Διαχωριστικά στα θρανία από το Δήμο Κηφισιάς

παραπέτα

Διαφανή παραπετάσματα plexiglass στα θρανία τοποθετεί ο Δήμος Κηφισιάς, ύστερα και από την πρόταση της επιστημονικής επιτροπής του Δήμου μας.

Η τοποθέτηση γίνεται σταδιακά στα σχολεία της πόλης και ελέγχονται από ειδική επιτροπή ενώ τις προηγούμενες ημέρες πριν να ανοίξει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση, έγιναν καθαρισμοί αλλά και απολυμάνσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες.απολύμανση

Το ζητούμενο είναι οι μαθητές να μπορούν απερίσπαστα να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους στις τάξεις τους και να μην δημιουργούνται προβλήματα από εξωτερικούς παράγοντες. Εν τω μεταξύ έχει δεσμευτεί κονδύλι από τον Δήμο Κηφισιάς ώστε να αγοραστούν τάμπλετ για το Δημοτικό και λάπτοπ για το Γυμνάσιο – Λύκειο, σε οικογένειες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προμηθευτούν.

Τέλος έχουν ξεκινήσει και γίνονται δωρεάν τεστ για covid-19 σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων από την άλλη έχει εξαγγείλει  κινητοποιείς για τις 14 Ιανουαρίου έξω από του Υπουργείο Παιδείας. Διεκδικούν το αυτονόητο να δημιουργηθούν αίθουσες ώστε να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις και να μην υπερβαίνουν τα 15 άτομα, πράγμα όμως που δεν μπορεί να γίνει άμεσα.