Με μεγάλη συμμετοχή οι εκλογές για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και στην Κηφισιά

kasselakis-axtsioglou1

Ο κόσμος της Κηφισιάς συμμετείχε ενεργά στις εκλογές για την ανάδειξη  προέδρου για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, με 798 ψήφους.

Ως εκλογικό κέντρο είχε επιλεγεί η βίλα Κώστα, όπου ειδικά τις μεσημεριανές ώρες σημειώθηκε το αδιαχώρητο.  Ουρές δημιουργήθηκαν, αφού χρειαζόταν να γίνεται διασταύρωση στοιχείων προκειμένου να μην υπάρξουν διπλοεγγραφές μελών, διασφαλίζοντας τη διαδικασία.

Εκεί βρισκόταν ο πρώην υπουργός Πάνος Σκουρλέτης με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της Κηφισιάς, Στάθη Γρίβα, οι οποίοι ήταν μεν ευχαριστημένοι από τη μεγάλη προσέλευση, από την άλλη όμως υπήρχε και ο προβληματισμός για το τι θα έβγαζε η κάλπη και πόσο το αποτέλεσμα μπορεί να επηρεάσει το μέλλον του κόμματος.ekloges-syriza1

Παλιό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη μεγάλη συμμετοχή, ανέφερε ότι θα έπρεπε να είχαν βρει τον τρόπο να κινητοποιήσουν τον κόσμο πριν τις εθνικές εκλογές.

Ένα από τα 537 εκλογικά τμήματα που πραγματοποιήθηκαν πανελλήνια οι εκλογές ήταν και αυτό στη πόλη μας και τα αποτελέσματα δεν διέφεραν ιδιαίτερα με τα εθνικά αποτελέσματα. Η διαφορά ήταν κυρίως στα ελαφρώς μικρότερα ποσοστά των δύο πρώτων,Κασσελάκη και Αχτσιόγλου, και στην ενίσχυση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος προέρχεται από την Κηφισιά. Βέβαια και ο Στέφανος Κασσελάκης «παιδί της Κηφισιάς» είναι, αφού μεγάλωσε στην Εκάλη.apotelesmata-syriza

Έτσι λοιπόν, την ερχόμενη Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι επαναληπτικές εκλογές, μεταξύ των δύο πρώτων Στέφανου Κασσελάκη και Έφης Αχτσιόγλου για την ανάδειξη του προέδρου του κόμματος. Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο κόμμα. Οι παλαιοί ψηφοφόροι που δεν ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές θα πρέπει να επικαιροποίσουν τα στοιχεία τους μέχρι την Τετάρτη ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στην διαδικασία.

Άραγε θα υπάρξει αντίστοιχη συμμετοχή; Ίσως να υπάρξει και μεγαλύτερη, δεδομένου ότι αρκετοί από τους παλιούς εγγεγραμμένους στο κόμμα δεν πήγαν να ψηφίσουν, κάτι που ίσως αποφασίσουν να πράξουν την ερχόμενη Κυριακή.