Ληστεία ανηλίκων με μαχαίρι αλλά και βράβευση για την ασφάλεια στην Κηφισιά

maxairi-alsos

Μπορεί να βραβεύτηκε η Κηφισιά για τις υπηρεσίες ασφάλειας που παρέχει στους δημότες της μέσω ιδιωτικής εταιρίας φύλαξης αλλά τα περιστατικά εγκληματικότητας κυρίως ανάμεσα σε νέους, δυστυχώς είναι αυξημένα. Δεν παύει σχεδόν κάθε εβδομάδα να υπάρχει μία καταγγελία για κλοπή κινητών και για το χαρτζιλίκι πιτσιρικάδων που ανεβαίνουν από τον σταθμό στην πλατεία Πλατάνου για να βρουν τους φίλους τους.

Το βράδυ της Παρασκευής 27 Ιανουαρίου στις 8.00 μμ. είχαμε ακόμη ένα τέτοιο περιστατικό με κλοπή υπό την απειλή μαχαιριού στο Άλσος της Κηφισιάς αλλά και τελικά καταδίωξη και σύλληψη ενός από τους δύο δράστες οι οποίοι είναι και αυτοί δεκαεξάχρονοι. Μετά το Άλσος οι δύο επίδοξοι ληστές αποπειράθηκαν να ληστέψουν και έναν 17χρονο στην οδό Όθωνος, όπου και συλλήφθηκε ο ένας, ενώ ο συνεργός του, ο οποίος αναζητείται, εκτιμάται πως είναι και αυτός ανήλικος.

Ο ανήλικος ληστής οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κηφισιάς και πάνω του βρέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα που είχε κλέψει καθώς και το μαχαίρι με το οποίο τρομοκρατούσε τα θύματά του.

Παρόλα αυτά ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος επιμένει κάθε φορά που ερωτάτε στο Δημοτικό Συμβούλιο πως η εγκληματικότητα τουλάχιστον γύρω από το Άλσος έχει περισταλεί αφού υπάρχει μόνιμη παρουσία οχήματος της ιδιωτικής ασφάλειας. Άραγε αν δεν υπήρχε και αυτό τι θα γινόταν; Θα είχαμε κλοπές μετά φόνου από συμμορίες στην περιοχή μας. Σίγουρα το μέτρο αποδεικνύεται κάθε φορά όλο και πιο ανίσχυρο και σίγουρα παίρνει διόρθωσης.

thomakos-papastergiou1Το χάλκινο μετάλλιο από το  “Best City Awards 2023” για την ασφάλεια στην πόλη μας παρέλαβε ο Γιώργος Θωμάκος από τα χέρια του προέδρου της ΚΕΔΕ  και Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου στην κατηγορία  «Δράσεις και έργα για την παρακολούθηση και έλεγχο / προστασία σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης» για το επικουρικό πρόγραμμα ασφάλειας  δράσεων και δομών  του Δήμου μας.