Συμμαχία για επανεκλογή Θωμάκου

Θωμάκος 3 σύμβουλοι

«Όποιος κάνει λάθη, να ζητήσει συγχώρεση από τον Πνευματικό του όχι από τους πολίτες» ήταν μεταξύ άλλων το μήνυμα του δημάρχου Γιώργου Θωμάκου στην εναρκτήρια εκδήλωση για την παρουσίαση του συνδυασμού του «Συμμαχία Πολιτών, Νέας Ερυθραίας, Κηφισιάς – Εκάλης», την Κυριακή 17 Μαρτίου το πρωί, στον κινηματογράφο Cinemax 3, στο Κέντρο της Κηφισιάς.θΩΜΆΚΟς ΥΠΟΔΟΧΉ

 

 

Γεμάτη κόσμο η οδός Δροσίνη, έξω από τον κινηματογράφο, λίγο πριν αρχίσει η εκδήλωση, ενώ ο δήμαρχος, υποδεχόταν τον κόσμο στην είσοδο.

Η δημοσιογράφος και κάτοικος Κηφισιάς, Ευαγγελία Τσικρίκα, παρουσίασε την εκδήλωση που ξεκίνησε με διανθίστηκε με δύο βίντεο, ένα από την παρουσία του κυρίου Θωμάκου σε διάφορες εκδηλώσεις και ένα με έργα που έχουν γίνει και γίνονται στην Κηφισιά.θΩΜΆΚΟς ΧΈΡΙΑ

Με αέρα αρχηγού, τα χέρια ψηλά και κάνοντας το σήμα της νίκης ανέβηκε στο βήμα ο Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος ευχαρίστησε για την παρουσία του τον κόσμο αλλά και υποψήφιους βουλευτές και υποψήφιους από την Περιφέρεια που παρευρίσκονταν. Ξεχωριστά ευχαρίστησε το ζεύγος Τσακαλάκη, όχι μόνο για την παραχώρηση του κινηματογράφου για την εκδήλωση αλλά και για την προσφορά τους στον πολιτισμό της πόλης.  Χρόνια πολλά ευχήθηκε σε όσους γιόρταζαν και ιδιαίτερα στον Θεόδωρο Κασσίμη που παρευρισκόταν.

Αναφερόμενος σε φωτογραφία που εμφανίστηκε στο βίντεο με τον ίδιο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κύριο Παυλόπουλο, αναφέρθηκε στην επέτειο της Μάνης της 17ης Μαρτίου, από όπου ξεκίνησε η επανάσταση του 1821 για να συνεχιστεί στην Καλαμάτα, όπου είχε παρευρεθεί πέρυσι.

Ο δήμαρχος μίλησε για έργα που έχουν γίνει στην Κηφισιά, για απορρόφηση σχεδόν 100% σε προγράμματα ΕΣΠΑ, έναντι 25% παλαιότερα, για διάσωση του παραδοσιακού κέντρου Κηφισιάς και για αναστολή προεγκρίσεων αδειών για μαγαζιά ψυχαγωγίας που θα κατέστρεφαν εντελώς το κέντρο. Ανέφερε ότι πλέον μπορούν και πάλι οι κάτοικοι του κέντρου να κοιμούνται, κάτι που είχαν στερηθεί.

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του στράφηκε κατά της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου, έμμεσα ή άμεσα.  Μίλησε για καθυστερήσεις στα έργα που προσπαθεί η παρούσα Διοίκηση να κάνει,  αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα εμπόδια μπαίνουν από την προηγούμενη διοίκηση. Μίλησε για διαφάνεια της παρούσας διοίκησης, ενώ “κάποιοι άλλοι” βρέθηκαν σε δικαστήρια, σε ανακριτές, ακόμα και με καταδικαστικές αποφάσεις, ενώ έγινε αναφορά και σε ανθρώπινα δράματα. Το όνομα του πρώην δημάρχου Νίκου Χιωτάκη δεν αναφέρθηκε, αλλά οι αναφορές στις κακές πρακτικές της  προηγούμενης διοίκησης ήταν συχνές.

Ο Γιώργος Θωμάκος ανέφερε ότι τον κατηγορούν ως άπρακτο, άβουλο και αναβλητικό,  μιλώντας όμως για το έργο που έχει κάνει και θέλει να κάνει κατέρριπτε τους χαρακτηρισμούς αυτούς.Θωμάκος 1

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στο ξεκίνημα των εργασιών για την ανακατασκευή της “Αλάσκα”,  όπου ο δήμαρχος ανέφερε ότι σκοπεύουν να την εγκαινιάσουν παρουσία όσων αστέρων του παλιού ελληνικού σινεμά είναι στη ζωή, ενώ είπε ότι θα προσπαθήσουν να φέρουν και τον Γιώργο Κωνσταντίνου να δείξει πώς πρέπει να είναι το προφιτερόλ.

Μίλησε και για ασφάλεια αναφέροντας την αντικατάσταση λαμπτήρων πυρακτώσεως με LED  και στόχο να φωτιστούν τα σκοτεινά σημεία της Κηφισιάς, ενώ έχει ήδη δρομολογηθεί να ξεκινήσουν 5 ιδιωτικά περιπολικά να συμβάλλουν στην ασφάλεια των πολιτών.

Προέταξε ως χαρακτηριστικά του συνδυασμού που ξεκίνησε ως “Δύναμη Ελπίδας” και συνεχίζει ως “Συμμαχία Πολιτών” τη συμμετοχικότητα και την καινοτομία. Αναφέρθηκε στον χαρακτηρισμό “καλό παιδί” που του αποδίδεται καμιά φορά λίγο υποτιμητικά, τονίζοντας όμως ότι τα καλά έργα προέρχονται από καλά παιδιά.

Ο Γιώργος Θωμάκος ζήτησε δυναμική στήριξη, ώστε να υπάρξει εκλογή από την πρώτη Κυριακή για να μπορέσει δυνατός ο συνδυασμός να υλοποιήσει έργα, μια και η εκλογή με τον νέο νόμο της απλής αναλογικής, θα δυσκολέψει τον δήμαρχο, που θα βγει τη δεύτερη Κυριακή να παράξει έργο.

Η μουσική του Χατζηδάκι αλλά και του Λουκιανού το “Πού είσαι τώρα και σ’ έχω χάσει…” έκανε τον κόσμο να χειροκροτεί στον ρυθμό, ενώ ο δήμαρχος παρουσίαζε την πρώτη ομάδα από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που θα πλαισιώσουν τον συνδυασμό.