Λογοτεχνία και συνταγές μαγειρικής  σ ένα βιβλίο;

iapwnikes-syntages

Και όμως γίνεται όταν το βιβλίο είναι για σπιτικές ιαπωνικές συνταγές!

Η Πευκιώτισσα Τίνα Μαυροπούλου μας παρουσιάζει το βιβλίο της που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Φυλάτος. Μέσα από τις 51 συνταγές, τις έγχρωμες φωτογραφίες των πιάτων και τα ξεχωριστά ιαπωνικά λογοτεχνικά κείμενα μας προσφέρει το άγγιγμα σ ένα κομμάτι του ιαπωνικού πολιτισμού.

Η συγγραφέας Τίνα Μαυροπούλου αναφέρει:

Η σπιτική ιαπωνική κουζίνα προσφέρει ξεχωριστούς συνδυασμούς.      Τα μοναδικά υλικά, οι umami συνέργειες και οι εποχικές τροφές συναντάνε την υγιεινή διατροφική κουλτούρα της χώρας. Προσφέρεται έτσι, από την άνεση του σπιτιού, ένα γεύμα με αισθητική εμφάνιση, απλό, δημιουργικό, γευστικό.                                                                                                                           Στις 51 σπιτικές συνταγές του βιβλίου μπορείτε να διαλέξετε το υλικό – θα τα βρείτε όλα στην Ελλάδα – ή το πιάτο που σας εμπνέει και να το συνδυάσετε με αυτά που προτείνονται. 

soysiΞεκινώντας από sushi, μικρές μερίδες από σαλάτα, σούπα, ορεκτικά, ρύζι ή noodles, κρέας ή ψάρι και φτάνοντας στα γλυκά, όλα εξελίσσονται  σ έναν καμβά γευστικών εκπλήξεων.

Οι επιλογές vegan και εκείνες χωρίς γλουτένη θα ολοκληρώσουν κάθε μαγειρική  εξερεύνηση.

Απολαύστε σούπα miso, τηγανιτές φτερούγες κοτόπουλου, okonomiyaki, κοτόπουλο με curry, χάμπουργκερ με γαρίδες katsu, κέικ sushiμε την οικογένεια ή τους φίλους σας.Δημιουργείστε υπέροχες στιγμές μ ένα daifukumochiή ένα κέικ πράσινου τσαγιού για το τσάι ή τον καφέ σας.

Επίγευση  των σπιτικών ιαπωνικών συνταγών, η ευγνωμοσύνη της προσφοράς. Από όπου και αν προέρχεται, όποιος και αν την ετοίμασε, όσο δρόμο και αν έκανε, η τροφή που λαμβάνετε, ευχηθείτε όπως οι Ιάπωνες: «Itadakimasu»  που σημαίνει «δέξου την ταπεινά, με ευγνωμοσύνη».

Η Τίνα (Μάλαμα) Μαυροπούλου – Tina san- γεννήθηκε στην Αθήνα το
1964. Ασχολήθηκε με την διαφήμιση και τις δημόσιες σχέσεις, την
εφαρμοσμένη βοτανοθεραπεία και την παρασκευή φυτικών προϊόντων
περιποίησης. Παράλληλα καλλιεργεί λαχανικά και βότανα φυσικής
καλλιέργειας. Εξερευνά την υγιεινή διατροφή στην παραδοσιακή
ελληνική και ιαπωνική κουζίνα, στη χορτοφαγία, στη μακροβιοτική και
στα ωμοφαγικά γλυκά.
Το 2019 επισκέπτεται την χώρα των Ιαπώνων φίλων της. Η αισθητική, η
κουλτούρα και η υπέροχη κουζίνα τους μεταφέρετε πλέον στο σπίτι της,
σε μια καθημερινή γευστική και όχι μόνο, απόλαυση.