Ξεκίνησε η ζέστη…

syntrivani1

Μια μικροδιακοπή στο ρεύμα μας έκανε να πεταχτούμε έξω από το γραφείο και να κάνουμε μια μικρή βόλτα τον πραγματικό κόσμο.

Ζέστη, αυτό είναι το συμπέρασμα που βγάλαμε και αφού φτάσαμε μέχρι την πλατεία της Κηφισιάς και το Άλσος είπαμε να  κατηφορίσουμε προς το σιντριβάνι να δούμε τουλάχιστον λίγο τρεχούμενο νερό.

Στη διαδρομή οι αιωνόβιες καστανιές σου προκαλούν την αίσθηση της δροσιάς, ενώ σίγουρα δεν έχει. Σα φασματική εικόνα βλέπεις το σιντριβάνι του Άλσους και δροσίζεσαι.

Τα μεγάλα καπέλα και η ακινησία προσφέρουν την ψευδαίσθηση της προστασίας. Κάποιοι προτιμούν να κάθονται στην σκιά ακίνητοι και να βλέπουν το τρεχούμενο νεράκι.

Ποιο πρακτικά τώρα. Ο Δήμος Κηφισιάς αναβάλει τα δρομολόγια για τα μπάνια των ΚΑΠΗ για την επόμενη εβδομάδα, λόγω του κινδύνου της θερμοπληξίας, ειδικά στις μεγάλες ηλικίες.

kapi-mpania«Λόγω του επερχόμενου καύσωνα και για λόγους ασφαλείας τα μπάνια της τρέχουσας εβδομάδας από Τετάρτη 12 Ιουλίου έως και Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023 αναβάλλονται και θα πραγματοποιηθούν τις αντίστοιχες ημέρες της επόμενης εβδομάδας, δηλαδή από Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023 έως και  Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023.»

 

Ακόμα ο καλοκαιρινός παιδότοπος θα κλείνει γρηγορότερα λόγω καύσωνα και παρακαλούνται οι γονείς να παραλάβουν τα παιδιά τους πιο γρήγορα και όχι μέσα στο μεσημέρι.

«Σύσταση προς τους γονείς τις ημέρες του καύσωνα (12/7-17/7) να παραλάβουν τα παιδιά τους νωρίτερα από τις δομές του Καλοκαιρινού Παιδότοπου.

Το ΝΠΔΔ «Κοινωνική Μέριμνα» έχει φροντίσει να τοποθετηθούν ανεμιστήρες σε αίθουσες σχολικών συγκροτημάτων που δεν υπάρχει κλιματισμός.

Ο Καλοκαιρινός Παιδότοπος θα λειτουργήσει κανονικά μέχρι τις 16:00 όλες τις ημέρες.

Παρακολουθούμε στενά τις ανακοινώσεις των αρμόδιων υπουργείων και εναρμονιζόμαστε σύμφωνα με αυτές.»

Το ίδιο και με την λειτουργία του κλιμακίου που διενεργεί rapid test  στην πλατεία Πλατάνου, Αύριο Πέμπτη 13 Ιουλίου θα κλείσει πιο γρήγορα, κόγω ζέστης.

Rapid_test«Λόγω των συνθηκών που διαμορφώνονται από τον καύσωνα αύριο Πέμπτη 13-7-2023 η διενέργεια  rapid test  από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στον Δήμο Κηφισιάς (Πλατεία Πλατάνου)  θα λειτουργήσει τις ώρες 8:30-12:00μμ.»

 

Τέλος ο Δήμος ενημερώνει τους πολίτες να μην βγάζουν τα κλαδέματά τους στο δρόμο μέχρι το Σαββατοκύριακο λόγω υψηλών θερμοκρασιών και επικινδυνότητας για ανάφλεξη.

«Προσωρινή απαγόρευση εναπόθεσης κηπαίων σε δρόμους και κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Κηφισιάς από σήμερα  έως την Παρασκευή 17/7 λόγω του κύματος καύσωνα και προκειμένου να μειώσουμε τον κίνδυνο πυρκαγιάς  και να προστατέψουμε αποτελεσματικά τον Δήμο μας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμβολή και συνεργασία σας.»

 Γενικά προσέχουμε για να έχουμε, όπως έλεγε και το κλασικό διαφημιστικό σλόγκαν.