Μουσικές Συναντήσεις στη Βίλα Μπότση

frantzesko-kemme
Η Μαίρη Χαρατζά με τους μουσικούς και την Έφη Κούτση και τον Φραντσέσκο Βιανέλο

– γράφει η Φλώρα Μυρσαλιώτου

Με την Πρόεδρο του ΚΕΜΜΕ – Κέντρο έρευνας και Μελέτης Μικρασιατικής Ερυθραίας– Έφη Κούτση συναντηθήκαμε εχτές βράδυ 14.07.2021 στη Βίλλα Μπότση μετά από Πρόσκληση των «Φίλων της Ορχήστρας Κηφισιάς» για μια υπέροχη βραδιά μουσικής κάτω από τον έναστρο ουρανό με μελωδίες να υμνούν τον Μικρασιατικό Πολιτισμό, που ξυπνούν μνήμες και «θύμισες» μιας άλλης εποχής που η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη είναι πρώτες σε σειρά αξιών. Το να τιμούμε την Πολιτική μας Κληρονομιά είναι το σημαντικότερο όλων, καθώς οι νέοι πάντα πρέπει να μαθαίνουν από τους παλιότερους, για να μπορούν να συνεχίζουν με σεβασμό στην ιστορία μας και τον πολιτισμό μας και αυτός είναι και ο ρόλος που έχει αναλάβει η κα Κούτση Έφη ως Πρόεδρος και όλα τα Μέλη του ΚΕΜΜΕ, να διατηρεί μέχρι σήμερα ζωντανές τις μνήμες της ιστορίας και του πολιτισμού των Ελλήνων της Ανατολής , και ειδικότερα της Ερυθραίας Χερσονήσου, δημιουργώντας ένα κοινό σημείο αναφοράς είτε κατοικούν στην Ελλάδα είτε σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

flaouto1Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Συλλόγου «οι Φίλοι της Ορχήστρας Κηφισιάς»  Φραντζέσκο Βιανέλο για αυτές τις μουσικές συναντήσεις και τη συνεργασία του με το ΚΕΜΜΕ στον αίθριο χώρο της ‘Βίλας Μπότση’ καθώς και για την εξαιρετική επιλογή μουσικών κομματιών και την πολύτιμη καθοδήγησή του φυσικά στους καταπληκτικούς μουσικούς – τον έμπειρο και εξαίρετο φλαουτίστα Δημήτρη Φωτόπουλο μαζί με τον προικισμένο και ευαίσθητο κιθαρίστα Δημήτρη Παππά σε ένα πρωτότυπο πρόγραμμα Παραδοσιακών και Λαϊκών τραγουδιών της Μικράς Ασίας σε μεταγραφή για φλάουτο και κιθάρα.

Όλα τα μουσικά κομμάτια καθώς και το ένα αφιέρωμα στη μνήμη του σημαντικού συνθέτη – κιθαρίστα Κυριάκου Τζωρτζινάκη, επί χρόνια καθηγητή στο Εθνικό Ωδείο Παράρτημα Κηφισιάς ήταν υπέροχα. Το «Τζιβαέρι» ήταν η ξεχωριστή επιλογή της κας Κούτση που επιβεβαιώθηκε ως η καλύτερη, μιας και το κοινό ζήτησε να επαναληφθεί το συγκεκριμένο κομμάτι και δεύτερη φορά.

Το πρόγραμμα της χτεσινοβραδινής μουσικής συνάντησης: Δημήτρης Φωτόπουλος (Φλάουτο) – Δημήτρης Παππάς (Κιθάρα) C. Machado Musiques Populaires Brésiliennes Paçoca (Choro) Quebra Queixo (Choro) Piazza Vittorio (Choro Maxixe) Algodão Doce (Samba) Sambossa (Bossa Nova) Pé de Moleque (Samba Choro) M. Giuliani Grosse Sonate op. 85 Allegro maestoso Andante molto sostenuto Scherzo (Vivace) Allegretto espressivo  Κ. Τζωρτζινάκη Τα 5 Κάστρα . Του Θλιμμένου Πρίγκηπα 2. Του Πολεμιστή Ιππότη 3. Του Σοφού Βασιληά 4. Του Ονειροπόλου Άρχοντα 5. Του Κεφάτου Τυχοδιώκτη Παραδοσιακά και Λαϊκά τραγούδια της Μικράς Ασίας σε μεταγραφή για Φλάουτο και Κιθάρα.