Ψήφισαν ναι στο ταρτάν για να μην μπλέξουν

zhrineio

Για να μην χαθεί η χρηματοδότηση για την κατασκευή του ταρτάν στο Ζηρίνειο, ψηφίστηκε με λίγη συμμετοχή συμβούλων, η παραλαβή του από τον Δήμο.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 26 Ιανουαρίου, συζήτηση πραγματοποιήθηκε για το αν πρέπει να παραλάβει ο Δήμος την καλή εκτέλεση του έργου της κατασκευής του ταρτάν του Ζηρινείου το οποίο έχει χρηματοδοτηθεί από τον ΣΕΓΑΣ με περίπου 350 χιλ. ευρώ. Το έργο τελείωσε σχεδόν πριν από 15 μήνες αλλά λόγω των καλοκαιρινών γεγονότων με την αφαίρεση του ενός κουλουάρ και τις διαμαρτυρίες των αθλητικών συλλόγων της Κηφισιάς, άργησε να γίνει η παραλαβή του. Εν τω μεταξύ κατασκευάζεται ένας εξωτερικός διάδρομος στη θέση αυτού που αφαιρέθηκε για να μεγαλώσει το γήπεδο ποδοσφαίρου και βρίσκεται στην τελική ευθεία να παραδοθεί  για χρήση πολύ σύντομα με χρήματα της ομάδας της Κηφισιάς.

Υπήρξε αντίρρηση από τους συμβούλους του συνδυασμού Χιωτάκη, με τον Γιάννη Διονυσιώτη να σηκώνει τους τόνους αλλά και την κα Παπάζογλου, Πατρινού και Καπάτσο ως προς την κατασκευή του αρχικού ταρτάν πριν να γίνουν οι εργασίες για την κατασκευή του νέου διαδρόμου και πριν περάσουν τα εκατοντάδες φορτηγά για την κατασκευή του χλοοτάπητα του γηπέδου.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος είπε πως πρέπει να εμπιστευθούμε τους μηχανικούς του Δήμου που παρέλαβαν το έργο, και μάλιστα πως δεν ασκήθηκε καμία πίεση εκ μέρους της διοίκησης του Δήμου να το πράξουν. Ο αρμόδιος στον τομέα Αθλητισμού του Βικέλα, αντιδήμαρχος Εκάλης Αχιλλέας Κουρέπης δικαιολόγησε τις φθορές στην χαμηλή χρηματοδότηση του έργου από τον ΣΕΓΑΣ και ανέφερε χαρακτηριστικά πως υπάρχουν πολλές ποιότητες ταρτάν ανάλογου πάχους και του Ζηρινείου σίγουρα δεν ήταν από τα πιο ακριβά.

Ιδιαίτερη ήταν η τοποθέτηση της Αγγελικής Παπάζογλου, η οποία είπε πως το θέμα της παραλαβής του ταρτάν συζητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί καταργήθηκε ο νόμος Θεοδωρικάκου ως αντισυνταγματικός και πλέον τέτοια θέματα δεν περνούν από την Οικονομική Επιτροπή, στην οποία έχει την πλειοψηφία η Διοίκηση. Ανέφερε επιπλέον ότι πολύ πριν τα καλοκαιρινά γεγονότα με την καταστροφή του ταρτάν από τις μπουλντόζες, είχε φωτογραφήσει σε ανύποπτο χρόνο τις φθορές του γιατί τύχαινε να γυμνάζεται στο Ζηρίνειο.

Τελικά την κατάσταση έσωσε ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Βάρσος ο οποίος είπε πως ψηφίζει το θέμα σεβόμενος την διαχρονική συνεργασία που έχει ο Δήμος με την Τεχνική Υπηρεσία.