Κλείνουν τα ΕΛΤΑ στο κέντρο της Κηφισιάς

ELTA-MILTIADOU

Μετά από 40 κύματα που πέρασε το κατάστημα των ΕΛΤΑ στο κέντρο της Κηφισιάς, στην οδό Μιλτιάδου, τελικά κλείνει την Παρασκευή 7 Ιουλίου μαζί με άλλα 25 καταστήματα σε όλη την επικράτεια  και οι υπηρεσίες του μεταφέρονται στη Νέα Κηφισιά, στην πλατεία Ελαιών.

Μέσα στο εκσυγχρονιστικό προγραμματισμό της «φρέσκιας» κυβέρνησης, φαίνεται πως είναι και η υποχρεωτική γυμναστική στους συμπολίτες μας αφού πολλοί είναι  εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, επαγγελματίες, οι οποίοι χρησιμοποιούν, ίσως από βίτσιο, ακόμη τις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ.

Έτσι τώρα θα πρέπει να διανύσουν γύρω στα 4 χλμ για να φτάσουν στη Νέα Κηφισιά. Βέβαια παρακάτω στο κέντρο υπάρχει ένα γραφείο με courier και μάλλον θα δούμε κάποια αύξηση στον κύκλο εργασιών του αλλά επιβάλλεται στην ελεύθερη οικονομία μας ο ανταγωνισμός, έστω και αν είναι «σκληρός».

Ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων, Γρηγόρης Σκλήκας, με επιστολή του στους εργαζόμενους τους ενημερώνει «για την ανάγκη αναδιοργάνωσης των ΕΛΤΑ σε μια αποδοτική και σύγχρονη επιχείρηση με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών, αυξάνοντας συνάμα την αποτελεσματικότητά της ως μια σύγχρονη και πλήρως ανταγωνιστική εταιρεία ταχυδρομικών υπηρεσιών».

Τα καταστήματα αυτά είναι: Κοκκινιάς, Καλυβίων Θορικού, Αμφιθέας (Π. Φαλήρου 2), Αγίων Αναργύρων, Αγίας Τριάδας Αργολίδας, Πάτρας 4, Ερυθρών Αττικής, Ελευθέριου Θεσσαλονίκης, Δεριγνύ στην Αθήνα, Αργυρούπολης, Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, Κορυδαλλού, Κοντόπευκου, Κολωνακίου, Κηφισιάς (Κέντρο), Κάτω Πατησίων (ΑΘ. 42), Καμινίων, Καλλιθέα 3, Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης, Ελληνορώσων, Βυτίνας Αρκαδίας, Νοσοκομείου Ρίου, Παλαίρου Αιτωλοακαρνανίας, Νέας Ιωνίας Βόλου και Νεάπολης Νίκαιας.

Να θυμίσουμε πως το κατάστημα των ΕΛΤΑ στο ιστορικό κέντρο της Κηφισιάς, είναι ίσως από τα αρχαιότερα στα Βόρεια Προάστια, από τότε που υπήρχε το γραφείο των  ΤΤΤ (Ταχυδρομείο- Τηλεφωνία- Τηλεγραφία ) σχεδόν στο ίδιο σημείο. Μετά από την Δροσίνη, πήγαν πίσω από τον Βάρσο, στο διατηρητέο κτίριο Μελά και ξαναγύρισαν στην παλιά πλάκα, στην Μιλτιάδου. Όταν επισκεφτήκαμε το κατάστημα στον γκισέ υπήρχε ένας υπερήλικας συνταξιούχος, ο οποίος έστελνε ένα συστημένο στον ΕΦΚΑ για να τους αναγγείλει ότι είναι εν ζωή και να συνεχίσουν να του στέλνουν την σύνταξη(;). Χαριτολογώντας είπε στην υπάλληλο, ότι θα έρθει πάλι του χρόνου για την υπεύθυνη δήλωση. Η υπάλληλος δεν του είπε, ότι αυτός μπορεί να έρθει, το κατάστημα δεν θα είναι εδώ.

Κρίμα, τέλος εποχής σε μια ακόμη σελίδα της πόλης μας!