Στον δροσερό και καταπράσινο κήπο της ζωγράφου Ιφιγένειας Ευαγγελινού-Κορακιανίτη

korakianiti-thomakos
Μαρία Ερικα Γκιβέτση, Γεωργία Θωμάκου, Γιώργος Θωμάκος, Ιφιγένεια Ευαγγελινού Κορακιανίτη, Γιώτα Αργιανά, Ελενά Κορακιανίτη και Αφροδίτη Μηλιώτη
Γράφει η Μάρθα Φωτοπούλου

Όαση ήταν η πρόσκληση της γνωστής και αγαπημένης Κηφισιώτισσας ζωγράφου Ιφιγένειας Ευαγγελινού – Κορακιανίτη για το πρώτο και πολύ ζεστό Σαββατοκύριακο του Ιουλίου, να μας καλέσει να δούμε τη δική της δουλειά αλλά και των συνεργατών της στο εργαστήρι της και στο δροσερό και σκιερό κήπο της.

Εκτός από την οικοδέσποινα Ιφιγένεια και οι συνεργάτιδές της Αφροδίτη Μηλιώτη και Αύη Γούλου ζωγραφική, Γιώτα Αργιανά ζωγραφική και κόσμημα, Μαρία Ερικα Γκιβέτση κατασκευές και Μαρία Καστώρα και Λία Κηπιώτου  κόσμημα, υποδέχονταν τους επισκέπτες, εκτός από το χαμόγελό τους, με ένα κρύο αναψυκτικό. Ο συνεργάτης της ομάδας Σπύρος Σφήκας ζωγραφική, δεν μπόρεσε να έρθει. Εκείνος έχασε…

korakianiti-xiwtakis1
Ιφιγένεια Ευαγγελινού – Κορακιανίτη, Νίκος Χιωτάκης και Αγγελική Βαλασοπούλου, πρόεδρος της ΠΡΟΝΟΗ

Βέβαια μας περίμενε και μιά έκπληξη! Η Ιφιγένεια μας παρουσίασε και το τέταρτο βιβλίο της “Πούμε-Πούμε, Μεγάλες Αγάπες”, ένα ολιγοσέλιδο βιβλίο που στην εισαγωγή του η ίδια αναφέρει:

pame-pame-korakianitiΟι ιστορίες που έγραψα και εικονογράφησα, αν και “περασμένες” μέσα από το φίλτρο της φαντασίας μου, είναι αληθινές. Μου τις έχουν διηγηθεί άνθρωποι που τα βήματά τους διασταυρώθηκαν με τα δικά μου. Το βιβλίο αυτό είναι αφιερωμένο στα εγγόνια μου. Ευχαριστώ επίσης τα παιδιά μου που χάρη στη συμπαράστασή τους μπόρεσα και ολοκλήρωσα το όνειρό μου”.

 

 

 

 

Η Ιφιγένεια έχει στο ενεργητικό της 60 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και 45 συμμετοχές σε διεθνείς ομαδικές εκθέσεις.  Το Νοέμβριο 2022 πραγματοποιήθηκε αναδρομική έκθεση της Ιφιγένειας στο Δημαρχείο Κηφισιάς υπό την αιγίδα του Δημάρχου Γιώργου Θωμάκου με τίτλο “Σποραδικές Πινελιές μιάς Ολόκληρης Ζωής”

kipos-zeygari1
Η δικηγόρος Σούζη Μπίρη με το σύζυγό της Μάνο Μπίρη αρχιτέκτονα, Ομότιμο Καθηγητή Ε.Μ.Π.

Έργα της υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές Ελλάδος, Γαλλίας, Μόντε Κάρλο, Σουηδίας, Ιταλίας, Ιαπωνίας, Η.Π.Α., Αγγλίας κ.α., σε Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στο Υπουργείο Πολιτισμού, στην Πινακοθήκη Ρόδου, Εθνική Τράπεζα Δήμου Κερκύρας, Δήμου Αθηναίων, Δήμου Μυκόνου, Δήμου Σύρου, Δήμου Κηφισιάς και στο Μουσείο Μ.Ο.Μ.Α. της Νέας Υόρκης.