Τόπο στα νειάτα

koutsikos1
Ο διευθυντής του 3ου Λυκείου Ηλίας Κούτσικος με τους μαθητές του

Μπορεί να μην είχαν σύμμαχο τον καιρό αλλά σίγουρα τα νειάτα δεν πτούνται από τέτοιες καταστάσεις. Μιλάμε για την απονομή των τιμητικών διακρίσεων από τον Δήμο Κηφισιάς στα 245 παιδιά της πόλης μας, που πέρυσι τέτοιον καιρό μπήκαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το απόγευμα της Δευτέρας 14 Ιουνίου, στο Αίθριο του Δημαρχείου.

kourepis-brabeia1
Ο εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού Αχιλλέας Κουρέπης ανάμεσα σε φοιτητές

Μπορεί ο καιρός να ήταν βροχερός με μια καλοκαιρινή μπόρα να χαλάει ουσιαστικά την φιέστα που είχε ετοιμάσει ο Δήμος αλλά κατά τα άλλα τα φοιτητόπουλα παρέμειναν και με ομπρέλες παρέλαβαν το αναμνηστικό τους χαρτί καθώς και το ημερολόγιο του Βικέλα, το οποίο είχε επιμεληθεί η πρόεδρος του, Λίλα Παπαδημητρίου και ήταν αφιερωμένο στην Ελληνική Επανάσταση. Και μπορεί από τακτ τα παιδία να κάθισαν φρόνιμα και να ήταν χαρούμενα που βρέθηκαν πάλι μαζί με τους συμμαθητές τους και τους καθηγητές τους, όμως πρέπει εμείς να σταθούμε σε μια ξεχωρστή παρουσία της εκδήλωσης, την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία και χαιρέτησε την εκδήλωση αλλά και απένημε και κάποια αναμνηστικά. Όλη τη χρονιά οι φοιτητές ήταν στους δρόμους ενάντια στο καινούργιο νομοσχέδιο της Παιδείας για την εντατικοποίηση των σπουδών, την περικοπή τμημάτων αλλά και την αλλαγή στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι φοιτητές εξεγέρθηκαν επίσης για την πανεπιστημιακή αστυνομία. Παρόλα αυτά στην εκδήλωση όλα, εκτός από τον καιρό, κύλισαν ομαλά. Φαίνεται λοιπόν πως οι φοιτητές της πόλης μας αποδέχονται αυτές τις αλλαγές.

keramews-brabeia1
Η Υπουργός Παιδείας δίνει αναμνηστικό σε πρωτοετή φοιτητή

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως στον σύντομο χαιρετισμό της στάθηκε στο πόσο σημαντικό είναι οι φοιτητές να εκμεταλλευτούν τα έτη του Πανεπιστημίου, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει την ξεχωριστή προσπάθεια των γονέων σε αυτό τον αγώνα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν  ο Δήμαρχος Κηφισιάς  κ. Γιώργος   Θωμάκος καθώς  και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αχιλλέας Κουρέπης, ο οποίος είχε και τον συντονισμό της εκδήλωσης. thomakos-paideia1 

Συγχαρητήρια και ευχές έδωσαν και όλοι οι επίσημοι προσκεκλημένοι οι οποίοι παρευρέθησαν και απένειμαν βραβεία στα οποία ήταν αποτυπωμένα τα λόγια του Ρήγα Βελεστινλή.  « Όλοι, χωρίς εξαίρεσιν, έχουν χρέος να ηξεύρουν  γράμματα. Εκ των γραμμάτων γεννάται η προκοπή με την οποία λάμπουν τα ελεύθερα έθνη .»

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων  κ. Νικόλαος Βούτσης, η Πρόεδρος του « ΒΙΚΕΛΑ»  κ. Λίλα Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σταύρος Ζαπάντης, αντιδήμαρχοι καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι.

boutsis-keramews1
Από αριστερά ο πρώην πρέοδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης με τη σύζυγό και δημοτική σύμβουλο Αγγελική Παπάζογλου, τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο, την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τον πρόεδρό του Δημοτικ΄που Συμβουλίου Σταύτο Ζαπάντη και τον εντεταλμένο σύμβουλο Αλέξη Μακρή

Επίσης οι Λυκειάρχες: 1ου Λυκείου Κηφισιάς κα Ελένη Παπαδημητρίου, 2ου Λυκείου Κηφισιάς κα Γεωργία Στασινοπούλου, , 3ου Λυκείου Κηφισιάς κ. Ηλίας Κούτσικος και Αναξαγόρειου Λυκείου Νέας Ερυθραίας κ. Παναγιώτης Σπιθουράκης.

skordilis-brabeia1
Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σκορδίλης με μαθητές του 3ου Λυκείου

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Κική Αυγουστάτου, ενώ όπως πάντα ψυχή της διοργάνωσης ήταν η υπάλληλος του Βικέλα Αριάνα Ατζιτήρη. 

ariana1
Οι υπέυθυνοι της διοργάνωσης Αριάνα Ατζιτήρη, Αχολλέας Κουρε΄πης και Κική Αυγουστάτου, υπό βροχήν
agourida-thomakos1
Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος με την Χρυσάνθη Αγγουρίδα, η οποία στα 78 της έδωσε Πανελλαδικές εξετάσεις
και πέρασε με επιτυχία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο
Αθηνών.