Η αναγέννηση του Ζηρινείου

κουλουαρ ζηρινειο

Τέσσερα χρόνια σχεδόν  κλειστός ο στίβος του Ζηρινείου, τέσσερα χρόνια πέρασαν από τότε που ξηλώθηκε το ταρτάν για ανακατασκευή και προσφυγή στην προσφυγή φτάσαμε στο σήμερα.  Κάποτε όμως έρχεται το πλήρωμα του χρόνου και φαίνεται ότι ήρθε στις 9 Σεπτεμβρίου, όπου δεν θα χρησιμοποιείται ούτε ο χλοοτάπητας, μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα για την κατασκευή του ταρτάν, σύμφωνα με ανακοίνωση του «Βικέλα».Ανακοίνωση ταρταν

Το ταρτάν ξηλώθηκε το 2016 με στόχο την άμεση αποκατάσταση. Λόγω όμως των συνεχιζόμενων ενστάσεων των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό της κατασκευής του, το έργο κώλυσε και οι αθλητές του στίβου αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν ή αν δεν είχαν τη δυνατότητα,  να αλλάξουν αγώνισμα ή ακόμα και να σταματήσουν τον αθλητισμό.

Το κόστος κατασκευής αναμένεται γύρω στα 250.000 ευρώ και υπολογίζεται ότι θα πάρει περίπου δύο μήνες για να ολοκληρωθεί το έργο, καιρού επιτρέποντος.  Έτσι λοιπόν σε αναγκαστική μετανάστευση υποχρεώνονται μετά από τον στίβο και οι ομάδες του ποδοσφαίρου αλλά και αγωνίσματα στίβου, όπως το επί κοντώ, που βολεύονταν στον εσωτερικό από το ταρτάν χώρο.

Καλό είναι που επιτέλους ξεκινάνε τα έργα, λίγο άστοχο βρίσκουμε όμως για το ξεκίνημά τους τον Σεπτέμβριο. Μήνα που αποτελεί αρχή για πολλές δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων και τις αθλητικές. Με κλειστό έναν ακόμα χώρο του Ζηρινείου, με το ξεκίνημα της σχολικής  χρονιάς, ίσως κάποια παιδιά που κατοικούν κοντά και θα σκέφτονταν να αθληθούν να μην το κάνουν.

Το Ζηρίνειο φιλοξένησε κάποιες μεγάλες συναυλίες το καλοκαίρι, με τελευταία τη συναυλία της Έλενας Παπαρίζου, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου. Ελπίζουμε να μπορεί σύντομα να ξαναφιλοξενήσει και μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Θα μετράμε τους μήνες και ελπίζουμε να μην είναι πολύ παραπάνω από την αρχική πρόβλεψη.