Στον αγώνα των δημοτικών εκλογών και η Αγγελική Παπάζογλου

papazoglou1

Μετά τις εθνικές εκλογές, στον αγώνα της τοπικής αυτοδιοίκησης κατεβαίνει θερμά η Αγγελική Παπάζογλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κοινωνία Παρούσα στην Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Εκάλη».

Σε κοινοποίησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανανεώνει την παρουσία της στα δημοτικά δρώμενα του Οκτωβρίου, κάνοντας και έναν μίνι απολογισμό της περασμένης τετραετίας.

Η υποψήφια δήμαρχος αναφέρει πως θα συμμετάσχουν στην παράταξη καινούργια πρόσωπα με διάθεση να αφιερωθούν στα δημοτικά δρώμενα, ενώ κριτικάροντας τη θητεία του απερχόμενου δημάρχου αναφέρει πως η εικόνα του προικισμένου δήμου μας δεν είναι αυτή που αναλογεί σε επίπεδο ζωής, καθημερινότητας και σύγχρονων έργων υποδομής.

Επικεντρώνεται στην αλλαγή νοοτροπίας , η οποία σήμερα είναι συντηρητική,  με μια προοδευτική αλλαγή κουλτούρας.

Η Αγγελική Παπάζογλου είναι πρόεδρος της ΔΕΠΙΣ (Δημοτική Επιτροπή Ισότητας) και έχει προσφέρει αρκετά σε αυτόν τον τομέα, πραγματοποιώντας συνέδρια αλλά και πολλές παρεμβάσεις στην τοπική κοινωνία και στους φορείς.

Όντως έχει δείξει ως επικεφαλής συνδυασμού καλή πρόθεση συνεργασίας αλλά και αντιπαλεύει κακώς κείμενα της διοίκησης του Δήμου μας. Ευτυχώς δεν έβαλε το κομματικό της πρόσημο μπροστά στις δημοτικές της παρεμβάσεις και αυτό την τιμά. Ελπίζουμε να έχει ικανή αντιπροσώπευση στην νέα σύνθεση του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Η ανάρτηση της Αγγελικής Παπάζογλου έχει ως ακολούθως:

 

Αγαπητές φίλες,

Αγαπητοί φίλοι,

Με την πεποίθηση ότι κάναμε πράξη το λόγο μας, ως επικεφαλής της Κοινωνίας Παρούσας θέτω εκ νέου υποψηφιότητα ως Δήμαρχος Κηφισιάς και ζητώ την ανανέωση της εμπιστοσύνης και της εντολής σας.

Το νέο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας περιλαμβάνει άξιες και άξιους υποψήφιες και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που έχουν εμπειρία, γνώσεις και διάθεση να αφιερωθούν στα τοπικά ζητήματα.

Η παρουσία μας όμως πρέπει να δυναμώσει ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική η παρέμβασή μας και να ακουστεί περισσότερο η δική σας φωνή τα επόμενα χρόνια μέσα στο Δήμο μας.

Πριν 4 χρόνια ξεκίνησε το ταξίδι της η δημοτική μας παράταξη «Κοινωνία Παρούσα στην Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Εκάλη» βασιζόμενη στις παραδοχές ότι:

 Ο Δήμος μας, ένας προικισμένος τόπος, ένα καταπράσινο προάστιο των Αθηνών, με πρόσωπα συνδεδεμένα με την σύγχρονη πολιτική ιστορία, με εμβληματικούς θεσμούς όπως η Ανθοκομική, με αρκετές οικονομικές και άλλες δυνατότητες λόγω της σύνθεσης του ανθρώπινου δυναμικού της πόλης, παρουσιάζει μία εικόνα που δεν μας αναλογεί σε επίπεδο ποιότητας ζωής, καθημερινότητας και σύγχρονων έργων υποδομής.

 Οι ανάγκες των δημοτών υποτιμούνται και η ουσιαστική εμπλοκή τους στις λύσεις των προβλημάτων υστερεί.

 Οι εκάστοτε διοικήσεις λειτουργούν με τη δοκιμασμένη λογική της αδιαφάνειας, της ελλιπούς ενημέρωσης και της εξυπηρέτησης ημετέρων.

 Λείπει το όραμα για έναν σύγχρονο, εξωστρεφή και ανθεκτικό Δήμο που θα είναι δίπλα στους δημότες και στις ανάγκες τους με έργα και υπηρεσίες.

 Υπάρχει ανάγκη για αλλαγή νοοτροπίας, αλλαγή προοπτικής, αλλαγή προσώπων, αλλαγή πολιτικών για τον Δήμο μας.

