Αντί επικηδείου για τον Περικλή Καραγιαννάκη

periklis-kifisiwtis1

Δυό λόγια , επισυνάπτονται, για τον φίλο Περικλή Καραγιαννάκη, που έφυγε χθες,πρώην Δημοτικό Σύμβουλο και Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς.

Νίκος Χιωτάκης

Αγαπημένε μου Περικλή Κηφισιώτη,

τον τελευταίο αποχαιρετισμό σου δίνουμε σήμερα, αλλά εκείνες οι στιγμές,τα τόσα χρόνια που ζήσαμε θα κρατούν την μνήμη σου ζωντανή για όσο ζω.

Ζήσαμε μαζί τον ΑΟΚ  στο Ζηρίνειο και σε τόσα ξερά γήπεδα της Αθήνας από το εφηβικό του ΑΟΚ.

Μαζί στην Ανθοκομική Έκθεση, εγώ μαθητής ακόμη κι εσύ στο γραφείο με τη φωνή σου να ηχεί ακόμη και σήμερα στα αυτιά μου όταν μπαίνω στο Άλσος.

Σε όλες τις παρελάσεις η φωνή σου να μας καλεί.

Δίπλα στο Δημαρχείο, στην Αργυροπούλου, στη Πλατεία και από το1983 στο σημερινό κτίριο. Να νοιάζεσαι για τις εισπράξεις για να έχει λεφτά ο Δήμος, από τα τότε Δημοτικά Σφαγεία μέχρι που δημιουργήθηκε η ταμειακή υπηρεσία του Δήμου.

Σε θυμάμαι να συλλέγεις τα αποτελέσματα και τους σταυρούς στις τόσες εκλογές που έκανες. Στέλεχος πρώτης γραμμής του Δήμου μέχρι τη συνταξιοδότησή σου.

Και μετά πάλι αγώνας για τη φυσιογνωμία της Κηφισιάς ως εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος και γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, δημοκράτης ενσυνείδητος, χωρίς δεύτερη σκέψη δήλωνες πάντα «ψηφίζω για το καλό της Κηφισιάς».

Η«κόκκινη γραμμή» σου ήταν η ονομασία της κεντρικής λεωφόρου να λέγεται Κηφισιάς και όχι «Κηφισίας» και τους διόρθωνες όλους επισήμους και μη, όποτε την ανέφεραν έτσι.

Θυμάμαι Περικλή, πόσο χάρηκες και ήρθες στο γραφείο Δημάρχου συγκινημένος να με συγχαρείς όταν πρότεινα την ονομασία του Άλσους Κηφισιάς σε «Δημήτρης Ζωμόπουλος».

Τώρα εκεί που πας, στην αιώνια ζωή, θα βρεις πολλούς συνοδοιπόρους μας και είμαι βέβαιος οτι θα τους μιλάς για την αγαπημένη σου Κηφισιά και τους ανθρώπους της.

Σε λίγες ώρες το χώμα της αγαπημένης σου Κηφισιάς θα δεχθεί το σώμα σου.

Αλλά το πνεύμα σου και η σκιά σου είμαι σίγουρος, θα πλανάται πάντα στα Αλώνια, στο Πλάτανο, στο Ζηρίνειο, στο Δημαρχείο, στον Άγιο Δημήτρη, στη Νέα Ερυθραία και πάνω από κάθε γωνιά του Δήμου μας.

Συλλυπητήρια στην αγαπημένη σου Θοδώρα τη «μπουτζαλιά»,  τον Δημήτρη σου και την αγαπημένη μου Νίκη, στην οικογένεια του αδελφού σου Σίμου Καραγιαννάκη, στους φίλους και συγγενείς του Περικλή του Κηφισιώτη.

Του καλού Ανθρώπου!

Καλό ταξίδι Πέρι…