Οι πενιές του μπουζουκιού στο έντεχνο τραγούδι

villa-mpotsi

Βραδιά αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή ήταν η πρώτη συναυλία του συλλόγου των φίλων της Ορχήστρας  Ποικίλης Μουσικής το βράδυ της Πέμπτης 16 Ιουνίου, στη βίλα Μπότση στην Πολιτεία.

koytsi1 Γιαυτό  και η συνδιοργάνωση έγινε με το Κέντρο Έρευνας και Μελέτης του Μικρασιατικής Ερυθραίας (ΚΕΜΜΕ) και την πρόεδρο του Έφη Κούτση.

Ο νομπελίστας μας Γιώργος Σεφέρης είχε την τιμήτική του, εξ αιτίας και της μικρασιατικής καταγωγής του και η ορχήστρα του βιρτουόζου στο μπουζούκι Βαγγέλη Τρίγκα, βασίστηκε στα μελοποιημένα ποιήματα του τα οποία έχουν κερδίσει το ελληνικό κοινό. Το σύνολο του έργου «Μουσικές απόχρώσεις…» το μπουζούκι περιείχε  ραγούδια Ελλήνων έντεχνων λαϊκών συνθετών καθώς και δικές του οργανικές συνθέσεις.

episoimoi-mpotsi1
Ανάμεσα στο κοινό που παρακολούθησε την συναυλία ήταν ο αντιδήμαρχος Σταύρος Ζαπάντης και οι δημοτικού σύμβουλοι Γιάννης Διονυσιώτης και Αγγελική Παπάζογλου καθώς και η πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Κατερίνα Μουστάκη

kosmos-mpotsi1

Ο συνδυασμός του εκλεπτυσμένου λαϊκού στοιχείου από το μπουζούκι και του κλασσικού ήχου των υπόλοιπων οργάνων από την άλλη, προσφέρουν μία νέα ενδιαφέρουσα ακρόαση της Λαϊκής μας Μουσικής.  Στο δεύτερο μέρος, σμυρναίικα τραγούδια!

prokopiou1 Υπέροχη ήταν η απαγγελία του χαρισματικού ηθοποιού Θοδωρή Προκοπίου, τον οποίο είχαμε τη χαρά να απολαύσουμε στο αμφιθέατρο του Λυκείου της Νέας Ερυθραίας στο ρόλο του Θεόφιλου, ποιημάτων του Γιώργου Σεφέρη.

 

Μαζί με τον Βαγγέλη Τρίγκα  ο οποίος ήταν στο μπουζουζούκι και στην φωνή, ήταν οι μουσικοί Μαργαρίτα Καραμολέγκου τραγούδι Θόδωρος Μπρουτζάκης πιάνο, Λυδία Παναγιωταρέα βιολοντσέλο, Αντώνης Σίδερης κιθάρα.moysikoi-mpotsi1

Ο πρόεδρος του συλλόγου των «Φίλων της Ορχήστρας» Φραντσέσκο Βιανέλλο κάλεσε το κοινό και στις δύο επόμενες καλοκαιρινές συναυλίες του συλλόγου.

frantesko-koutsi1Η πρώτη θα γίνει την Πέμπτη 30 Ιουνίου στις 8.30 μμ. στο χώρο της έπαυλης «Γ. Βάρσος»  (Στροφυλίου 11 & Ραγκαβή, Κηφισιά), σε μια συναυλία κλασσικής μουσικής. Για τρίτη χρονιά θα παρουσιαστεί από τον σύλλογο η Ορχήστρα Academica του Ωδείου Αθηνών, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής. Διευθύνει ο μαέστρος Νίκος Τσούχλος.

Η δεύτερη θα γίνει σε ένα ξεχωριστό σημείο της Κηφισιάς, τον προάυλιο χώρο της εκκλησίας του Τιμίου Σταυρού, στο Πανόραμα Κηφισιάς, την Πέμπτη 21 Ιουλίου στις 8.30 μμ.

Στον πανέμορφο, καταπράσινο αυλόγυρο της εκκλησίας «Ο Τίμιος Σταυρός», στις παρυφές του Κηφισού ποταμού, απέναντι  από  την  Πάρνηθα (Περιοχή Καλυφτάκη) – Πανόραμα Κηφισιάς και σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς «Δ.Βικέλας», εν μέσω του καλοκαιριού, οργανώνουμε μια δροσερή μουσική βραδιά, όπου το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της φωνής της Ναταλίας Κωτσάνη συναντά τη δεξιοτεχνία του Μάνου Αβαράκη που αναδεικνύει το σολιστικό ρόλο της «φυσαρμόνικας». Μαζί με μία ομάδα κορυφαίων μουσικών, παρουσιάζουν πρωτότυπες, ευφάνταστες συνθέσεις αγαπημένων Ελληνικών τραγουδιών που ενορχηστρώνονται με τρόπο σύγχρονο και δημιουργικό. Στο δεύτερο μέρος, τραγούδια από την Κάτω Ιταλία (γκρεκάνικα), από τη Λατινική Αμερική και Ισπανικά σεφαραδίτικα.

Μάνος Αβαράκης,    Φυσαρμόνικα,  Φλογέρες,  Καλίμπα

Ναταλία Κωτσάνη,    Τραγούδι,  Ακορντεόν

Alejandro Diaz,         Charango,  Κιθάρα,  Κρουστά

Ορέστης Πετράκης, Πλήκτρα

Ντίνος Μάνος,           Κοντραμπάσο

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ» ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ!