Θα καθαρίσουν την Κηφισιά οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα στις 28 -29 Οκτωβρίου

απορριματοφόρο

Θα καθαρίσουν την πόλη οι Εργαζόμενοι του Δήμου Κηφισιάς παρότι έχουν σύμφωνα με τις Υπηρεσίες υπερβεί τις υπερωρίες, τις οποίες μείωσε η Διοίκηση του Δήμου.

Αυτή την απόφαση πήραν μετά και από την καταγγελία που έκαναν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 25ης Οκτωβρίου, όταν κατηγορήθηκαν από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Βαγγέλη Αυλήτη, ότι ο Σύλλογος Υπαλλήλων είναι υπεύθυνος για την μη καθαριότητα της πόλης τα Σαββατοκύριακα.

Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν πως δεν βγήκαν να καθαρίσουν την πολή το Σαββατοκύριακο 21 & 22 Οκτωβρίου, γιατί όπως τους πληροφόρησε το αρμόδιο γραφείο είχαν υπερβεί τις ώρες υπερωριακής απασχόλησης, άρα δεν ήταν υποχρεωμένοι να πράξξουν κάτι τέτοιο.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου έχει ως ακολούθως:


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                           ΚΗΦΙΣΙΑ 25/10/2023

ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ                                                           

 

Ενημέρωση

 

       Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Κηφισιάς , ενημερώνει τους πολίτες του Δήμου μας ότι  οι εργαζόμενοι που στελεχώνουν τα τμήματα εκείνα που είναι απαραίτητα για την πραγματοποίηση της παρελάσεως και των εορταστικών εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου, θα εργασθούν ανά βάρδιες  κανονικά παρότι έχουν υπερκαλύψει  (σύμφωνα με τις Υπηρεσίες τους)  το μηνιαίο  όριο των υπερωριών όπως αυτό καθορίστηκε με πρόσφατη απόφαση της Διοίκησης.

        Την απόφαση έλαβαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ως ελάχιστος σεβασμός  στην  ιστορία και στους προγόνους τους,  λαμβάνοντας υπόψη τους την σημασία της συγκεκριμένης ημέρας για ολόκληρο τον Ελληνισμό. 

 

                                                                  

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

  Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

          ΠΕΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ                                      ΔΟΡΜΟΥΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

 

 

 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                           ΚΗΦΙΣΙΑ 27/10/2023

ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ                                                           

 

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Κηφισιάς με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν  από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ.Ε.Αυλήτη κατά την 43η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καταγγέλλει την προσπάθεια εμπλοκής του Διοικητικού Συμβουλίου  στην μη αποκομιδή των απορριμμάτων και των ογκωδών αντικειμένων  το Σαββατοκύριακο 21 & 22 Οκτωβρίου.

Η μία και μοναδική αλήθεια είναι πως η αιτία για το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στον καθαρισμό της πόλης ,  είναι η απόφαση της διοίκησης για την οριζόντια  περικοπή κατά το ήμισυ της μηνιαίας υπερωριακής απασχόλησης τις αργίες, δίχως να ληφθούν  υπόψη οι ανάγκες  των Υπηρεσιών.

Η πλειοψηφία των εργαζομένων έχοντας υπερκαλύψει  το όριο της υπερωριακής τους απασχόλησης και κατόπιν συνεννοήσεων με τις Υπηρεσίες τους ενημέρωσαν  σχετικώς  τους αρμόδιους Αντιδημάρχους ότι δεν θα εργαστούν το συγκεκριμένο διήμερο αργιών.

Ωστόσο δεν υπήρξε καμία επίσημη παρέμβαση από την Διοίκηση  μπροστά στο διαφαινόμενο πρόβλημα,  ενώ την ίδια στιγμή  υπήρχε η  πληροφορία  για μείωση  των ήδη βεβαιωμένων υπερωριών για τον μήνα Σεπτέμβριο.

Ο Σύλλογος διευκρινίζει ότι δεν υπήρξε και δεν υπάρχει απόφαση των συλλογικών του οργάνων πέραν της συμμετοχής εκπροσώπων στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεδομένης  της έλλειψης έως και σήμερα  επίσημων στοιχείων  και διευκρινίσεων από την πλευρά της διοίκησης. Για τον λόγο αυτό και προς ενημέρωσή μας συγκαλέσαμε και πραγματοποιήσαμε την Τετάρτη 25/10/2023 συνάντηση με τους προϊσταμένους και τους διευθυντές όλων των Υπηρεσιών του Δήμου ενώ έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση για την προσεχή Πέμπτη.

Οι  απαντήσεις  που δόθηκαν εντός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο  δημιουργούν περαιτέρω σύγχυση στους εργαζόμενους και αφήνουν αιχμές για το κύρος των υπηρεσιών και τον ρόλο του σωματείου.

Βάσει των ανωτέρω καλούμε τον Αντιδήμαρχο των Οικονομικών να αποδείξει τους ισχυρισμούς του περί εμπλοκής του Συλλόγου στον προγραμματισμό της λειτουργίας των Υπηρεσιών και να μας ενημερώσει για το πότε και με ποιον τρόπο  το Διοικητικό  μας Συμβούλιο μετέβη στον χώρο της Υπηρεσίας

 Καθαριότητας ή άλλης Υπηρεσίας προκειμένου να προτρέψει τους εργαζόμενους  σε οποιαδήποτε μορφή αποχής από τα καθήκοντά τους.

Σε αντίθετη περίπτωση παρακαλούμε όπως  ανακαλέσει τους εν λόγω ισχυρισμούς που πλήττουν το κύρος  του Συλλόγου μας και κατά συνέπεια και των ίδιων των εργαζομένων.

Παράλληλα θέλουμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε τα μέλη  και συναδέλφους μας για την από κοινού απόφασή που έλαβαν σε συνεννόηση με τις διευθύνσεις τους,  προκειμένου να  προσφέρουν  τις υπηρεσίες τους  για την πραγματοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου  παρότι σύμφωνα με του ίδιους έχουν υπερκαλύψει το όριο της υπερωριακής τους απασχόλησης. 

                                                                   ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