Αρκαδική μελωδία κάτω από τ’ αστέρια

πολκα συναυλία

Ραντεβού Αρκάδων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Ιουνίου, στον φιλόξενο και δροσερό κήπο του Κέντρου Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και Νηπιαγωγείου «Πόλκα – Φροέλεν» στην Κηφισιά, με αφορμή μια ποιητικομουσική βραδιά.

Τη βραδιά άνοιξε ο Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Αρκάδων Βόρειας Αττικής «Κολοκοτρώνης» και οικοδεσπότης του χώρου, Γιώργος Σταθόπουλος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους καλεσμένους με ιδιαίτερη γλαφυρότητα αναφέρθηκε στον τρόπο που βιώνουν τα νήπια και διαπαιδαγωγούνται 40 χρόνια στον όμορφο χώρο του κήπου των «Πόλκα Φροέλεν», που βρίσκονται σε έναν κήπο τριών στρεμμάτων.

Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν στίχους από Αρκάδες ποιητές μελοποιημένους από τη συνθέτρια  Πηγή Λυκούδη και τραγουδισμένους από τους νέους τραγουδιστές Γεωργία Αγγέλου και Σπύρο Κλείσσα. Ακούστηκαν στίχοι από τον Κ. Καρυωτάκη (Ξεπροβόδισμα), Γ. Στρατήγη (Ματρόγος), Η. Σιμόπουλου (η Συνάντηση), Κ. Ουράνη (της Αγάπης), Γ. Σαραντάκη (Το Τραγούδι της Άνοιξης), Ν. Γκάτσου (Αθανασία, Η. Σιμοπούλου (Πατέρα του αγρότη καθώς και μια πλειάδα τραγούδια του κρασιού.

Η μελοποίηση των ποιητών που για πρώτη φορά ακούστηκαν είναι αποτέλεσμα επίπονης 7ετούς προσπάθειας  της συνθέτριας Πηγής Λυκούδη, η ποια όπως  ανέφερε  στο φροντισμένο πρόγραμμα της εκδήλωσης ως πηγή έμπνευσης είχε το Αρκαδικό ιδεώδες, το οποίο είναι μια νοσταλγία για τις αξίες της φυσικής ζωής για την παράδοση άνευ όρων στον κύκλο του χρόνου.πόλκα κόσμος

Πρόκειται για έναν φόρο τιμής στο αρκαδικό μέτρο, που δεν επιτρέπει στα ανθρώπινα να επιβληθούν στη φύση, είναι ένας κόσμος δύναμης και γνώσης.   Το όραμα της συνθέτριας είναι να παρουσιάσει ολοκληρωμένο το έργο της, διάρκειας 2,5 ωρών, στο φυσικό περιβάλλον της Αρκαδίας, στο χώρο που εμπνεύστηκαν οι ποιητές.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με άφθονο κρασί από την Αρκαδία και αρκαδικές γεύσεις, προσφορά του μέλους του Συλλόγου Β. Ξυπολυτά και ξενάγηση στα έργα του Ζωγράφου Απόστολου Γιαγιάννου και του γλύπτη Δημήτρη Νόσση.

Μεταξύ των Αρκάδων και φίλων τους που απόλαυσαν την όμορφη βραδιά ήταν ο τέως Υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, η Γεν. Γραμματέας της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας, Χρυσούλα Διαμντοπούλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσσηνίων  Ηρακλείου Αττικής, Λυμπερόπουλος, το μέλος του Δ. Συμβουλίου του Συλλόγου Δημητσανίτων, Μαρία Θεοφίλη και Εκπρόσωπος του Lyons Κηφισιάς,  στους οποίους αναφέρθηκε και ευχαρίστησε η Πρόεδρος του Σ.Α.Β.Α.Κ.,  Φωτεινή Δαλιάνη.

Χαιρετισμούς έστειλαν οι υποψήφιοι βουλευτές Βασίλης Ξυπολυτάς, Νίκος Κωστόπουλος και Γιώργος Κουμουτσάκος,  υποψήφιοι της Ν. Δημοκρατίας στον Βόρειο τομέα της Αττικής.

Η εφημερίδα μας συγχαίρει τα μέλη του Δ. Συμβουλίου και τους εύχεται επιτυχία και σε ανάλογες πολιτιστικές και άλλες δράσεις.