Τρίτη συνεχή χρονιά μαθήτρια του Αναξαγόρειου στη Βουλή των Εφήβων

bouli1

Το Αναξαγόρειο Γενικό Λύκειο Νέας Ερυθραίας επιλέχθηκε από το πρόγραμμα Βουλή των Εφήβων του Ιδρύματος της Βουλής κατόπιν αίτησής του για να συμμετάσχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Βουλή των Εφήβων: Βήματα Δημοκρατίας – Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Νοέμβριο και ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο με την ανάδειξη της μαθήτριας της Β΄ Λυκείου Αμαλίας Αγάθου που επιλέχθηκε μετά από ψηφοφορία από τα μέλη της Ομάδας Συμμετοχικής Δράσης για να εκπροσωπήσει το σχολείο μας στην ΚΗ΄ Σύνοδο.

Στο πρόγραμμα οι μαθητές/τριες πραγματοποίησαν αξιόλογες δράσεις. Η κεντρική θεματική του προγράμματος ήταν «Το + που διαμορφώνει τον δημοκρατικό κόσμο:

Συμμετέχουμε, συνδιαλεγόμαστε, συμπράττουμε» με έξι επιμέρους θεματικές ενότητες:

  • Συμμετέχουμε, συνδιαλεγόμαστε, συμπράττουμε στη ΓΕΙΤΟΝΙΑ
  • Συμμετέχουμε, συνδιαλεγόμαστε, συμπράττουμε στο ΣΧΟΛΕΙΟ
  • Συμμετέχουμε, συνδιαλεγόμαστε, συμπράττουμε για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • Συμμετέχουμε, συνδιαλεγόμαστε, συμπράττουμε για τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
  • Συμμετέχουμε, συνδιαλεγόμαστε, συμπράττουμε στον ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
  • Συμμετέχουμε, συνδιαλεγόμαστε, συμπράττουμε στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος ήταν ο κ. Σπιθουράκης Παναγιώτης, ΠΕ86, Διευθυντής του ΓΕΛ Νέας Ερυθραίας, η κ. Δάφνη Σκαραμαγκά, καθηγήτρια Κοινωνικών Επιστημών, ΠΕ78 και η κ. Όλγα Παΐζη, φιλόλογος-ιστορικός, ΠΕ02.

Η μαθήτρια θα εκπροσωπήσει το σχολείο στην ΚΗ΄ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από την 1η Ιουλίου έως και τις 4 Ιουλίου 2024