Γιορτή των ΚΑΠΗ στο Θέατρο Νέας Ερυθραίας 27/6

xorwdia-kapi1

Μεγάλη γιορτή για να υποδεχτουν το καλοκαίρι θα παρουσιάσουν τα μέλη των Κέντρων Φιλίας Κηφισιάς (ΚΑΠΗ) στο Ανοιχτό Θέατρο Νέας Ερυθραίας (Δρυμπέτη και Κερκύρας), στις 8.00 μμ της Τρίτης 27 Ιουνίου.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Σε διδασκαλία- σκηνοθεσία Κικής Αυγουστάτου σε τρία σύντομα μονόπρακτα- σκετς, με ιστορίες από τη ζωή της πόλης μας.

Τα δύο θα είναι θεατροποιημένα διηγήματα από το βιβλίο “Αρχόντισσα Κηφισιά” της Μαιρης Σιμώνη-Λιόλιου, από τις εκδόσεις “Κηφισιά”. Το πρώτο αναφέρεται σε πραγματικό γεγονός.

1ο μονόπρακτο – Η κυρά Λένω Πολίτου, που κατοικούσε στα Αλώνια Κηφισιάς, μια δυναμική γυναίκα, με λεβέντικη καρδιά, ήταν εκείνη που αντιστάθηκε στην Εταιρεία Υδάτων και δεν άφησε να πάρουν τα νερά του Κεφαλαρίου, που ήταν τόσο χρήσιμα για τα περιβόλια και τις καλλιέργειες της Κηφισιάς!

2ο μονόπρακτο – Στο δεύτερο μονόπρακτο η Παυλίνα Μπαλτατζή, σύζυγος αεροπόρου, παλιά Κηφισιώτισσα περιγράφει ένα αληθινό συμβάν τον καιρό της απελευθέρωσης από τους… Γερμανούς…

3ο μονόπρακτο – Το τρίτο θεατροποιημένο δρώμενο, αναφέρεται στις αναμνήσεις απογόνων Μικρασιατών..

Πληροφορίες από το βιβλίο της Δέσποινας Μούσα- Μέρκελ

kapi-giorti

ΟΜΑΔΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

Ανοικτό εργαστήρι από τα μέλη του ΚΑΠΗ με διδασκαλία της Ελένης Χιωτάκη με θέατρο σκιών και κατασκευή κούκλας.

Μία αφηγηματική διαδρομή που οδηγεί στο παιχνίδι.

ΧΟΡΩΔΙΑ

Η μικτή χορωδία των Κέντρων Αγάπης και Φιλίας (ΚΑΠΗ) με μαέστρο τον συνθέτη Κωνσταντίνο Στεφάνου τραγουδάει έντεχνα τραγούδια επιλεγμένα από τους σπουδαίους μας συνθέτες, τραγούδια της παράδοσης μας, καντάδες καθώς και λαϊκά ρεμπέτικα τραγούδια.

ΜΠΑΝΤΑ

Η χορωδία πλαισιώνει από το 2023 το ερασιτεχνικό μουσικό τμήμα από τα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Φιλίας (ΚΑΠΗ).

Μια προσπάθεια εκμάθησης μουσικών οργάνων από τα μέλη που έχει σαν αποτέλεσμα τον εμπλουτισμό της χορωδίας και την άμεση συμμετοχή στην δημιουργία του ηχητικού της αποτελέσματος.