40 χρόνια στο στόχο

kasoumi1

Ένα ασύλληπτο σε παγκόσμια κλίμακα φαινόμενο πέτυχε η μεγάλη Ελληνίδα πρωταθλήτρια της σκοποβολής Άγη Κασούμη, η οποία κατέκτησε για 40ή χρονιά την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σπορ Πιστολιού Γυναικών σε έναν συγκλονιστικό τελικό κόντρα στη χρυσή ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη και τη Δήμητρα Παπακανέλλου, που κατέκτησαν τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα.

Το να κρατάς την πρώτη θέση για 40 χρόνια δεν είναι και μικρό κατόρθωμα, έτσι υπάρχει πρόταση να μπει η Κηφισιώτισσα αθλήτρια στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίδοση της Άγης Κασούμη στον τελικό (29/35) είναι από τις κορυφαίες στον κόσμο.

Η Άγη Κασούμη μαζί με πρώην πρωταθλητές και ανθρώπους που αγαπούν τη σκοποβολή δημιούργησαν στην Κηφισιά το 2013 το Σύλλογο «ΑΓΗ ΚΑΣΟΥΜΗ Ε.Α.Σ.Ο.» με σκοπό να μεταδώσουν τις γνώσεις τους, την εμπειρία δεκαετιών και την αγάπη τους για το συναρπαστικό αυτό άθλημα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο της 2ας Μαΐου που επικύρωσε την χρηματική ενίσχυση των συλλόγων, ο «Βικέλας» είχε προτείνει ένα χρηματικό ποσό για την αγορά εξοπλισμού για τον σύλλογο της Κασούμη. Τότε ο  σύμβουλος της Ελληνικής Αυγής Γιάννης Καπάτσος το είχε καταγγείλει, με το σκεπτικό ότι ο Δήμος δεν μπορεί να χρηματοδοτεί έναν σύλλογο για αγορά εξοπλισμού. Οι σύλλογοι οφείλουν να τα έχουν την υποδομή και να ζητούν χρηματοδότηση για έξοδα επιβίωσης. Ο πρώην δήμαρχος, Βασίλης Βάρσος στο ίδιο συμβούλιο είχε αναφέρει, ότι η Άγη Κασούμη για χρόνια φέρνει ολυμπιακά βραβεία στην πόλη μας και πρέπει να την ενισχύσουμε με κάθε τρόπο. Είχε προσθέσει ότι μια και η αντικατάσταση του εξοπλισμού είναι ακριβή διαδικασία, θα έπρεπε ο σύλλογος να ενισχυθεί γι’ αυτό. Τελικά η πρόταση ενίσχυσης πέρασε κατά πλειοψηφία.