Μια «πέτρα» με αισθήματα

Σιγαλού1

Πως θα ήταν αν το μικρό πετραδάκι που κλωτσάμε στο δρόμο μας γιατί μας εμποδίζει το σηκώναμε, το ξεσκονίζαμε και το φυλάγαμε σαν κάτι πολύτιμο; Αυτό θέλει να νοιώσει και η ηρωίδα μας, μία πέτρα “ταπεινή, άχρωμη και αχρείαστη” όπως πιστεύει πως είναι, δεν μπορεί να βρει πουθενά τη χαρά, τη γαλήνη και την ικανοποίηση.

Αγωνίζεται να γίνει μία “ξεχωριστή, πολύχρωμη και πολύτιμη πέτρα” γιατί νομίζει πως μόνο τότε θα νιώσει την πραγματική ευτυχία.

Περιπλανήθηκε, ταλαιπωρήθηκε, γνώρισε διαφορετικούς κόσμους, μέχρι που στο τέλος κατάλαβε πως…..

petra1Το καινούργιο βιβλίο της συμπολίτισσας μας Ευρυδίκης Σιγαλού, έρχεται να ταράξει τα ήσυχα νερά της κανονικότητας με το καινούργιο της βιβλίο «Η ανικανοποίητη πέτρα».

Το τελευταίο της πνευματικό δημιούργημα από τις εκδόσεις εκδόσεις Μέθεξις, σε εικονογράφηση Αιμιλίας Πέτρου, έρχεται να μας προβληματίσει αλλά και να διαφωτίσει, αυτό το παράξενο αίσθημα του ανικανοποίητου, που φωλιάζει στην καρδιά του κάθε ανθρώπου.

 

 

 

Βιογραφικό Ευρυδίκης Σιγαλού

 

Η Ευρυδίκη Σιγαλού, ή αλλιώς Έφη, όπως την αποκαλούν οι φίλοι της, γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1961, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Γράφει ποίηση, λογοτεχνία και διδακτικά παραμύθια.

Ζει στο Μαρούσι και είναι μητέρα δύο παιδιών.

 

Έργα της:

“Η Κόρη του Γιαλού”, εκδόσεις Λιβάνη (2013) Μυθιστόρημα

“Μια βασίλισσα αλλιώτικη από τις άλλες”, εκδόσεις Αλφάβητο Ζωής, σε εικονογράφηση Νικόλιας Χριστοδουλοπούλου (2014) Παραμύθι

“Η ιστορία ενός φυτού”, εκδόσεις Μέθεξις, σε εικονογράφηση Βελισσάριου Μπούρδου (2016) Παραμύθι

“Η Μαρίτσα και ο Tony” εκδόσεις Μέθεξις, σε εικονογράφηση Βελισσάριου Μπούρδου (2017) Παραμύθι

“Σαββατολουσμένη μου” εκδόσεις Μέθεξις, υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων (2018) Ποίηση

“Τα χρώματα του συναισθήματος” εκδόσεις Μέθεξις, σε εικονογράφηση Εύας Μαρίνας Κουβοπούλου, υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων (2019) Παραμύθι

“Η ανικανοποίητη πέτρα” εκδόσεις Μέθεξις, σε εικονογράφηση Αιμιλίας Πέτρου (2020) Παραμύθι

  • Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων της απένειμε «Τιμητικό Έπαινο»  για τη συμβολή της στον Πολιτισμό, μέσω του συγγραφικού της έργου (24 Φεβρουαρίου 2018) και
  • «Έπαινο» για την Προσφορά της και την αμέριστη στήριξή της στον Όμιλο (26 Ιανουαρίου 2019)

Το (2017) συμμετείχε με δύο διηγήματά της:

Στην “Ανθολογία μικρού διηγήματος για τη νύχτα” εκδόσεις κύμα, με τίτλο “Καληνύχτα” και στις “Ιστορίες πάθους και μαγειρικής ” εκδόσεις κύμα, με τίτλο “Γεμιστοί κολοκυθοανθοί”