Τιμή στον πρώην Εισαγγελέα και Υπηρεσικό Δήμαρχο Δημήτρη Λινό

linos-pita
Ο Δημήτρης Λινός δήμαρχος Κηφισιάς, κόβει την βασιλόπιτα στις 5 Ιανουαρίου 1975 για τους εγαζόμενους του Δήμου μαζί με τον Δημήτρη Ζωμόπουλο

Εκτός από την άριστη θητεία του στον βωμό της Δικαιοσύνης, όπου έφτασε στο ανώτατο αξίωμα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (2003-2006) ο Δημήτρης Λινός τον Σεπτέμβριο του 1994 διετέλεσε Υπηρεσικός Δήμαρχος Κηφισιάς μέχρι τον Φεβρουάριο του 1975, όπου και έγιναν οι εκλογές για την Αυτοδιοίκηση.

Η θητεία του υπήρξε υποδειγματική και όσοι  είχαν τη τύχη να συνεργαστούν μαζί του είχαν ένα καλό λόγο για το πρόσωπο του “δικαστή”.

Αντιδήμαρχος στην Υπηρεσιακή Δημοτική Περίοδο ο Δημήτρης Ζωμόπουλος, ο οποίος να θυμίσουμε είχε παυθεί από την χούντα το 1967. Στις εκλογές του Φεβρουαρίου 1975 ο Δημήτρης Ζωμόπουλος,  εκλέχτηκε με 63,7% και ο Δημήτρης Λινός συνέχισε την δικαστική του θητεία, με πολλές λαμπρές στιγμές στην καριέρα του και αποκορύφωμα την εμπλοκή του στο ξεκαθάρισμα του παραδικαστικού κύκλωματος.

Ο Δημήτρης Λινός αναπαύεται πλέον στο Κοιμητήριο της Κηφισιάς. Στην εξόδιο ακολουθία την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 εκτός από την ηγεσιά του Δικαστικού Σώματος παραβρέθηκαν τιμώντας τον Υπηρεσιακό Δήμαρχο ο Δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Ξυπολυτάς, με τους πρώην Δημάρχους Γιώργο Θωμάκο και Νίκο Χιωτάκη. Επίσης η πρόεδρος των Χίων Κηφισιάς και Βορείων Προαστείων Αγγελική Πιτίδη μαζί με το προεδρείο του Συλλόγου, τιμώντας έτσι την περήφανη καταγωγή του εκλιπώντος από το όμορφο νησί της Χίου.

linos-zwmopoylos1
O Δημήτρης Λινός δεύτερος απο αριστερά δίπλα στον Δημήτρη Ζωμόπουλο και στο κέντρο ο νεος Μητροπολίτης Κηφισιάς Δωρόθεος, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 1974 στην πλατεία Πλατάνου, στο ίδιο σημείο που πραγματοποιείται και σήμερα.