Σάββατο στην Κηφισιά

Ανθο-πύλη

Γιορτινή ατμόσφαιρα επικρατούσε στην 66η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς το Σάββατο 30 Μαΐου, ουσιαστικά πρώτη ημέρα ανοίγματος, μια και την Παρασκευή 29 Μαΐου, μπορεί η έκθεση να άνοιξε ο καιρός, όμως δεν ευνόησε τις πολλές επισκέψεις.  Απρόβλεπτος ο καιρός δεν επιτρέπει ακόμα την ανακοίνωση για το πότε θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια, από την άλλη έχει δώσει στα λουλούδια όλη τη ζωντάνια και τα χρώματα που συνήθως δεν έχουν κατά το τέλος Μαΐου.χαλί

Χίλια άτομα επιτρέπονται συγχρόνως να βρίσκονται στο Άλσος, σύμφωνα με τα νέα μέτρα ασφαλείας για αποφυγή συνωστισμού και τόσα ήταν τα άτομα που τριγύριζαν στους ορισμένους πια διαδρόμους ανόδου και καθόδου του Άλσους. Υπάλληλοι του Δήμου κατηύθυναν ευγενικά σε περίπτωση που κάποιος διάλεγε αντίθετο διάδρομο, ώστε να μη υπάρξουν «συγκρούσεις».κόσμος

Αγαπητός θεσμός η Έκθεση και αμέσως αγκαλιάστηκε και πάλι, σε μια επιστροφή στην κανονικότητα, με τον κόσμο να ψωνίζει και τα λουλούδια να φορτώνονται για να ομορφύνουν κάποιο μπαλκόνι ή κήπο.  Ανάμεσα στα περίπτερα των παραγωγών το καθιερωμένο πια περίπτερο των Γεωπόνων του Δήμου για να δώσουν συμβουλές, καθώς και το περίπτερο του Ινστιτούτου Γεωπονικών Ερευνών, με ενδιαφέρουσες πάντα πληροφορίες και δραστηριότητες.

Γεωπόνοι
Το περίπτερο των γεωπόνων με τον Ταξιάρχη να δίνει συμβουλές
ΙΓΕ
Το περίπτερο του ΙΓΕ

Οι εκδόσεις «Κηφισιά» φέτος δεν θα έχουν περίπτερο στην Έκθεση. Θέλοντας να συμβάλλουμε στην αποφυγή συνωστισμού, δεν θέλαμε να σας καλέσουμε για μια κουβέντα στο περίπτερό μας, όπως κάναμε κάθε χρόνο εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες. Θα περιμένουμε να ξαναβρεθούμε στην 67η Ανθοκομική Έκθεση, με εκδηλώσεις, συναυλίες και ελπίζουμε επιτρεπτό μεγάλο συνωστισμό. Με το μέτρο επιτυχίας της έκθεσης να μετράει σε χιλιάδες εισιτήρια και όχι σε μέτρα ασφαλείας.

Ταλάς
Ο Σωτήρης Ταλλάς ένας από τους πυλώνες της Ανθοκομικής

Ανανεωμένο το Άλσος Κηφισιάς με καινούργιους καλαίσθητους κάδους, καινούργια παγκάκια, τα οποία απολυμαίνονται καθημερινά και φανερά τα μέτρα ασφαλείας με αντισηπτικά τοποθετημένα παντού και διακριτική την παρουσία του προσωπικού που φροντίζει για την ασφάλεια.  Πανταχού παρών και πάλι ο πρόεδρος της έκθεσης Γιάννης Παντελεάκης, σε έναν θεσμό που έχει αγαπήσει και φροντίζοντας φέτος για την ασφαλή διεξαγωγή του, θα φροντίσει του χρόνου και πάλι για τη λάμψη του.

Παντελεάκης
Ο Πρόεδρος της Ανθοκομικής Γίαννης Παντελεάκης χαρούμενος υποδέχεται την Κική Αυγουστάτου

Γεμάτο με κόσμο το καφέ του Άλσους, μας θύμιζε ότι είναι το πρώτο Σάββατο που επιτρέπεται και πάλι να καθίσει κανείς σε κάποιο τραπεζάκι. Πιο έξω από το Άλσος,  στα καφέ, μπαράκια και εστιατόρια σε Κηφισιά, Κεφαλάρι, Ν. Ερυθραία και όσο η νύχτα προχωρούσε ο κόσμος πύκνωνε. Το μόνο που θύμιζε ότι υπήρξαν μέτρα για την πανδημία ήταν η ανάγκη του κόσμου να βγει έξω και να βρεθεί σε μικρές, μεγάλες ή πολύ μεγάλες παρέες. Και όσο το ρολόι πλησίαζε και πέρναγε τα μεσάνυχτα, σπάνια τα μαγαζιά εστίασης θα μπορούσαν να θυμηθούν να έχουν τόσο πολύ κόσμο.  Ανθο-συντριβάνι

Σαν να είχαν έρθει εκδρομή όλοι οι έφηβοι της Αττικής έμοιαζε το Κεφαλάρι,  είχαν περάσει το κατώφλι της ενηλικίωσης όσοι είχαν ανεβεί προς τη Ν. Ερυθραία. Γιορτινή, χαρούμενη ατμόσφαιρα επικρατούσε παντού, καθώς οι φίλοι ξαναβρίσκονταν στα παλιά τους στέκια και τσούγκριζαν τα ποτήρια τους. Για το αν αντάλλασσαν φιλιά δεν προσέξαμε, αναγκαστικά όμως ακουμπούσαν ο ένας τον άλλον, μια και δεν γινόταν αλλιώς να μπει ή να βγει κανείς σε κάποιο μαγαζί.

Με τις υποχρεωτικές μάσκες τριγύριζαν οι σερβιτόροι, οι οποίοι όμως αναγκαστικά τις παραμέριζαν όταν ήθελαν να συνεννοηθούν με τον κόσμο πάνω από την οχλοβοή και τη μουσική.

Δεν ξέρουμε πόσο ακόμα και πού θα συνεχίσουν να υπάρχουν μέτρα. Γίνεται όμως φανερό ότι αυτά δεν μπορούν να τηρηθούν, τουλάχιστον όχι τα Σάββατα του καλοκαιριού. Τουλάχιστον όχι όσο ο κόσμος διψάει για ζωή και διασκέδαση.