Επερώτηση του ΚΚΕ για τις κερκίδες του Ζηρινείου

kerkides-zhrineio1

Με επερωτησή τους οι βουλευτές  του ΚΚΕ, ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς να τους κατατεθεί η μελέτη στατικής επάρκειας για την κερκίδα του Ζηρινείου την οποία, έχουν προστεθεί καθίσματα και δημοσιογραφικοί κλωβοί. Αναφέρουν ότι ήδη όλη η κατασκευή είναι καταπονημένη και σε ορισμένα σημεία υπάρχει διαρροή στους χώρους αποκάτω τους.

Η επερώτηση έχει ως ακολούθως:

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Προς τους κ. Υπουργούς Πολιτισμού & Αθλητισμού και  Εσωτερικών

 Θέμα: Για στατική επάρκεια των κερκίδων στο Δημοτικό Στάδιο «Ι. Ζηρίνης»

Στο πλαίσιο των έργων αναδιαμόρφωσης του Δημοτικού Σταδίου «Ι. Ζηρίνης» για τις ανάγκες της ποδοσφαιρικής ομάδας της Π.Α.Ε. Κηφισιάς, έχουν πραγματοποιηθεί, μεταξύ άλλων, οι εξής παρεμβάσεις στις κερκίδες:

-Προστέθηκαν καθίσματα, μέσω διάνοιξης οπών στο τσιμέντο.

-Κατά τον χρόνο σύνταξης του παρόντος, κατασκευάζεται κουβούκλιο στο άνω διάζωμα.

Δεδομένης της παλαιότητας των κερκίδων, οι οποίες ήδη παρουσιάζουν προβλήματα (σε περιπτώσεις βροχόπτωσης, επί παραδείγματι, υπάρχει διαρροή προς τις αίθουσες που βρίσκονται κάτω από τις κερκίδες, με συνέπεια τη διάβρωση των οροφών), θεωρούμε ότι οι ως άνω παρεμβάσεις είναι πολύ πιθανό να έχουν προκαλέσει περαιτέρω διάβρωση και να έχουν αυξήσει την επικινδυνότητα της όλης κατασκευής.

Κατόπιν των παραπάνω,  καλούμε τους κ. Υπουργούς να καταθέσουν, μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής, τα ακόλουθα στοιχεία:

– Τη μελέτη στατικής επάρκειας, εάν αυτή υφίσταται, και οιουδήποτε άλλου εγγράφου που βεβαιώνει την ασφάλεια του όλου οικοδομήματος (κερκίδες), καθώς και των υπό εκτέλεση προσθηκών – παρεμβάσεων.

                  Οι Βουλευτές

                                                                                           Παφίλης Θανάσης

                                                                                           Γκιόκας Γιάννης

                                                                                           Κανέλλη Λιάνα

Κατσώτης Χρήστος

Μανωλάκου Διαμάντω