Αποχωρεί η Αγγελική Παπάζογλου από τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ

papazogloy-panw1
Με δήλωσή της σε προσωπικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης η επικεφαλής του συνδυασμού Κοινωνία Παρούσα, Αγγελική Παπάζογλου, αποχωρεί από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η αποχώρηση αυτή έρχεται μετά και από την αποχώρηση του συζύγου της πρώην προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και έπειτα από μια σειρά αποχωρήσεων πολλών στελεχών του κόμματος της αντιπολίτευσης. όπως αναφέρει ότι θα συνεχίσει να τιμά τους ψηφοφόρους και τα μέλη της δημοτικής παράταξης, παραμένοντας επικεφαλής της.
ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ
Ένας κύκλος 33 ετών από τα μαθητικά και φοιτητικά μου χρόνια στην Ένωση Αριστερών Νέων και στη Νεολαία ΣΥΝ και μετέπειτα στο Κόμμα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνεται σήμερα.
Κρατώ στις γεμάτες εμπειρίες αποσκευές μου τη συντροφικότητα, την περηφάνια και τη χαρά που μοιραστήκαμε πολλοί και πολλές στο διάβα αυτών των χρόνων στις μεγάλες καμπές της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς, των πολύμορφων κινημάτων που μετείχαμε, του μεγάλου εγχειρήματος διαρκούς ανανέωσης του κομματικού μας φορέα από τα πρώτα χρόνια του Χώρου Διαλόγου και Κοινής Δράσης της Αριστεράς και μετέπειτα κατά την ίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ και τη κυβέρνηση της Αριστεράς πάντα με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία και τις ανάγκες της και με ανοιχτή αντίληψη.
Το κόμμα μέσα στο οποίο γαλουχηθήκαμε με τις αξίες, τις αρχές και τη συντροφικότητα της Αριστεράς δυστυχώς δεν υπάρχει πια. Το παράδειγμα του ήθους της Αριστεράς όπως το ζήσαμε και το υπηρετήσαμε και το οποίο θα θέλαμε να μεταλαμπαδεύσουμε στη νέα γενιά δεν κατοικεί πλέον εντός των τειχών της Κουμουνδούρου.
Στη θέση του υπάρχει ένα μεταλλαγμένο μετανεωτερικό μόρφωμα υπό την Προεδρία του κ. Κασσελάκη και τη νέα ηγεσία του κόμματος που λειτουργεί εκδικητικά και τιμωρητικά, επαναφέροντας εντός των τειχών μας τις αλήστου μνήμης αντιλήψεις περί «εσωτερικού εχθρού», υπονομευτών και προδοτών, περί «πέμπτης φάλαγγας». Αποδομεί τη μέχρι τώρα πορεία και αριστερή φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ, τις ημέρες της διακυβέρνησης του κόμματος μας και λοιδορεί εν τέλει την ίδια την Αριστερά, τις αποφάσεις και την λειτουργία του κόμματος καθώς και τα ενεργά κομματικά μέλη που έδιναν και δίνουν το παρών σε όλες τις μάχες. Νέα ήθη με πυρήνα τον αυτάρεσκο και αλλοπρόσαλλο αρχηγισμό του κ. Κασσελάκη, τον αυριανισμό της προεδρικής του αυλής, την παράκαμψη των αποφάσεων και των συλλογικών λειτουργιών του κόμματος.
Η σημερινή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δεν με εκφράζει πολιτικά και πολιτισμικά και ως εκ τούτου δεν μπορώ να εκπροσωπήσω δημόσια ή να συμμετέχω στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Παραιτούμαι από μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Βόρειας Αθήνας και αποχωρώ από μέλος του κόμματος.
Κρατώ ζωντανή την ελπίδα ανασύνθεσης του χώρου της σύγχρονης πλουραλιστικής Αριστεράς και των κινημάτων ως απάντηση στη νεοφιλελεύθερη ηγεμονία, στις αναδυόμενες κρίσεις, στη βία και στις ανισότητες, στην ακροδεξιά. Μένω παρούσα και ενεργή στον διαχρονικό αγώνα για ισότητα και ελευθερία.
Ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κοινωνία Παρούσα» που έλαβε πρόσφατα τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στην οποία μετέχουν και κομματικά μέλη ή ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύομαι επί τη βάση του αυτοδιοικητικού μας προγράμματος ότι θα τιμήσω στο δημοτικό συμβούλιο την ψήφο και την εμπιστοσύνη όσων μας στήριξαν και μας στηρίζουν. Η παράταξη μας θα εξακολουθήσει να είναι ανοιχτή, να σέβεται όλα τα μέλη της ανεξαρτήτως των διαφορετικών πολιτικών προτιμήσεων, να μένει έξω από το κλίμα των ύβρεων και της τοξικότητας, να λειτουργεί δημοκρατικά και να αποτελεί τον κοινό τόπο για τη συμπόρευση με την κοινωνία για προοδευτικές λύσεις με όραμα, συνέπεια και αξιοπιστία.
Με συντροφική εκτίμηση,
Αγγελική Παπάζογλου
Δημοτική σύμβουλος
Επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Κοινωνία Παρούσα»