Αντικατάσταση προτομής Διλβόη

dilboh1

Ελάχιστες ημέρες πριν τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, είναι έτοιμη και η αντικατάστση της προτομής του Μικρασιάτη Ήρωα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, Γεωργίου Δηλβόη, από τα Αλάτσατα της Μικράς Ασίας.Η προτομή είχε στηθεί πριν 50 χρόνια από τον σύλλογο Αλατσατιανών Ν. Ερυθραίας και εκλάπη πέρυσαπό μια συμμορία που λυμαίνονται τα μέταλλα. Θα τελεστεί Τρισάγιο στη μνήμη του ήρωα, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 5.00 μμ. Πλατεία Διλβόη Βάρναλη και Γ. Παπανδρέου , Ν. Ερυθραία.

Έτσι ένα απεχθές γεγονός, η κλοπή, γίνεται δημιουργική για ορισμένους με την τελετή αποκατάστασης της προτομής, στην ομόνυμη πλατεία. Την φροντίδα για την αντικατάσταση ανέλαβε το ΚΕΜΜΕ, με επιστασία της προέδρου της Έφης Κούρση, η οποία παρεπιπτόντως είναι και υποψήφια στον συνδυασμό του Δημάρχου. Μπορεί να είναι σύμπτωση και σαν τέτοια θα την εκλάβουμε. Απλά θα μπορούσε η τελετή να γίνει, γιατί όχι, την Κυριακή μετά την εκκλησία.

Έτσι δεν θα αμφέβαλε κανείς ότι θα ήταν μια προεκλογική φιέστα, αφού την ίδια μέρα των εκλογών, απαγορεύονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις.