Νύχτα μαγική…

parea-iran
Η αναμνηστική φωτογταφία από το finale από αριστερά Ράνια Ντάλη, Γιάννης Γρηγοράκος, Φλώρα Μυρσαλιώτου, Χρήστος Μαντάς, Dr Mahdi Nik Khah Ghomi . Γιώργος Παπαδόπουλος και Κατερίνα Καράμπελα

Με τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους είχαν την  ευκαιρία, έκλεισε το 6ήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα, που διοργάνωσαν οι «φίλοι των εκδόσεων Κηφισιά» στο Άλσος Κηφισιάς, από τις 8 έως τις 13 Ιουλίου.

Σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, παραγωγοί και ηθοποιοί καθώς επίσης την τελευταία μέρα και ο μορφωτικός ακόλουθος της Ιρανικής Πρεσβείας με την οικογένειά του, τίμησαν με την παρουσία τους τις προβολές, δίνοντας ένα ξεχωριστό βάρος στην παρθενική μας προσπάθεια. Τους ευχαριστούμε όλους καθώς επίσης ευχαριστούμε τον πρόεδρο της Ανθοκομικής Γιώργο Παπαδόπουλο για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε και μας παραχώρησε το όμορφο Άλσος για να δημιουργήσουμε Πολιτισμό.

koyragio-movie

Η Τρίτη 13 Ιουλίου, χωρίς να θέλουμε να υποβιβάσουμε τις προηγούμενες προβολές, υπήρξε μια υπέροχη βραδιά απ΄ όλες τις απόψεις. Όποιος έχει δει έργα του Ιρανικού κινηματογράφου θα καταλάβει. Το συγκεκριμένο έργο το «Κουράγιο» όπως ήταν ο τίτλος του προέρχεται από τον χαιρετισμό που χρησιμοποιούν οι Ιρανοί για να εκφράσουν αισιοδοξία. Ένα αισιόδοξο έργο λοιπόν με ανατροπές, υπέροχη φωτογραφία, γυρισμένο στην εξοχή του Ιράν, όπου βλέπουμε όμορφα παράξενα τοπία, πολύ χιούμορ, απρόβλεπτες καταστάσεις και την γλυκύτητα που σου αφήνει μια καλά δομημένη ιστορία ανάμεσα σε ένα ώριμο ζευγάρι, με τις προστριβές του αλλά και την αιώνια αγάπη.

anamnistiki-irana

Στην προβολή παραβρέθηκε ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Ι.Δ του Ιράν Dr Mahdi Nik Khah Ghomi με τον μεταφραστή και υπεύθυνο για τον υποτιτλισμό της ταινίας Αλί Καρατζί και μας μίλησαν για τη φιλία ανάμεσα στα δύο έθνη καθώς και για τις πολιτιστικές ανταλλαγές ανάμεσα στις δύο χώρες.

Εκτός από το έργο «Κουράγιο» η προβολή ξεκίνησε με ένα τουριστικό ντοκιμαντέρ με αξιοθέατα του Ιράν.

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους παραβρέθηκαν στις προβολές των ταινιών και φυσικά τον Γιώργο Παπαδόπουλο, τον αντιδήμαρχο Γιώργο Σκορδίλη και την σινεφίλ Κοινοτική Σύμβουλο Κηφισιάς Ράνια Ντάλη, οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία τους. Δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα αυτή η εκδήλωση χωρίς τον Κώστα Μαντά, που μας έφερε τις ταινίες αλλά και τους συντελεστές, τη Φλώρα Μυρσαλιώτου, η οποία έπαιξε καταλυτικό ρόλο ώστε να γίνει αυτή η προσπάθεια πραγματικότητα, η Κατερίνα Καράμπελα, η οποία παρουσίασε τα έργα και τον φωτογράφο μας Άρη Μαυρικίδη, που μας πλαισίωσε με τον φακό του.

papadopoulos1a

Γιάννης Γρηγοράκος

Διευθυντής των Εκδόσεων «Κηφισιά»