Η Οδύσσεια ενός μυρμηγκιού

karamoyzis1
Επιμέλεια Έρικα Αθανασίου

Στους μαθητές και τις μαθήτριές του αφιερώνει το παραμύθι του για ένα μυρμήγκι που ήθελε να ταξιδέψει ο δάσκαλος Παναγιώτης Καραμούζης, ο οποίος διδάσκει χωρίς ίχνος διδακτισμού. Εξάλλου πατέρας του μυρμηγκιού ήταν ο, ο οποίος μπορεί ποτέ να μην είχε ταξιδέψει, ήξερε όμως να διηγηθεί ένα σωρό για τόπους που ποτέ δεν είχε επισκεφτεί.
Εξάλλου ένα μυρμήγκι με το όνομα Οδυσσέας δεν θα μπορούσε παρά να ονειρεύεται άλλους τόπους και μεγάλα εργοστάσια όπου θα μπορούσε να ξεδιπλώσει τα ταλέντα του. Έτσι θα αφήσει τη μυρμηγκοαλυσίδα ομαδικότητας και αλληλεγγύης της οικογένειας και του χωριού του και θα πάρει το τραίνο για τη μεγάλη Πολιτεία. Εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Μυρμηγκολαμόγιο, θα γνωρίσει όμως και την Ελπίδα.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί ο αναγνώστης τις περιπέτειες του Οδυσσέα, πριν καταλήξει ότι ο τόπος του είναι τελικά η Ιθάκη. Μια ιστορία για το κυνήγι των ονείρων και τις αξίες της ζωής.
Το παραμύθι του Παναγιώτη Καραμούζη, κέρδισε το Α’ βραβείο παραμυθιού στον 10ο παγκόσμιο διαγωνισμού του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Π.Ο.Κ.), ενώ ο συγγραφέας έχει πολλά ακόμα βραβεία στο βιογραφικό του.
Μορφή στον Οδυσσέα και τα άλλα μυρμήγκια δίνει η πένα της Παναγιώτας Μπαρμπαγιάννη, που συμπληρώνει εξαιρετικά το κείμενο.

myrmgkiΗ Οδύσσεια ενός μυρμηγκού του Παναγιώτη Καραμούζη, εκδόσεις ΕνΤΥΠΩΣΗ