμενο Δήμαρχο.

Ποτέ ξανά στο παρελθόν ο Δήμος μας δεν βρισκόταν σε αυτήν τη μίζερη κατάσταση.
Οι δρόμοι σκοτεινοί, γεμάτοι λακκούβες επικίνδυνοι, τα πεζοδρόμια και τα πάρκα εγκαταλελειμμένα, οι ποδηλατοδρόμοι ασυντήρητοι. Σε πέντε χρόνια δεν έγινε έστω μια νέα σχολική αίθουσα για τα παιδιά μας, ούτε έστω και μια νέα αθλητική υποδομή.

Δεν έγιναν ούτε τα έργα που του αφήσαμε έτοιμα ως Διοίκηση, έχοντας εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή τους. Έργα όπως η κατασκευή αθλητικού κέντρου, η κατασκευή της οδού προς το νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι, ή η ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης.

Η διαχειριστική του ανεπάρκεια αποδεικνύεται από την ανικανότητά του να αξιοποιήσει τους πόρους της Περιφέρειας. Την ώρα που οι Δήμαρχοι της Βόρειας Αθήνας κατέθεταν μελέτες κι έπαιρναν χρήματα για έργα χρήσιμα στις πόλεις τους, η δική μας Δημοτική Αρχή αδράνησε. Γι’ αυτό και είμαστε ο τελευταίος σε απορροφητικότητα πόρων Δήμος στον τομέα μας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του επίσημου site του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης (http://anaptyxi.gov.gr/), ο Δήμος Κηφισιάς ως Δικαιούχος και Φορέας Υλοποίησης, διαθέτει τα ακόλουθα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 έργα (πίνακας 1).

xpinakas1aΕυτυχώς για την απερχόμενη Διοίκηση του κ. Θωμάκου που υπάρχει και το έργο αποχέτευσης Αδαμών, το οποίο δρομολόγησε και υλοποίησε η Διοίκηση Χιωτάκη (ΑΔΑ: ΒΙΙΟΩΕΜ-ΣΔΗ) και το οποίο «μεταφέρθηκε» λογιστικά από το ΕΣΠΑ 2007-2013 που ήταν ενταγμένο, στο ΕΣΠΑ 2014-2020 για να καλύψει την ανεπάρκεια στην απορρόφηση της απερχόμενης Διοίκησης του Δήμου.

Στις τελευταίες θέσεις ο Δήμος Κηφισιάς, μεταξύ των Δήμων του Βορείου Τομέας της Αττικής, όσον αφορά στην αξιοποίηση των πόρων της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με τα αναρτημένα στη διαύγεια στοιχεία του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων για το Οικονομικό Έτος 2019! Συγκεκριμένα ο Δήμος Κηφισιάς βρίσκεται στην 10η θέση και υπερτερεί μόνο έναντι των Δήμων Νέας Ιωνίας και Φιλοθέης Ψυχικού, με προϋπολογισμό ολοκληρωμένων και σε εξέλιξη έργων που δεν ξεπερνά το 1,5 εκ. € (πίνακας 2).

xpinakas2aΤα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν για μια ακόμα φορά την «αδράνεια» της απερχόμενης Διοίκησης όσον αφορά στην εκτέλεση έργων υποδομής για τους δημότες μας και έρχονται να προστεθούν στην τραγική διαπίστωση σχετικά με την απόρριψη της χρηματοδότησης για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας.

Σήμερα 18 μέρες πριν τις Δημοτικές εκλογές οι πολίτες καλούμαστε να επιλέξουμε αν τα προάστιά μας θα προχωρήσουν μπροστά, η αν θα παραμείνουμε προσκολλημένοι σε καταστάσεις απραξίας κι αδράνειας.

Εμείς ο ανεξάρτητος συνδυασμός +εργαζόμαστε για την πόλη της καρδιάς μας είμαστε αποφασισμένοι μαζί με τους πολίτες αυτή την εικόνα να την αλλάξουμε. Και είμαστε έτοιμοι να την αλλάξουμε! Γιατί έχουμε νέα καταρτισμένα στελέχη, διαθέτουμε τις γνώσεις, έχουμε το σχέδιο ρεαλιστικό και κοστολογημένο και πλέον μας εμπιστεύεται η πλειοψηφία των δημοτών μας, οι οποίοι είδαν και συνέκριναν όλα αυτά τα χρόνια, ποιος έφερε αποτελέσματα για τον Δήμο και ποιος έδινε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα στους πολίτες.

Καλούμαστε στις 26 Μαΐου αν θα επιλέξουμε να κάνει ο Δήμος μας ένα νέο ξεκίνημα. Ή αν θα αρκεστούμε στο σημερινό τέλμα. Αν θα επιλέξουμε ένα νέο Δήμαρχο, που θα διαθέτει το σχέδιο, την εμπειρία και μπορεί να συνεργαστεί με όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμος Κηφισιάς χρειάζεται συνθέσεις και συνεργασίες, πρόσωπα που μπορούν να ενώσουν και να υπερβούν αυτά που μας χωρίζουν, αναδεικνύοντας αυτά που μας ενώνουν.
Αυτός είναι ο στόχος μας, να επαναφέρουμε την Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία, την Εκάλη, στη θέση που τους αξίζει. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε κι άλλο χρόνο.