Αντίο καπετάν Μιχάλη!

michalis-apostolidis

Σε ηλικία 88 ετών έφυγε για το τελευταίο μεγάλο ταξίδι ο συνεργάτης της εφημερίδας μας Μιχάλης Αποστολίδης, στις 14 Φεβρουαρίου.

Ο Μιχάλης απόφοιτος της σχολής πλοιάρχων της Ύδρας, περήφανος για τα ταξίδια του, στο γέρμα της ζωής του αγκυροβόλησε στη πόλη που γεννήθηκε της Κηφισιά και δραστηριοποιήθηκε στο να αναμορφώσει το ΚΑΠΗ των Αλωνίων, στο οποίο και ήταν μέλος. Μάλιστα έκανε δωρεά και τα πολύτιμα οστρακοειδή του στο ΚΑΠΗ, τα οποία κοσμούν την αίθουσα. Αγάπη του τα ταξίδια, μου έλεγε κάθε τόσο να πάμε μαζί μια τραβερσάδα, γιατί του είχε λείψει, όπως και σε όλους έχουν βρέξει τα πόδια τους στην αλμύρα της θάλασσας. Παρόλα αυτά διοργάνωνε ταξίδια στην στεριά για τα μέλη του ΚΑΠΗ και όχι μόνο βρίσκοντας πάντα όμορφες γωνιές της πατρίδας μας.

apostolidis1Του άρεσε να γράφει, μάλιστα η κοινωνικότητα και η αγάπη του για την πόλη, τον έκανε να ψάξει να ρωτήσει και με ένα κασετοφωνάκι να κάνει ώρες απομαγνητοφωνήσεις με συνεντεύξεις από μέλη του καπη για την παλιά Κηφισιά. Οι εκδόσεις μας είχαν τη χαρά να εκδόσουν αυτό το πόνημα, τις “ανέκδοτες κηφισιώτικες ιστορίες” το οποίο αγόρασε ο Δήμος και μοίρασε στα μέλη των ΚΑΠΗ και όχι μόνο, σε ειδική εκδήλωση, όπου πήρε και τιμητική πλακέτα.

Η ακινησία που τον είχε καθηλώσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του δεν τον πτόησε. Τελευταία εκτός από το γράψημο και την αρθρογραφία, ασχολήθηκε με την ζωγραφική και έκανε πολλούς πίνακες κυρίως με μολύβι, δίνοντας τόνο στις φωτοσκιάσεις. Θέμα του φυσικά τα τοπία και τα ταξίδια που είχε πάει. Μάλιστα ήθελε να κάνει και έκθεση στο Πολιτιστικό όπου θα δώριζε και τα έργα του αλλά δυστυχώς…

Το τελευταίο του κείμενο το έγραψε στα τέλη του 2019, πριν να ξεσπάσει αυτή η λαίλαπα του κορονοϊού και το αφιερώνουμε στην μνήμη του!

Αντίο καπετάν Μιχάλη Αποστολίδη!

Καλές θάλασσες

Γιάννης Γρηγοράκος

Σκέψεις ενός απλού ανθρώπου