Εκλογή από την πρώτη Κυριακή ζητά ο Γιώργος Θωμάκος

Την ψήφο των πολιτών για την εκλογή του από την πρώτη Κυριακή ζήτησε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος το βράδυ της Τετάρτης 30 Αυγούστου από το Αίθριο του Δήμου Κηφισιάς.

Χώρο φιλικό και γνώριμο, στο δημαρχείο Κηφισιάς, όπου έχει υπηρετήσει δύο θητείες ως δήμαρχος, στη σκηνή του Αιθρίου, όπου έχει ανεβεί για να καλωσορίσει καλλιτέχνες αλλά και ως καλλιτέχνης ο ίδιος.ypopsifioi-thomakou-aithrio

Ως χαρισματικός ομιλητής, ο Γιώργος Θωμάκος έκανε μία σύντομη παρουσίαση του έργου του και μοιράστηκε και με τους παρευρισκόμενους το όραμα της καινούργιας τετραετίας.

Τους ογδόντα εννέα υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που μοιράζονται αυτό το όραμα μαζί του, παρουσίασε η δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη.

Αναφερόμενος ο δήμαρχος στον κύριο πολιτικό του αντίπαλο, Βασίλη Ξυπολυτά, είπε πως η παλιά διοίκηση ζητά να πάρει τη ρεβάνς φορώντας νέο προσωπείο αλλά με καθόλου νέα πρόσωπα. Χαρακτήρισε παλαιοκομματικούς τους χειρισμούς που κάνει η αντίπαλη παράταξη, η οποία αναζητά απεγνωσμένα το χρίσμα κόμματος ως δεκανίκι για να εκλεγεί. Ανέφερε ότι καταφεύγει εκεί επειδή δεν έχει δύναμη στην κοινωνία.

Τελειώνοντας παρουσίασε ως δρώμενο μαζί με την ερασιτέχνη ηθοποιό Νατάσα Μητροπούλου ένα ποίημα αγνώστου το οποίο γράφτηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, αφιερωμένο στην Κηφισιά και ενπεριέχει οδωνύμια της πόλης ενώ τελειώνει με το περίφημο “Χαιρέτα μου τον Πλάτανο”.

mitsopoulou

Ενδιαφέρουσα η βραδιά, δεν εξελίχτηκε κουραστικά όπως συχνά συμβαίνει με προεκλογικές συγκεντρώσεις, το δεύτερο φεγγάρι του Αυγούστου, το επονομαζόμενο και μπλε, ήταν ολόγιομο, κοσμώντας τον κηφισιώτικο ουρανό και προκαλώντας ένα κλίμα αισιοδοξίας στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

 

Ο Δήμαρχος περιστοιχισμένος από την οικογένεια και τους φίλους του φαινόταν περιχαρής και αισιόδοξος. Ως γνήσιος οικοδεσπότης χαιρέτησε τους προσκεκλημένους του στην έξοδο και τους ευχήθηκε καλό βράδυ. symbouloi-kathismenoi1

Ανάμεσα στους φίλους που παρακολούθησαν τη βραδιά ήταν υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι. καθώς και δύο σημαντικοί καλλιτέχνες που μένουν στην πόλη μας, ο Χρήστος Νικολόπουλος και ο Γιώργος Μαργαρίτης.

Η προεκλογική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και με τη συμπλήρωση των υποψηφίων του κάθε συνδυασμού, μπαίνουμε στην τελική ευθεία.