Αντίο Περικλή…

karagiannakis1

Πλήρης ημερών αναχώρησε ο Περικλής Καραγιαννάκης το απόγευμα της Τρίτης 9 Μαΐου, στην απάνω γειτονιά, την γειτονιά των αγγέλων. Επέλεξε να μας αφήσει κατά την διάρκεια της Ανθοκομικής της μεγάλης του Αγάπης.

Ένας σεμνός άνθρωπος της αυτοδιοίκησης, στήριγμα του Δήμου την εποχή που  ήταν δημοτικός υπάλληλος, ο πραγματικός ληξίαρχος της Κηφισιάς αφού γνώριζε τα πάντα για την Κηφισιά και τις οικογένειες της, αθλητικός, πάντα πεζοπόρος, σχεδόν πότε δεν τον έβλεπες εποχούμενο. Λεπτός, όμορφος και με καθαρή φωνή ήταν ο τελετάρχης του Δήμου για πολλά χρόνια και μετά την συνταξιοδότηση του και την ενασχόλησή του με τα κοινά όπου εκλέχτηκε πολλές φορές δημοτικός σύμβουλος.

Ήταν επίτιμος πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης αφού και σαν υπάλληλος αλλά και αργότερα ως σύμβουλος την είχε, στην καρδιά του. Τον ακούγαμε συνέχεια να κάνει τις αναγγελίες της Ανθοκομικής και όταν έφυγε από το πόστο του πριν λίγα χρόνια μας έλειπε η χαρακτηριστική φωνή του.

Καλός φίλος της εφημερίδας πάντα ενδιαφερόταν για το μέλλον της, αφού είχε κρατήσει ένα αρχείο από τα πρώτα της φύλλα, το ’64, ο Περικλής κράταγε αρχείο και είχε πολλές φωτογραφίες της παλιάς Κηφισιάς, και είχε όρεξη πάντα να σχολιάσουμε την επικαιρότητα στα δημοτικά μας δρώμενα.

Τον θυμάμαι στα συμβούλια, τις φορές που υπήρχε ολονυχτία να κάνει παρεμβάσεις για να συντομεύουν οι ομιλητές γιατί η επόμενη μέρα ήταν εργάσιμη.

Πάντα εργαζόταν ο Περικλής, πάντα τον έβλεπες να περπατάει στην πόλη, στον Δήμο, στην πλατεία, στον Άγιο Δημήτρη, βέρος Αλωνιώτης γαρ, παιδί του πατέρα Αμβρόσιου και αυτός όπως και τόσοι άλλοι κηφισιώτες.

Τώρα θα βρει μια ήσυχη γωνιά στο κοιμητήριο της πόλης και θ΄αναπαυτεί.

Η κηδεία του Περικλή Καραγιαννάκη θα γίνει στον Άγιο Τρύφωνα την Πέμπτη 11 Μαΐου, στις 12.00 μμ.  στον Άγιο Τρύφωνα που πάντα τιμούσε στην γιορτή του.

Ο ανιψιός του Βασίλης Καραγιαννάκης ανάρτησε μια φωτογραφία με τον θείο του και τον αποχαιρέτησε με συγκίνηση:

Καλό Ταξίδι στον Αγαπημένο μου Θείο Περικλή Καραγιαννάκη. Ένας άνθρωπος που πρόσφερε τα πάντα για το Δήμο Κηφισιάς. Ήταν πάντα παρόν και προσπαθούσε για το καλό της Πατρίδας, της Πόλης και των συνανθρώπων του. Για την οικογένεια δε της Ανθοκομικής μας Έκθεσης θα παραμείνει για πάντα επίτιμο μέλος μας. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 12:00 στο νεκροταφείο της Κηφισιάς

Συλληπητήρια απένειμε και ο Δήμος Κηφισιάς στους οικείους του:

periklisΟ Δήμος Κηφισιάς και ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος εκφράζουν τα  συλλυπητήρια τους για την απώλεια του τ. Δημοτικού Συμβούλου- Επίτιμου μέλους της Ανθοκομικής Έκθεσης Περικλή Καραγιάννακη.

Ο εκλιπών ήταν φωτεινό παράδειγμα στον Δήμο μας, παθιασμένος στο καθήκον, με συνολική προσφορά που υπερβαίνει τα 50 έτη. Αγαπητός στο προσωπικό του Δήμου Κηφισιάς, όπου εργάστηκε ως ταμίας, με ήθος και συνέπεια από το 1956 ως το 1994. Εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος από το 1998 ως το 2002 και από 2006 ως το 2014, ενώ διετέλεσε και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του.

Ψυχή για δεκαετίες της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς. Η φωνή του γνωστή από τα μεγάφωνα στο Άλσος Κηφισιάς κατά τη διάρκεια της Έκθεσης. Τα τελευταία χρόνια υπήρξε Επίτιμο μέλος του Δ.Σ. της Ανθοκομικής.

Διετέλεσε μέλος των ΔΣ του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας», της ΠΡΟΝΟΗ, του Μενάνδρου καθώς και Πρόεδρος στην Επιτροπή του Β’ ΚΑΠΗ Κηφισιάς (Αλωνίων). Υπήρξε τελετάρχης του Δήμου επί δεκαετίες. Είχε επίσης μεγάλο ενδιαφέρον και προσωπική φροντίδα για το Κοιμητήριο Κηφισιάς. Για τη πολυετή προσφορά τους στο Δήμο μας βραβεύθηκε το 2016.

Αρχηγός και μέλος της ομάδας ποδοσφαίρου της Κηφισιάς τη δεκαετία του ’50. Μετά την αποχώρηση του από την αγωνιστική δράση ανέλαβε διοικητική θέση έως το 1984.

Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του .

 

Το ίδιο και η ομάδα του η ΠΑΕ Κηφισιάς:

Kifisia FC / ΠΑΕ Κηφισιά

periklis-aok1Η ΠΑΕ Κηφισιά εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Περικλή Καραγιαννάκη, ο οποίος υπήρξε εμβληματική μορφή της ομάδας και ολόκληρης της πόλης.

Ο εκλιπών αποτέλεσε βασικό στέλεχος (αλλά κι αρχηγός) της σπουδαίας ομάδας τη δεκαετία του ’50, η οποία αποτελείτο αποκλειστικά από παιδιά της Κηφισιάς. Μετά την αποχώρηση από την αγωνιστική δράση, παρέμεινε κοντά στην ομάδα, αναλαμβάνοντας διοικητικό πόστο έως το 1984.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…

#KifisiaFC