Πρώτη πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Κηφισιά

panel-syriza1
Από αριστερά Αιμιλία Τζίβα, Κατερίνα Μαλακού. Στάθης Γρίβας, Πάνος Σκουρλέτης, Νίκος Κορφιάτης και στο βήμα η Αθηνά Λινού

Πολλοί συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κηφισιάς το απόγευμα της Πέμπτης 4 Μαΐου, γεμίζοντας την αίθουσα του Πολιτιστικού.

panos-grivas

 

 

Ο Γραμματέας της Οργάνωσης Στάθης Γρίβας παρουσίασε πέντε  υποψήφιους βουλευτές του Βόρειου Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι οποίοι ανέλυσαν το κυβερνητικό πρόγραμμα και ήταν κατά αλφαβητική σειρά οι :

 

Ο Κορφιάτης Νίκος,  Μηχανολόγος Μηχανικός – μέλος νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος μίλησε φυσικά για τους νέους και τα προβλήματά τους αλλά και για ποιο λόγο ο ίδιος συμμετέχει στις επερχόμενες εκλογές.

athina-linouΣτη συνέχεια τον λόγο πήρε η Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια  Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία φυσικά μίλησε για την κατάσταση της υγείας. Γλυκύτατη, με ένα μεγάλο χαμόγελο, είπε πως όταν ήρθε στην Ελλάδα και ανέλαβε την έδρα της στο Πανεπιστήμιο, όσοι φοιτητές λόγω φρονημάτων δεν γινόντουσαν δεκτοί σε άλλους καθηγητές, έκαναν μαζί της τη διατριβή τους. Έτσι κατάλαβε ότι είχε την «ρετσινιά» του αριστερού, παρότι στο θέμα της υγείας δεν υπάρχουν διαχωρισμοί.  Μίλησε για την αύξηση της φτωχοποίησης στην Ελλάδα παρόλη της οικονομική «άνθηση» που γνωρίζει η χώρα μας σύμφωνα με την κυβέρνηση. Και αυτό γιατί προΐσταται σε επισιτιστική επιτροπή στα σχολεία, γιαυτό μίλησε και με αριθμούς. Είπε πολλά ακόμη και φυσικά εισέπραξε ένα ζεστό χειροκρότημα αναγνώρισης για την στάση της στην αντιμετώπιση τη φονικής πανδημίας.

Η Κατερίνα Μαλακού, Συνδικαλίστρια ΕΦΚΑ – μέλος ΔΣ Δημοκρατικής Ριζοσπαστικής Κίνησης Συνταξιούχων, προσπάθησε να απομυθοποιήσει το success story της Κυβέρνησης και του Υπουργού της Κωστή Χατζηδάκη. Μίλησε για τους νόμους που έχουν καταρρακώσει τις συντάξεις, οι οποίοι είχαν ψηφιστεί πολύ πριν γίνει Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, παρόλα αυτά η παραπληροφόρηση ακόμη και σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά παραμένει η ίδια.

skourletis-panosΤην παράσταση κέρδισε ο Πάνος Σκουρλέτης, Πρώην Υπουργός Εργασίας, Ενέργειας και Εσωτερικών, ο οποίος μίλησε για όλα με απλή γλώσσα και κατάφερε να πείσει τους παριστάμενους για το κυβερνητικό πρόγραμμα, για την κοστολόγησή του, για την επόμενη μέρα, για τα λάθη της τότε Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την καταστροφική, όπως είπε διακυβέρνηση της ΝΔ.

 

Τέλος η Αιμιλία Τζίβα,  Οικονομολόγος – πρώην τραπεζικό στέλεχος Alpha Bank, μίλησε για τους εργαζόμενους σήμερα.

Γενικά το κλίμα ήταν αισιόδοξο αν και στην Κηφισιά είναι δύσκολο να διακρίνεις κάποια αλλαγή στη διάθεση του κόσμου να κινηθεί λίγο πιο κοντά στο κέντρο, όπως έχει ήδη δείξει ο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ ότι πλησιάζει. Σίγουρα έχει εγκαταλείψει όποιες επαναστατικές σκέψεις για έξοδο από την Ευρώπη και αποχώρηση από το ευρώ κάτι που το διευκρίνησε και ο Πάνος Σκουρλέτης, ότι αυτή ήταν πολιτική του προέδρου του ΜΕΡΑ 25 Γιάνη Βαρουφάκη και δεν έχει καμία σχέση με την σημερινή προγραμματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.kosmos-syriza1

Τέλος ο Γραμματέας της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κηφισιάς, Στάθης Γρίβας κάλεσε τους παριστάμενους στα εγκαίνια του περιπτέρου της οργάνωσης στην Κασσαβέτη το απόγευμα της Τρίτης 9 Μαΐου.