Στο 3ο Λύκειο Κηφισιάς για τον αγιασμό ο Βασίλης Ξυπολυτάς

xypolytas- 3o-lykeio1

Το 3ο Λύκειο Κηφισιάς επισκέφθηκε για το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς ο υποψήφιος Δήμαρχος Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης, Βασίλης Ξυπολυτάς, δράττοντας την ευκαιρία να συνομιλήσει με καθηγητές, γονείς και μαθητές για τις ανάγκες των νέων παιδιών και των σχολείων της πόλης μας.

Ο κ. Ξυπολυτάς παρέμεινε στο σχολείο κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου αγιασμού και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στους μαθητές, συνοδευόμενος από δύο υποψήφιες με τον συνδυασμό «ΝΑΙ για τον δήμο μας»: τη Διπλ. Πολιτικό Μηχανικό με εξειδίκευση συγκοινωνιολόγου, μητέρα δύο μικρών παιδιών, Αμαλία Βραχνού και τη συνταξιούχο τραπεζικό Πηνελόπη Βενετσάνου-Καλογρή, που άκουσαν με προσήλωση τα προβλήματα των μαθητών και εξήγησαν το όραμα του συνδυασμού για μια εκπαίδευση που θα προωθεί την εξέλιξη και την καλλιέργεια του πνεύματος.

«Ο Δήμος οφείλει να διαδραματίζει ενεργό ρόλο στην εκπαίδευση και την εξέλιξη της νέας γενιάς» δήλωσε αμέσως μετά ο Βασίλης Ξυπολυτάς, ενώ αναφέρθηκε στη δέσμευσή του για δημιουργία νέων και αναβάθμιση των υφιστάμενων σχολικών υποδομών. «Στόχος μας πρέπει να είναι η διαμόρφωση ενός σύγχρονου, αποδοτικού εκπαιδευτικού περιβάλλοντος και η καλύτερη εξυπηρέτηση των πρακτικών αναγκών των παιδιών και των γονέων. Τα σχολεία μας είναι παραμελημένα, δεν υπάρχει περιθώριο για δημιουργική απασχόληση και δεν υπάρχει βοήθεια για τα παιδιά με ορίζοντα ένα καλύτερο μέλλον. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε για την προσχολική αγωγή και τα δημοτικά, και θα τα ανακοινώσουμε άμεσα. Για τα μεγαλύτερα παιδιά, όπως οι μαθητές του σχολείου αυτού, θέλουμε να ξέρουν ότι θα είμαστε δίπλα τους. Θα συντηρήσουμε τις σχολικές υποδομές, θα διοργανώσουμε αθλητικούς αγώνες για όλες τις σχολικές βαθμίδες και θα υποστηρίξουμε τους νεαρούς αθλητές μας με γιατρό, ψυχολόγο και διατροφολόγο.  Θέλουμε και μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και θα καθιερώσουμε, υπό την αιγίδα του Δήμου, πρόγραμμα συνεχούς επαγγελματικού προσανατολισμού για τους νέους μας, με έναρξη από το γυμνάσιο».