Το 2019 γυρίσαμε σελίδα και κάναμε μία νέα αρχή.

Το 2023 με μεγαλύτερη εμπειρία από την αδιάλειπτη παρουσία και συμμετοχή μας στα δημοτικά πράγματα είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή, να καλέσουμε περισσότερους/ες συμπολίτες και συμπολίτισσες μας να συνταχθούν μαζί μας για να παλέψουμε για την αλλαγή στον Δήμο μας.

Στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα αντιπαρατεθούν δύο κυρίως αντιλήψεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση: η επικρατούσα συντηρητική αντίληψη και η προοδευτική αντίληψη αλλαγής κουλτούρας.

Η πρώτη αντίληψη εκφράζεται με το δημαρχοκεντρικό μοντέλο και την ιδιοκτησιακή λογική για τη δημοτική εξουσία, την ανάθεση, τη λήψη αποφάσεων χωρίς την ουσιαστική και αποφασιστική συμμετοχή των πολιτών, την εξυπηρέτηση ημετέρων και λογής οικονομικών συμφερόντων, την αδιαφάνεια, τις απευθείας αναθέσεις έργων κ.λ.π. Αυτή την αντίληψη εξυπηρετούν με τον ένα ή άλλο τρόπο οι παρατάξεις του νυν δημάρχου κ. Θωμάκου και του έτερου διεκδικητή κ. Ξυπολητά.

Στον αντίποδα βρίσκεται η προοδευτική αντίληψη αλλαγής κουλτούρας που εκφράζεται με ένα συμμετοχικό μοντέλο διοίκησης με κουλτούρα συνθέσεων και συνεργειών, τη δημιουργία προϋποθέσεων για μία συμπεριληπτική τοπική κοινωνία και τη στήριξη σε συλλογικότητες και πολίτες για ουσιαστική συμμετοχή, για τοπική δημοκρατία με διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τη γειτονιά τους από τους ίδιους τους πολίτες και δέσμευση υλοποίησης τους από τη δημοτική αρχή.

Η παράταξη μας υπηρετεί αταλάντευτα επί 4 χρόνια μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και τις επιτροπές του και έξω από αυτό στην κοινωνία, την προοδευτική αντίληψη αλλαγής κουλτούρας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Όραμα της παράταξης μας είναι να αποτελέσει η Κηφισιά μαζί με την Ν. Ερυθραία και Εκάλη μια πόλη-προορισμό με αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα των δραστηριοτήτων της, με διαμόρφωση μίας σύγχρονης ανθρώπινης και αισθητικά διακριτής ταυτότητας του Δήμου μας με συμπεριληπτικό χαρακτήρα, με εξωστρέφεια, με ανθεκτικότητα απέναντι στα φυσικά φαινόμενα και δυνατότητα αποτελεσματικής ανταπόκρισης.

Θέλουμε ο Δήμος μας να λειτουργήσει ως πόλος έλξης για σπουδαία πολιτιστικά γεγονότα που μπορούν να γίνουν στην πόλη, για καινοτόμες δράσεις τοπικής ανάπτυξης, για ανάδειξη του τοπικού πολιτιστικού στίγματος και της τοπικής ιστορίας αλλά και του πλούσιου φυσικού περιβάλλοντος.

Πιστεύουμε ότι κινητήρια δύναμη της πόλης μας είναι οι νέοι άνθρωποι που δίνουν ζωή, εκφράζουν την ελπίδα του μέλλοντος, δημιουργούν και διεκδικούν το δικαίωμά τους σε μία ζωή με αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη, κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους. Θέλουμε τους νέους και τις νέες μαζί μας. Θέλουμε τη νέα γενιά στο προσκήνιο.

Διεκδικούμε μια πόλη βιώσιμη και φιλική, που θα αξιοποιεί τα πλεονεκτήματά της, με την ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΑ. Γιατί καμία αλλαγή δεν μπορεί να γίνει στο όνομα των πολιτών, χωρίς την συμμετοχή των ίδιων των πολιτών. Αυτή είναι η δική μας αντίληψη για τον δήμο.

Οραματιζόμαστε ένα δήμο που θα είναι μέρος της λύσης των προβλημάτων και όχι μέρος των προβλημάτων, ένα δήμο που θα στέκεται δίπλα στους πολίτες και όχι απέναντί τους. Οραματιζόμαστε μια πόλη των κατοίκων της.

Κι αυτή την αλλαγή στο μοντέλο διοίκησης μπορούμε να την πετύχουμε μόνο με μια ευρεία συμμαχία του δήμου και των πολιτών.

Μαζί με ΕΥΘΥΝΗ, ΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ.